Tyskland fyller gaslagren för vintern och ligger före schemat

ENERGIPOLITIK. Tyskland fortsätter ligga före schemat med att fylla gaslagren för vintern. Den 1 oktober ska lagren vara fyllda till 85 procent – något landet väntas uppnå redan i början av september, skriver Bloomberg. Den 1 november ska naturgaslagren vara fyllda till 95 procent.

Tyskt gaslager

Enligt den tyska energimyndigheten BNA var lagren i fredags fyllda till 81,3 procent.

Tysklands försök att ersätta den ryska gasen går enligt finansminister Robert Habeck mycket bra. Arbetet med flytande anläggningar för flytande naturgas går enligt plan och leveranser från Nederländerna, Belgien och Frankrike kommer att öka, säger Habeck.

Enligt uppgifter i Der Spiegel bestod endast 9,5 procent av den tyska gaskonsumtionen i augusti av rysk naturgas, skriver Reuters.

-Pettersson antar att det är dåliga nyheter för Ryssland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tyskland fyller gaslagren för vintern och ligger före schemat

 1. Anders Nilsson:
  Jo men hade Stenbock kunnat pumpa upp Gas ur underjorden,skulle jag kunnat leva med en lägre vinst !
  I övrigt skriver nu PK-pressen om ”nyheten” att tyska gas-förråden är fyllda till dryga 80 % !!
  Detta är också max vad de kan fylla upp. Resterande 20 % är c:a den mängd som åtgår dagligen,för industri o privat förbruk. Problemet är när denna börjar sina,då finns inga nya leveranser i ledningarna längre…..Detta beräknas ske redan före Julhelgen.

 2. Apropå lite whataboutism så påstås hbtq stå för normbrytning i samhället. Det hyllas och framställs som framtiden.
  Går vi till politiken är sjuklövern norm och Sd normbrytare…
  …det gör att vi som hyllar Sd och Sd som parti framtiden!
  Det skrämmer sjuklövern som därför vill stämpla Sd som ett parti hemmahörande i 1930 och 40-tal.
  Vi ska sprida att Sd står för framtidsplaner, normbrytning och moderna nyskapande tankar! Även om de står i en konservativ anda.

  14
  1
 3. Gazprom har gett den ryska staten stora inkomster från Gazproms utdelning. I år kunde inte Gazprom göra någon utdelning. Ryssland och Gazprom är i stort behov att leverera gas till Västeuropa. Först 2027 är infrastrukturen uppbyggd så att en lika stor mängd kan levereras till Kina men då säkert med stora rabatter.

  17
  2

Kommentera