Den högste chefen för Japans polis avgår efter misslyckande

UTRIKES. Den högste chefen för Japans polis avgår, rapporterar AP. Itaru Nakamuras avgång meddelas samtidigt som polismyndigheten publicerar en rapport om varför man inte lyckades skydda tidigare premiärministern Shinzo Abe, som sköts ihjäl på öppen gata 8 juli.

I rapporten konstateras att det fanns brister i det polisskydd som Shinzo Abe hade och detta gjorde det möjligt för skytten att attackera bakifrån. Den tidigare japanske premiärministern dödades när han höll ett kampanjtal i Nara i västra Japan, skytten greps på plats.

-Pettersson noterar att Japan har en litet annan kultur och ansvarskännande, folk som misslyckas avgår frivilligt. Till och med lokförare ber om ursäkt om tåget är försenat även om det inte är deras fel.

I Sverige är justitieminister Morgan Johansson (S) högste ansvarig för polis, rättsväsende , grundlagar, terrorism, civilt försvar, krisberedskap med mera. Morgan har haft makten sedan den 3 oktober 2014 och misslyckats gång på gång men avgår inte. Morgan Johansson (S) ber inte ens om ursäkt för sitt totala misslyckande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Den högste chefen för Japans polis avgår efter misslyckande

 1. I Japan kallas det för att tappa ansiktet och är mycket förnedrande. Dåmåste japanerna förlåtelse man har misslyckats..därför brukar man ha grupper där är gruppen ansvarig och läggs ned.

 2. På tal om Morgan? Visst har det varit ovanligt tyst om Morgan hela sommaren?
  Han har kanske fått psykiska problem sen SD mannen läste lusen av honom
  i Riksdagens talarstol ? Vi får kanske snart se Anders Ygeman som Just.minister,
  för han verkar att passa in överallt, trots att han inte klarat av något jobb ännu?

  11
  1
 3. I Sverige sätter vi förövarna framför offren. Inkompetens/naivitet är inget problem med att nå riktigt högt i samhällsordningen.

  Rättssystemet i Sverige belystes mycket bra i gårdagens UPPDRAG GRANSKNING.

  Se programmet!!! Allah dess sk “goda o skenheliga” som gömmer sig bakom varandra för att slippa kritik för sin inkompetens.

  .

  19
  1

Kommentera