Europas gaspriser når högsta nivån sedan i mars

ENERGIPOLITIK. Europas naturgaspriser steg till över 300 euro per megawattimme under onsdagen. Det är den högsta nivån sedan mars, kort efter Rysslands invasion av Ukraina, skriver AFP.

Gazprom

Priset har stigit kraftig de senaste dagarna efter stoppet av ryska gasleveranser via Nord Stream 1, noterar nyhetsbyrån. 

Vid 18.30-tiden hade gaspriset backat något igen.

-Pettersson säger att det blir kallt för Europa tills beroendet av Rysslands är ersatt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Europas gaspriser når högsta nivån sedan i mars

 1. Om man spänner vagnen före hästen. När de vettlösa får styra.

  ”Kärnkraften är inte en lösning för att sänka elpriset och heller inget att satsa på i oroliga tider säger Per Bolund i Morgonpasset i P3:s partiledarutfrågning.
  Sverige ska använda den kärnkraft som finns så länge den håller men Miljöpartiet ser ingen framtid för den.
  ”Vi vet att vi lever i en osäker värld, då är inte kärnkraft det bästa att satsa på” säger språkröret Per Bolund pekar på kriget i Ukraina som exempel.” https://sverigesradio.se/artikel/per-bolund-inte-bra-att-satsa-pa-karnkraft-i-oroliga-tider

  Inhemsk energi ger oberoende och Sverige har ”utbränt” kärnbränsle som räcker i tusentals år med modern kärnkraft. Nu verkar även länder som varit ”ingrönade” att komma till sans. Brittiska regeringen satsar pengar på Rolls-Royces SMR-teknik. Dessa reaktorer ger inte bara elkraft utan spillvärmen kan användas till att värma bostäder.

  Miljömupparna har inte bara slaskat kärnkraften utan även siktat in sig på sopförbränning vilket ytterligare ökar effektunderskottet och ökar på sopberget.

 2. Europa har fastnat i miljömuparnas svamel! Redan 1945 gorde tyskarna bensin av kol och av bensin är det lätt att göra gas!? Det är alltså inte brist på gas utan snarare brist på energi och det är ju ett problem den svenska regeringen skapat

  9
  1
 3. Ja och för c.a 1 år sedan kostade samma mängd omkring 28:- Euro !!
  Alltså dryga 1000 % ökning under 12 månader.Värre lär det bli när Tysklands,och de andra beroende EU-länderna beräknar att gas-klockorna sinar helt.Detta beräknas ske om dryga 2-3 månader….
  Tysklands Gröne Handelsminister tröstar med,att 2024/25 blir det bättre.

  14
  1
 4. Sällan åker de dit som skjuter på invandrare.
  Men om någon sköt vita Morgan Johansson eller annan vit sosse i benet eller värre, då jäklar.
  Min analys är att vita har högre värde i sossars ögon!

  9
  8

Kommentera