LO-fack vill förbjuda SD:s valreklam

VALET 2022. Fackklubben som representerar förarna i Stockholms tunnelbana, Seko Tunnelbanan, kritiserar att Sverigedemokraterna får göra reklam på en hel tunnelbanevagn, skriver Sekotidningen.

Ordförande Jannis Konstantis säger att förarna känner sig utsatta eftersom tåget kan attackeras av ”olika motståndare av SD”. Han tycker att politiska partier inte ska få klä hela vagnar.

Det är första gången som hela tåget, både inåt och utåt, har partipolitisk reklam. Förut var det bara några affischer inne i tåget.

Många kritiska röster mot reklamen har också höjts på sociala medier, framför allt efter att SD-toppen Tobias Andersson beskrivit det som ett ”återvandringståg”.

Men kanske trafikförvaltningen behöver titta på det igen för att se om det finns någon säkerhetsrisk, säger presstalesperson Henrik Palmér1 på onsdagsmorgonen.

Storstockholms Lokaltrafik, SL, har besvarat kritiken i flera olika intervjuer. Där har SL konstaterat att politisk reklam länge har tillåtits i tunnelbanan.

-Pettersson tycker att Seko ska vara tysta. Politisk reklam är tillåten i tunnelbanan sedan 1988.

Seko är ett fackförbund för nio branscher inom service och kommunikation och är medlem i LO – Landsorganisationen i Sverige.

LO har öppet ställt sig på Socialdemokraternas sida med många miljoner i valrörelsen och borde ses som en part i målet. Hade det varit rödbruna rosor på tåget hade Seko varit tysta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “LO-fack vill förbjuda SD:s valreklam

 1. Sjukt att ens tänka tanken att förbjuda. Varför det? För att inte sossarna kom på det? Det här visar att SD inte är som andra partier och står för det… inget rasistiskt med att värna sitt land och måla T-banan med vackra blågula färger. Facket ska vara opolitiskt och hålla käften i denna fråga

 2. Seko är ju sossarnas förlängda megafon och det ingår i deras DNA att förbjuda saker och företeelser man ogillar. Dessa muppar har ingen aning om vad demokrati och yttrandefrihet innebär.

  17
 3. SEKO, liksom alla förbund inom LCO och TCO är till 100 integrerade delar av sozzeriet. Tyvärr även en del akademikerfack. LO ha dessutom i sin sozzereklam på TV(liksom hela reklambranschen)avskaffat den svenske mannen. LO:s och sozzarnas symbol för ”det vanliga folket” en blond kvinna och en man som ser ut att ha afrikanskt ursprung. Pågår det ett utrotningskrig mot den svenske mannen?

  21
 4. Lo och andra organisationer skall bara hålla käften i denna fråga.
  Alla partier har sin rätt att utrycka och göra sina egna val hur dom marknadsför sig.

  Om det finns sillmjölkar och känslomässiga individer kan man inte ta hänsyn till detta, dom får helt enket titta bort och tänka på nåt annat.

  När man läser och hör skrikvänstern klagomål skall man tänka på att deras verklighetsfrånvända ideologi ger massor av människor oerhörda inre smärtor som ingen tar upp.

  Var är allas lika värde då?

  Trams och åter trams skall styra de svaga.

  37
  1
 5. Det är dags för Seko och andra aktörer att växa upp! Förbjuda SD-reklam? Vad liknar detta? Sverigedemokraterna är ett politiskt parti som landets befolkning röstar på, och det finns en orsak till det.

  49
  1
 6. Lo chefen Putina Gnidsson vill nog förbjuda både det ena och det andra .
  Kanske ska hon börja med att förbjuda förskingring av medlemmarnas pengar . Och förbjuda arbetare att tänka fritt och gå med i SD. Och förbjuda löneförhöjningar och höjning av pensioner för de som har jobbat alltså.
  Garantipensionen måste naturligtvis höjas .
  Den som kallar det bidrag bör få fängelse , tycker Putina G.

  37
 7. Så mycket bråk skapat av invandrare på stockholm tunnelbana borde göra tunnelbaneanställda pro återvandring.
  Istället vill SEKO förhindra ett parti som vill göra tunnelbanan och annan kollektivtrafik säkrare. Man frågar sig om SEKO vill att anställda inom kollektivtrafik ska leva med en farlig och otrygg arbetsplats.

  Borde inte SD arbeta för att skapa ett nytt fackförbund?

  47
  1
 8. Så fungerar Sossehycklarna, ifall tåget gjort reklam för Sossar eller V.P
  då hade dom hållit käft, bara för att dom inte själva kom på denna ide.

  Tills nästa val (om det blir något) så får ju gnäll pottorna vara först ute,
  Ni får ju stjäla SD s ide här med, precis som ni kommer med deras
  förslag något år senare och lotsas som att det är egna??

  Och till sist en fråga, varför skulle någon slänga grejor efter tåget
  är ni så enögda att ni inte tål att se fin reklam från ett annat parti??

  58
  1
 9. ”– Det är första gången som hela tåget, både inåt och utåt, har partipolitisk reklam. Förut var det bara några affischer inne i tåget – som vi kunde slita ner. (så, nu avslutade jag meningen som han tänkte åt honom)

  38
 10. Ett framtida vallöfte måste bli att neutralisera LO. Denna maffiarörelse utgör en stinkande del av politiken. LO utger sig för att stå på det arbetande folkets sida. Bullshit! LO står enbart på socialdemokratiska partiets sida. Sosseväljare är LO:s nyttiga idioter. Makten framför allt.
  Krossa facket, krossa LO.

  64
  1
 11. Därför är man inte med i de röda lakejerna, sedan 20 år tillbaka i tiden.
  Jag förstår inte varför dessa så kallande fackförbund har några medlemmar överhuvudtaget, när alla vet att mycket av medlemmarnas pengar går till regimen år ut och år in.

  27
 12. Jag har varit medlem i Seko. Hade jag varit det nu hade jag gått ur omedelbart. Detta är sossarnas lösning på andras ideer. Förbjud, smutskasta, baktala. DDR is back……

  80

Kommentera