Tyskland har tagit emot nästan en miljon ukrainare

UKRAINA. Mer än 6,6 miljoner ukrainare har fått flyktingstatus i Europa sedan invasionen av Ukraina inleddes. Tyskland har tagit emot 967 546 personer som flytt kriget, uppgav inrikesdepartementet på tisdagen enligt The Local.

Flyktingar från Ukraina

97 procent av dem är ukrainska medborgare. Tre av fyra är kvinnor, 36 procent är barn, och åtta procent är äldre än 64. Runt 155.000 ukrainska elever är inskrivna på tyska skolor.

Många i vårt samhälle har ansträngt sig enormt för att hjälpa flyktingar, säger inrikesminister Nancy Faeser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tyskland har tagit emot nästan en miljon ukrainare

 1. Sossarna brukar tjata om ”allas lika värde”, men Ukrainare förvägras SFI som alla Somalier är berättigade till.

  9
  1
 2. Vi i Sverige kan också ta emot en miljon ukrainare, om vi skickar tillbaka alla bidragsturister och kriminella från Mellanöstern och Afrika. Sannolikt skulle det bli uppsving i vår ekonomi om vi slapp att betala bidrag och fängelseplatser för att i stället få en helt normal befolkning till Sverige.

  23
 3. I Alexander Betts bok ”Refuge: Transforming a Broken Refugee System”(2017) stod det att det brukar vara dom mest kompetenta människor som flyr snabbast, längst borta och stannar där. Till exempel när inbördeskriget bröt ut i Syrien, det var först alla sortens folk som flydde utanför Syriens gränser. Men dom som kunde ta sig vidare till Europa var i mycket högre utsträckning universitet utbildade än dom som stannade på lokala flyktinglägret. Och till slut hälften av universitet utbildade människor i Syrien hade anländ till Tyskland!

  Boken också berättade att någon hade kalkylerat att bortfallet av dessa kompetenta människor gör det krigsdrabbade landet en lika stor ekonomisk skada som bomberna och annat krigande. Jag antar att samma sak kommer att gälla även för dom ukrainska flyktingströmmarna. I genomsnitt dom som är mer utbildade och kompetenta har nog igen lämnat landet.

  Nu när krigets kostnader närmar sig till en biljon euro (12 nollor). Då kan man retoriskt fråga krigshetsarna (+Pettersson) hade det helt enkelt varit billigare för Ukraina att utlova 1 miljon euro (6 nollor) för varenda ryss soldat som dödas med video bevis i Ukraina? Med en biljon euro skulle man kunna betala för dödandet av 1 miljon(6 nollor) ryska soldater.

  Ryssarna skulle på fem sekunder fatta att dom kommer inte kunna behålla en enda kvadratmeter av Ukraina. Dom flesta ryssar som stod på ukrainsk mark skulle troligen bli dödade av andra ryssar – för att få belöningen. Visst skulle ryssarna säja att Ukrainarna har inte en biljon euro. Men det är föga tröst för dom första ryssar som blir dödade för belöningen och belöningen utbetalas på riktigt av en firma i Pentagon USA. Så även om hela 1 biljon euro stod utlovade, efter att 10 tusen ryssar hade blivit dödade och belöningarna utbetalade – ingen ryss soldat skulle vilja / våga vandra runt i ett fattigt hämndlysten land med en miljon euro prislapp på huvudet. Och därför endast 10 miljarder euros skulle till slut behöva betalas ut.

  Så, det finns många sätt att vinna detta krig – men krigshetsarnas (+Petterssons) sätt skapar endast förstörelse och lidande.

  ps. beklagar om några stavfel fattas – ni förstår ändå

  4
  2
 4. Som Sverige under Vinterkriget. Bra!

  Inga orakade barn utan vuxet sällskap kan man förmoda. De i arbetsför ålder vill inget hellre än arbeta?

  Detta mina vänner är solidaritet och asylmottagning. Glöm allt som vänstern försökt slå i er.

  19
  1

Kommentera