AfS har fått drygt 4 miljoner anonymt

VALET 2022. Det invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige har fått 4,3 miljoner kronor från anonyma givare i en ideell förening mellan 2018 och 2021, avslöjar Dagens Nyheter.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige

Genom ett kryphål kan föreningar och stiftelser användas för anonyma bidrag till politiska partier – trots att lagen om partifinansiering infördes 2018 och innebär att anonyma givare högst får donera 24 150 kronor.

Alternativ för Sverige, som grundades av företrädare som uteslutits från Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU, använder den ideella föreningen AFS Insamling där privatpersoner uppmanas att donera pengar via swish eller banköverföringar.

Det här går emot hela andan i lagstiftningen. AFS hamnar juridiskt rätt, om jag förstått det hela korrekt. Däremot är det uppenbart att hela det nya regelverket har syftat till att vi inte ska ha anonyma stöd till partier, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap på Göteborgs Universitet, till DN.

Hinnfors varnade redan när innan lagen trädde i kraft för att stiftelser och föreningar kunde användas på detta vis, skriver tidningen.

TV4-programmet Kalla Fakta avslöjade nyligen att fem av åtta riksdagspartier försökte kringgå lagen för att ta emot anonyma donationer.

-Pettersson säger att AfS har inte gjort något olagligt och dom har inte varit med och stiftat lagarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “AfS har fått drygt 4 miljoner anonymt

 1. Och vadå?
  Alla såväl politiska partier som privatpersoner tar väl emot anonyma ekonomiska gåvor!?

  25
  1
 2. Ja 4 millar hur mycket ger LO i konta stöd till sossialdemokraternas? Det är ju ett stöd till avstängningen av energiförsörjningen i Sverige som kommer att ge inflation och arbetslöshet…hur stämmer det med arbetslinjen?

  38
  1
 3. Varför hänger media upp sig på om AFS får över 4 miljoner kronor? Små bäckar gör ju en stor å. Det är säkert en femma eller en tia hit och dit som stiger upp till denna ansenliga summa. Om partiet Nyans får motsvarande summa eller någon muslimsk förening får det säkert inte samma uppmärksamhet.

  42
  1
 4. Det finns ju religiösa/ideologiska grupperingar som startar stiftelser i Sverige på löpande band för att skydda sin verksamhet från insyn! Där borde man kanske titta lite närmare, speciellt när det gäller grupper med Mellanösterns ödeläggelse i färskt minne.

  46
  1
 5. Kan det vara pengar från Vlademir Putin som kommer in i partiet den vägen? En hel del Afsare verkar ha en alltför sockersöt bild av krigsförbrytare Vlademir Putin.

  2
  45
 6. Åka runt och reta upp småpojkar.
  “det är mitt land”
  Återvandring är orealistiskt.

  2
  69
  • Om du får in en okänd person till din bostad som beter sig djävulskt illa , varför är det fel av dig att kasta ut den individen ?

   Sverige är vår ärvda och enda hem , vi har inga alternativ till skillnad från vissa kriminella som kommit från annat land ?

   14
 7. Alla Lagar är anpassade till Sossarna, det går bra att det stora LO snor
  medlemmarnas pengar och skänker dem till Sossepartiet? Blev LO s
  medlemmar tillfrågade om detta?

  70
  1
  • Jag tror att det varit uppe på medlemsmöten och på årsstämman men många av LO:s medlemmar struntar i dessa möten och då accepterar dom.

   Antingen går man på möten och säger vad man tycker eller också går man ur facket. Att avstå är ett tyst medgivande.

   58
   1
 8. Småpotatis mot vad socialdemokraterna snor åt sig via LO-maffian och sina omoraliska lotterier’

  85
  1

Kommentera