Kungens brev till Zelenskyj: Respekt för Ukrainas mod

UKRAINA. Kung Carl Gustaf gratulerar Ukraina på självständighetsdagen i ett öppet brev till president Volodymyr Zelenskyj.  Han framför också lyckönskningar till folket i Ukraina.

Kung Carl Gustaf. Foto: Linda Broström/Kungliga Hovet

”Jag vill också uttrycka min respekt för ukrainska folkets enorma beslutsamhet och mod under de här extremt svåra tiderna,” skriver kungen.

Ukrainas självständighetsdag infaller på halvårsdagen för Rysslands invasion i Ukraina.

-Pettersson har noterat att Kungahuset sedan krigets början har stöttat Ukraina på olika sätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Kungens brev till Zelenskyj: Respekt för Ukrainas mod

 1. Att Sveriges statschef; Konungen, skickar en hälsning till Ukraina får inte svenska folket veta. Varken i public service Rapport eller i TV4-nyheterna.

  23
 2. En funktionslös tom tunna ska vara tyst.
  Sitt du i din landå och vinka till dina slavar som beundrar ditt arv som en föredetting utan verkan på någonting förrutom apanaget du gärna super i dig….
  En stämpel med ”kungen” på är billigare för Sverige..

  Ska du göra nytta så ta på uniformen och strid för Ukraina på plats, istället för några lyckönskningar som skapar nada för folket där..

  25
  30
 3. Ska vi buga för kung och fosterland eller bara spotta i marken? Själv spottar jag nog i backen.

  47
  11
 4. Nej ,Kungen har inte blivit senil.Det är en klok man som aldrig fått eller får uttryckar tankar eller känslor offentligt.Dom gånger han har dristat sig till en personlig åsikt har det gnällts och ojats från olika håll.Så i detta fall så var det ju väntat att kritiken skulle infinna sig …….

  41
  10
 5. Hans majestät konungen har med andra ord undertecknat ett brev skrivet av politiska tjänstemän på utrikesdepartementet. Departementet som har 261 ”opolitiska” tjänstemän som undertecknade ett upprop mot SD 2018.

  38
  7
  • Ja här är det någon som bryter ned Ryssland!?
   Och det är väl många som vill ha en bit av kakan.

   8
   4

Kommentera