Taiwan rekordhöjer försvarsbudgeten

UTRIKES. Taiwan planerar att höja försvarsutgifterna till den högsta nivån någonsin, i ljuset av Kinas stora militärövningar runt ön tidigare i augusti.

Regeringen i Taipei föreslår att 415 miljarder taiwanesiska dollar, motsvarande omkring 145 miljarder kronor, ska gå till militären nästa år – en höjning med 13 procent från 2021.

Taiwaneserna lever under ett konstant invasionshot, då kommunistregimen i Peking anser att den demokratiskt självstyrande önationen är en del av Kina och regelbundet uttalar att Taiwan en dag ska intas, om nödvändigt med militärt våld.

-Pettersson anser som vanligt att kommunisterna ska lämna tillbaka Kina till det kinesiska folket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Taiwan rekordhöjer försvarsbudgeten

 1. Nu är en korkdyna ur psykopaten och krigsförbrytaren Puttes hejaklack igång. Han tjafsar samma sak med Pettersson som alltid. Det brukar vara en handfull afsfascister som håller på sin idol, svinpälsen Putler. De andra från afs kommer nog igång också med sitt evinnerliga tjat om hur bra deras lille krigsförbrytare är.
  Putte har nog snart inte råd att sponsra afs med pengar. Rubel borde vara värdelösa.

  4
  5
 2. NATO är en försvarsallians. De flesta medlemmar är demokratier. Turkiet? Den ryska federationen är någonting annat. En totaltär kvarleva fån Stalin-tiden. Förstörelsen av Ukraina är ett svar på människosynen hos Putin med anhang.

  13
  4
  • Detta är ju provokation av USA mot kineser? Om det är bra eller dåligt är en anna sak.men kineserna blir små förbannade och få är dom inte Putin begälpliga!?
   Men det kan mycket väl backtända! Tjäna tillhörande faktiskt Kina och efter ww2 flydde en sida dit och man bör nog vara glad att kineserna inte tar upp japanernas beteende när dom var där sist.!kineser om någon har en o plockad gås med kineserna.det tog lite tid innan krigsmakten kom i kapp NATO standarden!

 3. Höjda avgifter/skatter för oss Skatteslavar är redan informerat kring.
  NATO-medlemskapet kostar skjortan,o läste att en speciell ” Beredskapsskatt” ligger på förslag från Socialisterna.
  Denna lär komma som ett brev (förr) på Posten,efter valet.

  10
  6
  • Stenbock, Natomedlemskap kostar marginellt extra. Riksdagen hade redan beslutat att höja försvarsutgifterna till två procent av BNP. Det Nato kostar är runt 500 miljoner för kontor och samordning i Bryssel.

   11
   6
   • Pettersson:
    Inser att du är positiv till att låta NATO flytta fram sina positioner….
    Men vi är många i landet,som är raka motsatsen (uppåt 40-50 % )
    Tror nog att denna nyuppfunna “beredskapskatt” har ett samband med att vi nu lämnar vår neutralitet…Något som fungerat utmärkt i över 200 år !!
    F.ö. första gång jag sympatiserar med Turkiet,och hoppas på sista….

    6
    6
   • Beredskapsskatten sosseidé och som du vet vill sossarna alltid höja skatten. Det är inget som behövs för försvaret.

    Det jag svarade på var att Nato inte inte förlorar försvaret eftersom riksdagen redan långt innan Natoansökan beslutat att höja försvarsanslagen till två procent av BNP.

    För övrigt kostade försvaret dubbelt, fyra procent på 1960-talet och då var skatterna betydligt lägre än idag.

    Att vi klarade oss sista storkriget var nog mer tur än förstånd. Danmark, Finland och Norge var också neutrala men kom inte undan.

    Ryssland har gett sig på Moldavien, Georgien och Ukraina som inte är med i Nato.

    De små baltstaterna som har stora ryska minoriteter har klarat sig men de är med i Nato.

    5
    1
 4. Känns lite som vad fascist Ryssland kan göra med Gotland.
  Även vi i Sverige bör nog höja försvarsanslagen avsevärt. Det finns ju “130 miljarder” som slösas bort varje år på dysfunktionella migranter som inte klarar av att leva i ett modernt samhälle pga socio-kulturella egenskaper

  17
  6

Kommentera