Rysk museichef fängslad efter krigsuttalande

UKRAINA. Den ryske museichefen Yevgeny Roizman har fängslats efter att han uttalat sig mot invasionen av Ukraina, skriver Artnews.

Yevgeny Roizman

Roizman ska ha brutit mot landets censurlag och hänvisat till Rysslands agerande i Ukraina som en ”invasion” och ett ”krig”, i stället för att kalla det för en ”särskild militär operation”, som regimen vill. Han riskerar 15 års fängelse.

Roizman är chef och grundare av Nevyansk Icon Museum i Jekaterinburg, en av Rysslands största städer, och också före detta borgmästare och parlamentsledamot. Fängslandet av Roizman har mötts av demonstrationer utanför museet och utanför domstolen i staden.

-Pettersson säger att i Sverige får vi fortfarande kritisera regeringen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rysk museichef fängslad efter krigsuttalande

 1. Vem har gett Ryssarna rätt att OPERERA i andras länder? En rätt som Putler
  gett sig själv. Är det inte snart tid för Ryssarna att lägga det krigiska 1900 talet
  bakom sig, och börja att fungera som andra länder i Europa??

  3
  1
 2. “Pettersson säger att i Sverige får vi fortfarande kritisera regeringen…”

  Det är möjligt med f.n tar den som kritiserar invandringen eller invandrarna i mindre väl valda ord. Sedan var censuren hård i Sverige under andra världskriget. Tänk Karl-Gerhard.

  24
  • Bara en tidsfråga innan vi inte längre kan göra det om vi låter Sossarna sossa vidare. De har spårat ur totalt senaste åren med förslag om att förbjuda godtyckligt definierade föreningar och organisationer mm. Det verkar som att de är beredda att gå hur långt som helst för att behålla makten.

   16
 3. Spelar ingen roll hur många livakter de styrande har omkring sig, någon gång måste de visa trynet för folket och då kan det vara klippt, och oavsett färdmedel/annat?

  Men om man inte förstår detta så ska man bort……fort dessutom.
  Smackadack.

  7
  2
  • Partisanerna i Ukraina är duktiga på att eliminera quislingar i de ryssockuperade delarna av Ukraina.

   9
   5

Kommentera