Åkessons miljardutspel: ”Jag säger att det är sant”

VALET 2022. Partiledarna drabbade samman om integration och segregation. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson pekade på hur minskad asylinvandring är den viktigaste faktorn för att få bukt med det – och presenterade en miljarduträkning, enligt Expressen.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

SD-ledaren Jimmie Åkesson säger att den enskilt viktigaste åtgärden för en bättre integration i Sverige är att den asylrelaterade invandringen minskar. Han presenterade en beräkning av att den hittills kostat skattebetalarna sedan 2014 minst 130 miljarder kronor per år. 

SD-ledaren sa vidare att partiet på torsdag kommer presentera siffror om det.

– Jag säger att det är sant. 

Märta Stenevi pekade på hur flera partier enbart pratar i negativa ordalag om personer som kommit hit via asylinvandring. – I varenda partiledardebatt, så ska de höra sig utmålas som att de är gängkriminella. Som att de ska sparkas ut ur landet, deras barn ska omhändertas.

– Vi måste börja prata om det här som våra invånare.

Helt otroligt, hördes L-ledaren Johan Pehrson säga i bakgrunden.

Åkesson fortsatte sedan och sa att ”integrationsidén” aldrig kommer att fungera på det sättet som ”de här har önskat i decennier”.

Många bosätter sig i ett område med landsmän, sa SD-ledaren. – Min bild är att väldigt många svenskar, jag tänker inte tala för alla eller ens en majoritet, för det vet jag ingenting om. Men väldigt många svenskar jag möter är inte intresserade av att integreras i ert lyckorike. Och väldigt många invandrare är inte heller intresserade av att integreras i det här lyckoriket.

Stenevi svarade med att ”etniciteten inte är problemet i vår segregation”:Det här är ju dumheter. Om vi ska bryta segregationen så handlar det om ett fattigdomsproblem och inte ett invandringsproblem.

När L-ledaren Johan Pehrson kom in i diskussionen röt han närmast ifrån mot MP-språkröret. – Man pratar om och du bara.. du pratar ju bara. Vi måste ju se till att vi fokuserar på arbetslinjen och att vi får unga människor som kanske växer upp i en familj där ingen har pratat svenska att få en chans. Erbjud språkförskola tidigt, hjälp dem.

-Pettersson säger att Jimmie Åkesson har rätt, 130 miljarder för den asylrelaterade invandringen per år är inte för högt. Vore den beräkningen felaktig skulle vi få utredning och beräkningar i parti och minut men ingen av de andra partierna är intresserade av att veta kostnaderna för invandringen.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Åkessons miljardutspel: ”Jag säger att det är sant”

 1. Pettersson, jag kan bara råda Dig att läsa boken -om Du inte redan har gjort det!
  Janssons siffror var redan då i underkant enl. många trovärdiga källor.
  Och att inte SD använder sig av dessa siffror är synd, men det bevisar bara att Expo genom Mattias Karlsson har haft sina smutsiga fingar i syltburken -igen!

  När boken skulle komma ut så stötte det på stort motstånd, inget förslag ville ge ut den! Dom hade naturligtvis blivit beordrade att vägra!
  Allt för att dölja fakta!
  När dom inte lyckades stoppa utgivningen, så började istället deras förtalskampanj, precis som vanligt när det gäller socialister!
  Dom hyrde in olika korrupta ”experter” för att ”påvisa” olika felaktigheter i Janssons bok.
  Så går det till i dagens Sverige!

  • Janne, det finns många beräkningar på vad den asylrelaterade invandringen kostar. Trots att de flesta påstår att invandringen är dyr är ingen i närheten av dina siffror.

   Forskaren Joakim Ruist slog 2018 fast att en genomsnittlig ”flykting” kostar minst 74.000 kronor per år under sin livstid i Sverige. Det är fruktansvärt mycket pengar men fortfarande inte i närheten av dina ”fantasier”, men du brukar gilla att överdriva så…

   https://petterssonsblogg.se/2018/06/01/vad-kostar-en-1-asylinvandrare/

   Som jämförelse med dina 600 miljarder så beräknas utgifterna i statens budget för 2022 uppgå till 1.137 miljarder kronor.

   1
   1
 2. Pettersson

  Ang. kostnaden för massinvandringen.
  Lars Jansson skrev en mycket detaljerad fakta-bok om kostnaden för mångkulturen, boken utkom år 2002, men baserades på siffror några år innan.

  I dag finns det inga exakta siffror att gå efter, men med en enkel matematik, lite sunt förnuft och med utgångsläge å 267 miljarder (enl. Janssons bok) och c:a 22 år senare och med den enorma massinvandring som skett så är det inte svårt att uppskatta kostnaden till minst 600 miljarder. Förmodligen är kostnaden avsevärt högre!

  Myndigheterna gör allt för att dölja kostnaden och dom gjorde också allt för att då försöka stoppa Jansson bok, Mångkultur eller välfärd!

  10
  • Hur vet du att Lars Janssons siffror var riktiga och exakta?

   Det finns många som tycker Janssons siffror är snurriga och inte ens i närheten av riktiga.

   Jag är övertygad om att om det fanns trovärdiga beräkningar på högre kostnader än de Åkesson redovisar så skulle SD använda dom.

   Räknar man på en miljon invandrare som inte försörjer sig själv och de kostar 100.000 kr per styck netto blir det 100 miljarder.

   Kostar dom 200.000 kr per styck netto blir det 200 miljarder.

   Det är enkel matematik och lite sunt förnuft.

   http://tidskrift.nu/artikel.php?Id=591

   1
   1
 3. ”Stenevi svarade med att ”etniciteten inte är problemet i vår segregation”: – Det här är ju dumheter. Om vi ska bryta segregationen så handlar det om ett fattigdomsproblem och inte ett invandringsproblem.”

  Här ser man feltänktet i sin prydno. Att det inte är ett etniskt problem leder inte till hennes slutsats att det därmed inte är ett invandringsproblem. Om det inte beror på invandring, alla de problem som avhandlas (gängkriminalitet, segregation, fattigdom, dålig matchning på arbetsmarknaden, socialbidragskostnader) vad beror det i så fall på?

  Sedan är det ju rätt uppenbart att det ÄVEN är ett etniskt problem med huvudfelet i tankegången är att invandring är något neutralt, som att landet blir oförändrat av att en hel mindre stortstad med MENA bosätter sig varje år.

  19
 4. Vår lilla kommun i södra Dalarna torde ha den största somaliska befolkningen procentuellt av alla landets kommuner. Fortfarande fyller myndigheterna på med nytt folk. Ekonomin håller på att kollapsa, det är illa mycket illa. Sedan har kommunen framtida åtaganden på ett par hundra miljoner minst. Nu ska det sparas, skola och äldre drabbas. S har styrt denna kommun käpprakt åt helvete.

  86
 5. LÖGNEN skall aldrig vara en grund för försörjningsstöd och medborgarskap (rösträtt).

  65
 6. En vettig person mitt bland alla dessa efterblivna ur 7-klövern….
  Stenbock har ingen doktorsavhandling men kan trots detta beroende bl.a. av grund ”mitt” GHETTO,som växt fram allt mer senaste 20 åren,,,,se vart hin det barkar. !
  Idag är vi verkligen få inhemska kvar,och enl. senaste val röstade här c:a 50 % på de Röda.
  M.a.o. ord är området som redan okkuperats av Beduiner,och andra exotiskta invasiva varelser…

  69
  3
 7. Eftersom jag upplever att det finns några vänstertroll här så kan ni meddela Märta Stendum följande:
  Jag är en vit kristen svensk och jag är inte det minsta intresserad av att bli integrerad med muslimska bidragstagare. Särskilt inte i mitt eget land.

  111
  1
 8. Har ett otal kvinnor, mestadels,som besöker mig i rollen av hemtjänstarbetare.
  En kvinna från Azerbaijan, svarade på frågan varför hon kom hit, ekonomi. Alltså en som inte borde vara här för det kan inte vara ett godtagbart skäl till asyl.
  Förmodar att handläggaren var invandrare eller vänstervriden och tar bachsheesh för att påskynda proceduren till att bli låtsassvensk.

  41
  2
   • Saken är ju den att asylinvandringen minskat i statistiken på grund av att kranen öppnats för fullt för icke för Sverige nödvändig arbetskraftsinvandring. De personer som tidigare sökte asyl (oftast utan anledning) har nu blivit instruerade av våa ambassader att istället ansöka om arbetstillstånd. Så det är samma skit Pettersson.

    18
    3
   • Ofta är det samma skit som du säger. Har vi 700000 invandrare som lever på bidrag så borde dom ta enkla jobb först.

    Vi har mycket berättigad arbetsinvandring också och jag föredrar sådana som kommer hit för att arbeta framför dom som söker asyl. För mig är inte det samma skit…

    10
    3
 9. Kostnaden för massinvandringen är inte 130 miljarder, utan en bra bit över 600 miljarder per år!
  För 20 år sedan så var kostnaden 267 miljarder och vad som har hänt sedan dess är vi ju alla smärtsamt medvetna om.
  Det finns bara en utväg, stoppa invandringen och utvisa minst 2 mllioner utlänningar, med eller utan uppehållstillstånd eller ”svenskt medborgarskap” spelar ingen som helst roll eftersom dom har tillkommit på felaktiga grunder!

  81
  2
  • 600 miljarder per år är en hel del pengar. Det är 4,6 gånger mer än den siffran Åkesson nämner.

   Var har du fått 600 miljarder ifrån Janne?

   14
   3
   • Enkel mattematik, 130 miljarder NYA pengar varje år. De som kom varje år tidigare räknas inte in i dessa pengar.

    11

Kommentera