SD om hur satsningarna ska betalas

VALET 2022. Sverigedemokraterna presenterade i dag sin ekonomiska plan. Partiets ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt säger bland annat att de stora utgifterna i budgeten kommer vara finansiering av försvarets expansion och satsningar på rättsväsendet.

Foto: News Øresund

Den ekonomiska planen ska framför allt finansieras genom nedskärningar av biståndet och i klimatbudgeten.

Oscar Sjöstedt säger att SD också vill genomföra satsningar på vård, tandvård, höjd pension och sänkta skatter, men då krävs det att de kan enas om finansieringen med övriga partier till höger.

Kan vi inte enas om finansieringen då har vi inte möjlighet att göra alla de här sakerna, då får vi prioritera statens kärnuppgifter, inre och yttre säkerhet, sen kommer vi inte så mycket längre, säger Sjöstedt.

-Pettersson säger att det verkar klokt. Alla partier som inte får egen majoritet måste kompromissa, ändå lovar många sådant de inte kan hålla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “SD om hur satsningarna ska betalas

 1. Lägg ner SIDAfläsket så finns det massor med deg, sen har vi drösvis med myndigheter som har noll funktion, och sen alla bidrag till länder med korruption som snart Sverige är likställt med, men vi får inga pengar någonsin av dessa länder, de skrattar åt oss?

  Hur blir det med Volvo-bilarna N-Korea….Sverige en soptip med styrande nollor som bara berikar sig själva med hög lön.

  17
 2. Besök Riksarkivet. Be dem ta fram handlingarna från 1914 rörande Statens arbetslöshetskommission. Skanna in. Kopiera. Lägg en proposition. Fimpa bidragen till utlänningarna och erbjud AK-jobb istället.

  23
 3. Jag som brottsoffer får mellan 5000- 10 000kr i skadestånd för en grov misshandel. Gärningsmannen en bidragsturistande muslim kostar mellan 100 000 och 150 000kr. Gärningsmannen får en advokat, jag får en ideellt arbetande från brottsoffermyndigheten som biträder mig.
  Uppochner som allt annat i vänsterfeministernas samhälle.
  Varför inte vända på steken. Jag får100 000kr i skadestånd och en advokat, gärningsmannen får en ideellt arbetande vänsterfeminist som biträde, så blir det logiskt och rättvist.

  46
  1
  • Olof.p, tja så fungerar det naiva Sverige. Det är förövarna som skall skyddas inte dig som offer. Allt för att förtiga de socio-kulturella influenserna som kommit hit genom massinvandring. (S+C+MP) vill ha det så här men vad vill vi andra??

   25
   2
   • Jag tror vi alla, med visSa undantag, vil få bättre koll på strömmarna över gränsen. Både elektriska och andra.

  • Olof , har du fått dina pengar än? gärningsmannen kanske döms och du tillerkänns ett skadestånd. Men det betalar ju inte staten ut till dig utan det är den turistande busen som ska betala. Och har han inga pengar så måste kanske någon annan pynta. I bästa fall får du från Brottsoffermyndigheten , kanske från ditt försäkringsbolag. Får du inte något från brottsoffermyndigheten får du gå till kronofogden och de tar en avgift för försöka hjälpa dig.
   Advokaten han får sina pengar rakt in på sitt konto, från skattebetalarna. Så där kanske du också är med och betalar.

   Politiker har pratat i decennier nu om att stärka brottsoffrens ställning och vad har hänt?
   ” Frivilliga biträden” vid rättegångar.
   Något mer?

   15
  • “-Pettersson säger att det verkar klokt. Alla partier som inte får egen majoritet måste kompromissa, ändå lovar många sådant de inte kan hålla.”
   Gäller dock inte Miljöpartiet.

 4. Öskute driver alla till vansinne. Får hen betalt för att göra detta? Vad är syftet tro?

  18
  2
   • Sala
    Angående Nyans så sätter jag dem i samma kategori som KD.
    Partier som vill att alla skall leva efter deras värderingar.

    1
    9
  • Terry
   Syftet är att vara med i den allmänna debatten, om du blir störd så är det inte min mening.
   När det gäller just bidrag så tror jag, att det kan försvaga motivationen att klara sig själv.

   • Störd? Den enda här som är störd är nog Öskute. Här finns det en del för psykiatrin att utreda. Däremot förbjuder vi inte Öskute att medverka. Han behövs för att påvisa idiotin i det svenska samhället. Tack Öskute för ditt bidrag.

    6
    1
  • Öskute:
   Äntligen ett bra förslag från din sida….
   Tänk med pengar som skyfflas ut på de invasiva exoterna ! Månatliga bidrag till mat o. hyra,arbetslöshetsunderstöd,och naturligtvis socialbidrag om dessa gåvor inte räcker till.
   Som tack får vi tillbaka bl.a. Europas högsta kriminalitet !

   15

Kommentera