Ryska misstag leder till förlust av stridsvagnar

UKRAINA. Den ryska armén klarar inte av att använda så kallat reaktivt pansar, vilket leder till omfattande förluster av ryska stridsvagnar. Det hävdar det brittiska försvarsdepartementet i sin dagliga underrättelserapport på torsdagen.

Förstörd rysk stridsvagn på vägen till Ukrainas huvudstad Kiev den 5 april 2022. Foto: Gleb Garanic

Reaktivt pansar exploderar när en inkommande projektil träffar stridsvagnen, och avleder på så sätt kraft och skyddar stridsvagnen. Men pansaret monteras på fel sätt av ryska stridsvagnsbesättningar eller utelämnas helt, vilket gör att stridsvagnarna förstörs vid en träff, skriver departementet.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryska misstag leder till förlust av stridsvagnar

 1. Finnarna säljer radarsatellit åt Ukraina, överför ägandet direkt till ena deras befintliga satelliter, upplösning 1 m och eftersom det är en radarsatellit ser den också genom molntäcke.

  3
  1
 2. Skulle inte förvåna mig. Samt att mycket av det reaktiva pansaret på Puttes terroristers stridsvagnar var tomma eller hade annat fyllningsmaterial.

  18
  5
 3. Ryssarna kanske inte är korkade men väldigt korrumperat. Mycket av det som skulle gå till försvarsmakten (krigsmakten?) har gått ner i fickorna på oligarkerna.
  En video på tuben visade att det bara var gummiplattor i lådorna som hänger på utsidan. Ett sätt att försnilla pengar och låta det gå till superyachts istället.

  23
  4
 4. Kan det bero på att alla skiter i allt, och därmed saknar styrning/kunskap, genom hela befälskedjan? Det kombinerat med tveksam teknologi och en sunkig syn på mänskligt värde.
  Positivt för omvärlden!

  29
  4
 5. Tur att ryssar verkar vara ett sällsynt korkat folk. Kan det bero på att de alltid har haft hänsynslösa ledare i landet. Nu krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin dessutom psykopat.

  32
  7

Kommentera