Intoleranta muslimer har kostat polisen över 43 miljoner

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Polisens bevakning av den svensk-danska politikern Rasmus Paludans valmöten har hittills i år kostat över 43 miljoner kronor, det visar Sveriges Radios sammanställning. Förutom att insatserna kostat många miljoner har det även gått ut över polisens ordinarie verksamhet då bland annat brottsförebyggande arbete prioriterats bort.

Inte Ukraina utan korankravaller i Örebro 15 april 2022

Samtidigt menar Sten Widmalm som är professor i statskunskap att det är viktigt att samhället tar kostnaden för att skydda yttrandefriheten.

Polisens insats i samband med koranupploppen i Sveaparken i Örebro, då 71 poliser skadades, kostade runt 800.000 kronor. När Rasmus Paludan kom tillbaka en månad senare hade polisen bemannat upp med bland annat polishästar, helikopter och en inlånad vattenkanon.

Vi lärde oss av den händelsen och det gjorde att vi tog höjd vid de efterkommande sammankomsterna, säger Lars Wirén som är biträdande valkommenderingschef vid polisregion Bergslagen.

Ekot har nu frågat samtliga polisregioner där Paludans parti Stram kurs har hållit valmöten om vilka kostnader som dom har haft.

Sammanställningen visar att det hittills har kostat skattebetalarna över 43,5 miljoner kronor.

Polisens uppdrag är ju att när man fått tillstånd för allmänsammankomst att den kan genomföras utan ordningsstörningar och då måste vi anpassa vår resurs till den hotbild som finns, säger Lars Wirén.

Insatserna har även påverkat polisens ordinarie arbete. – Medarbetarna som varit med och jobbat här har ju fått prioritera bort sina ordinarie arbetsuppgifter, till exempel det brottsförebyggande arbetet.

Men det är polisens uppgift att säkerställa ordningen vid allmänna sammankomster för att värna yttrandefriheten. Och det är ett arbete som måste få kosta pengar. Det säger Sten Widmalm som är professor i statskunskap vid Uppsala universitet.

Så länge vi ska ha demokrati så tror jag vi behöver lägga resurser på att försvara yttrandefriheten, säger Widmalm.

Jeander

-Pettersson noterar bland annat två saker.

 1. Sveriges Radio påstår att Rasmus Paludans valmöten har kostat polisen över 43 miljoner, det är fel. Paludan betalade sina egna utgifter. Det som kostade var bevakningen av de intoleranta muslimerna.
 2. Sveriges Radio påstår att koranupploppen i Örebro kostade 800.000 kronor. Det räcker inte, bara en av de uppeldade polisbussarna på bilden ovan kostar 800.000 kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Intoleranta muslimer har kostat polisen över 43 miljoner

 1. Kent.

  Varför ska vi vänta, dom klarar ju inte ens av dom nu?

  Varenda muslim, neger och chilenare skall omgående utvisas från Sverige! Allihop!
  Allt annat är vardelös kosmetika.

  21
  1
 2. Jag har ännu inte fattat vad vi ska ha muslimidioterna till. Mytomanen trodde dom skulle bli lönsamma lite längre fram. Dessvärre ser det ut som dom blir dyrare ju längre tiden går.

  18
 3. Han utför en kriminell handling genom att bränna Koranen, borde således ta den notan som kostat oss skattebetalare enorma belopp.
  Det han nu gör är en ren provokation som sätter folkgrupper mot varandra.
  Förmodar att (DS) även har anlitat honom till denna kriminella handling.

  2
  55
 4. Har SR/SVT en hemlig islamistisk agenda? Partier som står islam när verkar omhuldas av SR/SVT.

  31
  • Socialisterna ser muslimerna som sina ideologiska kamrater i kampen mot västerländsk demokrati och kristendomen.

   14
 5. Ett MUSLIMFRITT SVERIGE blir ett lyft för demokrati och yttrandefrihet. Dessutom kommer kunskap och upplysningsläror att kunna prioriteras.

  35
  2
 6. Socialistisk Radio bäddar nu för åsiktsregistrering och politiskt korrekt yttrandefrihet där endast av Partiet godkända åsikter ska få yttras och rätten till att yttra dessa ska skyddas av samhället.

  Dessutom är vinkeln på socialistisk radios reportage fel. Det var muslimerna som skapade upploppen inte Paludan. Han var inte ens på plats i Örebro när muslimerna på eget bevåg attackerade polisen.
  Utan en stor mängd muslimer i Sverige hade dessa upplopp aldrig uppstått eftersom Paludan hade bränt sina koraner utan att någon brydde sig eller Bibel eller Kapitalet eller vad han nu hade känt för att lunta upp.

  47
  1

Kommentera