Rekordstort stödpaket ska hjälpa Ukraina långsiktigt

UKRAINA. I morgon är det sex månader sedan Ryssland inledde sitt illegala terrorkrig mot Ukraina, det är betydligt längre än de fyra dygn Vladimir Putin räknade med för sin speciella militäroperation som ryska medborgare kan dömas till 15 års fängelse för om de kallar krig.

155 mm Nato-ammunition på väg till Ukraina

USA kommer inom kort tillkännage ett nytt stödpaket på tre miljarder dollar, motsvarande nästan 32 miljarder kronor, till Ukraina – det största enskilda hittills. Det uppger myndighetskällor för AP.

Paketet väntas offentliggöras på onsdagen, sexmånadersdagen för invasionen och Ukrainas självständighetsdag. Syftet med pengarna är att träna och utrusta Ukrainska soldater för åratal av strider.

Ett halvår efter invasionen börjar det amerikanska stödet byta fokus till att stödja Ukrainas stridsförmåga på lång sikt. Det nya stödpaketet kommer gå till kontrakt på drönare, vapen och annan utrustning som inte kommer nå fronten förrän om ett år eller två, enligt källorna.

Tyskland meddelade idag att de skänker vapen för fem miljarder.

-Pettersson hoppas EU satsar minst lika mycket och väldigt långsiktigt så inte herr Putin får för sig något…

Jag hoppas Sverige lägger en hel del också.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Rekordstort stödpaket ska hjälpa Ukraina långsiktigt

 1. Ja det gick inte så lätt att åter bygga upp det gamla Sovjet, det är ganska
  säkert att det är det som Putin försökt, och så springer han på pumpen i
  första landet, hans tanke var säkert att han skulle komma ut till Atlantkusten,
  och då var säkert Sverige inräknat att besöka?

  4
  3
  • Du menar en blogg för likasinnade (diktatur).
   Jag föredrar hellre en mångfald av åsikter som driver utvecklingen framåt än att vika ner mig för åsikts poliser.

   21
   8
   • Gammelryss: du kommer förhoppningsvis aldrig att driva någon utveckling, du vill tillbaka till den starkes rätt.
    Man måste sätta stopp för despoter som Putin, precis som man till slut gjorde med Hitler.

    4
    1
 2. Tveksamt om Ukraina existerar om ett år, så långsiktig vapenhjälp verkar bortkastat. Bara en massa vapen som okontrollerat hamnar på den svarta marknaden.

  28
  15
 3. Vi kan bidra med 1500000 muslimer som kan användas som minröjare, kanonmat eller annat nödvändigt.

  33
  4
   • Jag säger det igen.
    Är det lustigt att Sverige ser ut som det gör med tanke på ordförrådet som används mot oliktänkande.
    Man saknar varken vänstern eller sina ovänner på sajten när argument befriande människor får tung sladd gång på gång.
    En skrämmande utveckling.

    24
    9
   • Kent förklara gärna varför Sverige ska lägga en massa pengar på ett krig som inte är vårt. Är det för att tvåla till Putin? Eller ?
    Mer bidrag till Ukraina innebär ett längre krig. Hur länge kan ryssen hålla på?
    Och vem/vilka påverkas mest av ett utdraget krig?
    Ukrainarna så klart. Och sen?
    Den ryska civilbefolkningen eller vi i Europa?
    Vi ser redan hur vi har drabbats och ett utdraget krig förbättrar inte läget.
    Alla de ryssar som nu lever utan rinnande vatten eller vc, de drabbas förmodligen inte ett dugg. Deras liv fortgår nog på samma sätt som det hittils har.
    De ryssar som drabbas är medelklassen i städerna. Men drabbas de mer än oss? Ryssen har olja och gas. Det har inte vi.

    Och varför gick ryssarna egentligen in i Ukraina. Var det för att man inte ville ha ytterligare NATO utvidgning eller var det för Puttins stormaktsdrömmar?

    Låt kriget ta slut. Helst igår.

    Ock Kent jag är inte efterbliven. Har visserligen inget läkarintyg på att jag är psykiskt frisk och gissar att du inte heller har. Man jag har klarat psykologiska krav både till värnplikt och efterkommande yrkesliv och anser att vi ska stå utanför detta kriget.

    23
    9
   • Efterblivna eller vänsterblivna?

    Vi har under åren gång på gång sett hur odemokratiska personer på vänsterkanten försökt att stoppa debatten här på Petterssons. Nu verkar denna sjuka även drabbat människor långt ifrån avgrunden till vänster. Vi som inte sjunger Arbetets söner eller Kumbaya eller stämmer in i de betalda gråterskornas klagolåt får invektiv kastade efter oss som om vi var inne och diskuterade på bokstavsvänsterns hemliga fora.

    Får mig osökt att tänka på Magnus Uggla och IQ “Utan minsta diskussion tar han till strid, För där hjärnan tar slut, där tar nävarna vid”. För där argumenten tar slut, tar invektiven vid.

    Välj själva, Viktor Orbán eller Ursula von der Leyen. Donald Trump eller Joe Biden. Margret Thatcher eller Tony Blair (eller B Lier som vissa kallade honom. Rätt kul faktiskt.) Det kan vara intressant att veta att Ursula von der Leyen som vill att de europeiska folken ska äta insekter på grund av “klimatkatastrofen” själv har sju (7) barn. Ursula och hennes man har helt säkert haft tjänstehjon som tagit hand om ätteläggen.

    Viktor Orbán och Ursula von der Leyen. Den ena folkvald gång efter annan. Den andra har aldrig ställt upp i ett allmänt val. von der Leyen uppvisar alla yttre tecken för vasall. Rules for thee and not for me. Krig, invandring och genusvansinne verkar vara århundradets melodi för att kuva de västerländska folket. Lyft blicken och se bortom propagandan. Två fel gör inte ett rätt.

    23
    1

Kommentera