Terrormordet på Luna 4 år tas över av Kalla fall-gruppen

BROTTSLIGHET. Polisen arbetar fortfarande med ärendet kring den bilbomb som 2015 dödade en 4-åriga Luna och tre män i Torslanda i Göteborg. Utredningen har nu flyttats över till polisens kalla fall-grupp, skriver Göteborgs-Posten, bakom betalvägg.

Luna 4 år, dog av en bilbomb, en terrorattack i Torslanda, Göteborg, Sverige den 12 juni 2015, men för henne hölls ingen manifestation. Luna har inte blivit någon symbol för det meningslösa invandrarvåldet i Sverige.

Enligt tidningen har två utredare som arbetat med fallet flyttats över till den grupp som hanterar olösta mord. Möjligheterna är i vissa fall bättre nu än då, säger kammaråklagare Stina Lundqvist.

Tekniken har förfinats.

Bilbomben tros ha varit riktad mot en gängmedlem som fanns i bilen. Flera som misstänkts haft en roll i morden har genom åren gripits och sedan släppts, och flera av dem har dödats i konflikter. En som misstänkts vara inblandad bor inte i Sverige i dag och han går heller inte att få tag på, säger Sundqvist.

***

TIDIGARE 2020-06-12. För exakt fem år sedan sprängdes Luna, 4 år, i luften, ingen demonstrerar för henne eller mot våldet…

BROTTSLIGHET. Den tolfte juni 2015, strax efter klockan 17, exploderar en bil i Torslandarondellen på Hisingen i Göteborg. Fyra personer omkommer, däribland en liten flicka på fyra år. Fem år senare är bombdådet fortfarande olöst.

Fyraåriga Luna blev ännu ett oskyldigt offer i striderna mellan Göteborgs invandrargäng.

Explosionen som tog Lunas liv var mycket kraftig och vrakdelar spreds över ett stort område. Bilen blev helt demolerad. Polisens tekniker kunde senare konstatera att det var en kraftig sprängladdning som placerats under bilen. Den lilla flickan fördes till Östra sjukhuset i Göteborg. Hon lades i respirator men hennes liv gick inte att rädda. Luna förklarades död på morgonen den 13 juni 04.40

Om Luna på bloggen…

Aylan 3 år drunknade i Medelhavet i september 2015. Bilden på honom påverkade hela Europa och dess flyktingpolitik. Det demonstrerades och skrevs spaltkilometer. Det var TV och radioprogram så det glödde av strålning i luften. Aylan blev en symbol för flyktingkrisen.

Aylan 3 år, död på en strand vid Medelhavet

Omran, en femårig pojke, chockad, täckt av blod och byggdamm, har precis överlevt en flygräd i syriska Aleppo i augusti 2016. Bilden på honom spreds över världen och Omran har blivit en symbol för kriget och lidandet i Syrien. Omran överlevde men hans storebror dog. Vissa påstår att bilden är arrangerad propaganda.

Omran 5 år, sitter apatisk i en ambulans i syriska Aleppo

Luna 4 år, dog av en bildbomb i juni 2015 tillsammans med sin pappa och två andra vuxna. Lunas död i juni har inte väckt speciellt stor uppmärksamhet, trots att hon dog i ett fruktansvärt terrordåd i Sverige.

  • Varför spreds inte bilderna på Lunas död över världen, eller i varje fall över Sverige?
  • Varför blev inte Luna förstanyhet i SVT?
  • Varför demonstreras det inte mot de terrorister och våldsverkare som dödade Luna och många andra människor?
  • Varför har inte Luna blivit en symbol för våldet i Sverige?
  • Är Luna mindre värd för att hon dog i Sverige eller är det för att hon var blond?

-Pettersson vet inte svaren, men blir illa berörd när människor dör, speciellt barn, men kan inte begripa varför barn som dör i Sverige av ”svenska” mördare och terrorister väcker mindre uppmärksamhet hos våra ”opartiska” och allsidiga medier än en kriminell afroamerikan som dör i fjärran land.

Denne man som inte var svensk förekom i utredningen om mordet på Luna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera