M kommer att bilda en regering som kan samarbeta bra med SD

VALET 2022. Ulf Kristersson kommer göra allt han kan för att han ska bli statsminister och hans regering ska samarbeta bra med Sverigedemokraterna, säger Moderatledaren till Aftonbladet, bakom betalvägg.

Kristersson berättar vidare att det var i januari 2019, efter både Decemberöverenskommelsen och Januariavtalet, som han insåg att det inte längre fungerade att ”låtsas att två partier inte existerar”. Det var då han bestämde sig för att samarbeta med SD.

Han berättar även att han hade ett möte med Åkesson, och ett med tidigare V-ledaren Sjöstedt och Dadgostar (V) där han förmedlade vikten av att få majoritet för sakfrågor som ”alla tycker är vettiga”.

För oss har det fungerat bra med Sverigedemokraterna. Vi har samlat majoriteten under hela pandemin och när det gäller Nato och vapen till Ukraina.

-Pettersson tycker att Kristersson ska lugna sig tills efter valet innan han utser regering, men Ulf har tidigare visat sviktande omdöme.

***

TIDIGARE 2021-11-16. Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? – Med en meritlista i Mona Sahlinklass

VALET 2022.   I en intervju med Aftonbladet, bakom betalvägg, svarar Ulf Kristersson på frågan, ”Om du blir vald till statsminister nästa år, är det helt uteslutet att SD får sitta i din regering eller finns det en liten chans?

Nej. Det är faktiskt helt uteslutet.

Aftonbladet frågar då, varför det? – Ska man kunna samarbeta i en regering måste man ha dokumenterad erfarenhet för att kunna samarbeta väl. SD har inte det, det finns ingen som har samarbetat med dem. Man måste bygga upp ett förtroendekapital för att kunna göra det.

Ett annat skäl, som kanske är mer begripligt, är att vi i många stora frågor tycker rejält olika. En regering fattar också ungefär 10 000 beslut varje år i total enighet, är man inte enig blir det inga beslut.

-Pettersson trodde Kristersson hade lärt sig något, men han verkar fortfarande lika bortkommen som Annie Lööf när han ställer ultimata krav innan valet är genomfört. Vad händer om Sverigedemokraterna blir större än Moderaterna i valet 2022?

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Jag tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “M kommer att bilda en regering som kan samarbeta bra med SD

 1. Så moderaterna vill inte ha med SD i regeringen om höger sida kommer att ta makten efter valet och anledningen är att Ulf anser att SD är för oerfarna för att sitta i regeringen, men konstigt nog så har moderaterna aldrig ansett att miljöpartiet saknar erfarenhet att sitta i regeringen tillsammans med moderaterna, så jag tycker att han pratar rappakalja rent strunt prat utan det finns en annan anledning vilket jag tror bottnar i samma sätt som SD fått utstå sedan en lång tid tillbaka vilket är att SD är ett nazistiskt parti.det enda som Ulf är intresserad av är att få SD’s mandat något annat är han inte intresserad av.

 2. I SVT’s UTFRÅGNINGEN i går kväll var det (V)s tur.

  Nooshi visade med all tydlighet att hon inte är jobbet som partiledare värdig. Så snubblande nära en härdsmälta. Inte får hon några arbetarröster efter fiaskot men de goda o skenheliga på Södermalm kanske tycker annorlunda

  9
  2
 3. En moderat socialist, tyvärr mjukryggad därtill, blir ngen bra ledare av en regerng.

  Om SD blir det största partiet prövas demokratin, ställer M ,KD och L upp?

  Knappast att de är vuxna utan sandlåde regimen segrar och vi tvingas ner i mörkret.

  7
  1
 4. Uffe och övriga Moderater styrs fortfarande av Reinfeldt! Han är alltid med på Moderaternas årliga möten och styr och ställer! Tänk på det inför valet!

  32
  • Johan Westerholm skriver att han betecknar sig som ”en rätt grå och klassisk socialdemokrat”, men att det är helt omöjligt för honom att rösta på partiet i valet till riksdagen idag. Bland annat så skriver han, citat: ”Jag önskar att jag kunde kalla mig socialdemokrat. Den etablering som det fascistiska Muslimska brödraskapet lyckats med i svensk politik, statsförvaltning och civilsamhälle saknar internationellt motstycke, helt beroende av de svenska socialdemokraterna som dörröppnare. Det som vidare gör det helt omöjligt för mig att rösta på Socialdemokraterna i valet 2022 är regeringens syn på medborgerliga friheter. Sedan har vi hela det bidrags- och biståndsindustriella komplexet på steroider, omfattande korruption, misskötsel med statliga bidrag, rena jävssituationer och maktmissbruk. Kulturer och beteenden som skadar Sverige varje dag, som dränerar oss…”
   https://ledarsidorna.se/2021/12/jag-onskar-att-jag-kunde-kalla-mig-socialdemokrat/

   11
 5. En undrar vilken ministerpost Fredrik Reinfeldt får om Kristersson blir statsminister, invandring? Det finns ju gott om plats i landet enligt FJ. Det bästa för M vore väl om Anna Kinberg Batra tog rodret på M- skutan, hon vågar vara pragmatiker.

  19
  5
 6. Hörrudu Kristersson. Detta är din, och Sveriges, sista chans att rätta till, den skit, som det röd/gröna packet och resten av sjuklövern ställt till med.
  Ulf Kristersson, sumpa för tusan inte regeringsmakten en gång till. Då är M färdiga för gott.

  30
  3
 7. Åkesson justitieminister, Elsa Widding energi-och miljöminister, Johan Westerholm utrikesminister så kan det bli ordning i de mest infiltrerade myndigheterna.

  47
  1
 8. M är ju det nya arbetarpartiet. Det verkar naturligt att deras politiker beter sej som det “gamla” arbetarpartiets politiker.

  13
  3
 9. Vi hoppas att sd blir större än m och får bollen efter s att bilda regering!
  Sjuklövern kommer säga nej för att blidka etablissemanget och xxx.
  En ny undantagsregel kommer skapas för att hålla sd utanför och förhindra demokrati – tredje största partiet får uppgift att bilda regering.

  Vi har sett att sjuklövern åsidosätter demokratin för att hålla sd utanför!
  De är rädda för att alla ska förstå att förträffligheten med invandring är en lögn. Och enbart ett straff för vårt ställningstagande i andra världskriget!
  De som hatar Sverige ler långt upp i mungipan!

  47
  2
 10. I en tid före tokcentern: “Vi står stadigt på egna ben, vi dansar ej efter Ohlins pipa och blir inga marionetter åt något annat parti. Vi föredrar att inte sälja skinnet innan björnen är skjuten.”
  Gunnar Hedlund inför riksstämman i Halmstad juni 1950.

  25
  1
 11. Att till exempel inte ta med Elsa Widding i regeringen vittnat om att han inte är
  vuxen att leda en regering, om han söker kunskap på Energiområdet så hittar
  han ingen i Regeringspartierna som ens kommer i närheten av Elsa Widdings
  kunskaper,?

  62
  1
 12. Det känns tryggt att veta att två av de tre pojkarna som placerade ut bomben är släppta.
  Det svenska naiva och blåögda rättssystemet fungerar! Tack Mållgan (S)

  https://bulletin.nu/tre-15-aringar-gripna-for-bomben-i-kungstradgarden

  Nu väntar jag bara på att den tredje släpps och att JK Marie ger ett schysst skadestånd. Sådant är rättssystemet i Sverige. Eventuella eller faktiska offer skiter man i.

  Som man röstar får man leva bland kulor och bomber

  58
  1
 13. Om det blågula blocket får majoritet och SD blir dess största parti, vem skall talmannen vända sig till?

  59
  2

Kommentera