Behovet av beredskapsskatten är en ren lögn!

INSÄNDARE. När Statsminister Magdalena Andersson och Finansminister Mikael Damberg föreslår en extra ”beredskapsskatt” så är det inte utan att man undrar varför? Man säger att denna nya skatt ska bidra till den höjda försvarsbudgeten, vilken ett besked från i våras ska höjas med 42 miljarder kronor.

Sverige har beslutat att Försvarsutgifterna ska öka till 2 (två) procent av BNP och S-regeringen anser att skatten måste höjas för detta. I början på 1960-talet låg försvarsutgifterna på närmare 4 procent av BNP, trots att skattetrycket var betydligt lägre då.

”Beredskapsskatten” ska enligt regeringen bara betalas av personer med de absolut högsta inkomsterna.
Sanningen är ju att vi redan har en sådan skatt, nämligen den statliga inkomstskatten, skatteintäkterna från denna skatt uppgår nu 2022 till 55 miljarder kronor. För inkomståret 2022 finns det endast en skiktgräns och den är 540.700 kronor. På inkomster över denna gräns får man betala statlig inkomstskatt med 20 procent.

Enligt tidningen ”Norra Skåne” så är ”beredskapsskatten” en bluff! Det finns nämligen inga öronmärkta skatter i det svenska skattesystemet, och staten har ingen brist på pengar däremot på prioriteringar.
Det existerar inte någon särskild skolskatt. universitetsskatt, sjukvårdsskatt, polisskatt eller barnomsorgsskatt. Så varför skulle då just försvaret nu behöva en egen speciell skatt?

Det svenska skattetrycket på 42,5 procent är ett av de högsta i världen, och det saknas sannerligen inte utgifter att spara in på! I år uppgår tillexempel det svenska biståndet till 57 miljarder kronor.
Vill man så kan man därför hävda att den svenska staten varje år i princip ger bort hela dom samlade skatteintäkterna från den statliga inkomstskatten till främmande länder!
Utöver detta så betalas cirka 16 miljarder kronor ut i in blanco till olika internationella organisationer, främst FN.

För något år sedan så hävdade även Sidas generaldirektör Carin Jämtin (S) att det var en ”utmaning” att göra sig av med alla biståndspengar! En annan statlig megautgift är kostnaderna för integrationen vilken enligt Svenskt Näringsliv beräknas uppgå till 270 miljarder kronor per år.
Annat att se över är statens utgifter för felaktiga utbetalningar ur våra välfärdssystem vilka uppskattas till 18 miljarder kronor per år? Hälften av dessa utbetalningar beräknas bero på medvetet fusk!

Mer att ta in är det faktum att mellan 2006 – 2019 ökade antalet statliga tjänstemän som arbetar med kommunikation och information med 46 procent, tusen och åter tusen tjänstemän avlönas av oss skattebetalare för att informera och kommunicera med medborgarna.
Bara på Lunds universitet fanns 2019 hela 130 personer anställda inom kommunikation.

I en granskning av byråkratiseringen inom vården i SvD vid årsskiftet framgick det att rekryteringen av kontorspersonal hade ökat exceptionellt mycket i jämförelse med antalet personer inom den faktiska vården.
På område efter område så ser vi hur staten och regionerna vräker ut våra skattemedel på ren byråkrati, detta samtidigt som det blir allt mindre pengar över till dom som på golvet ska se till att verksamheterna fungerar!
Vad vi behöver är nya prioriteringar, inte nya och fler skatter!

Johnny Hornbrink SD

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Behovet av beredskapsskatten är en ren lögn!

 1. Svennebanan måste lära sig
  inse,: staten är i desperat behov av skatter o pålagor.
  Ett land som lägger flera
  hundra miljarder på att
  människor från andra sidan
  jordklotet ska komma hit,
  när vi vet många av dem hamnar i ett bidragsberoende. En hel del
  för resten av sitt liv. Givetvis
  klarar ett land av Sveriges
  storlek inte av sådana utgifter för evigt. I förlängningen (snart) kollapsar landet ekonomiskt
  och kulturellt. Arma land.

  12
 2. När försvaret budget skurits ned så gick pengarna till annat. Ta tillbaka pengarna från annat och sätt in dem i försvarets budget igen!

  21
 3. Försvarskostnader om 4 % av BNP spenderas nu på bidragstagare och utlandsstöd i olika former för att S skall få röster och ha makten.

  22
  • BNP 5000miljarder 4% 200miljarder och invandringen kostar netto 300miljarder så visst har man gnagt på ett par andra ben osså… pensionerna, sjukvården… se där ju ser vi vad vi använt neddragningarna till och N.B. att se till att en flykting överlever där borta kostar mindre än 1% av vad det kostar i Sverige

   10
   2
 4. Skatten som flödar in till statskassan pga, de skenande energipriserna lär väl räcka även till försvaret. Det vore väl bäst om var och en fick välja vart de egna inbetalade skatterna ska gå till, en krysslista med olika alternativ. De enda som slipper oroa sig för matpriser, inflation, energipriser och hyror är det nya ”frälset” (valboskapen) som lever av vad andra betalar in. Allas lika värde, jo tjena

  31
 5. Är det inte fantastisk vad våra politiker plötsligt kan prestera många fina förslag, den ena överbjuder den andra. De visar sig att de vet precis vad folket önskar sig ända fram till valdagen, då dras rullgardinen ner i fyra år till, och dårskapen frodas som vanligt.

  37
 6. Såg att Kriminalvården (blivande Straffverket?) har blivit dubbelt så dyr på 10 år. Kom fram och förklara Morgan. ( Måste gå att härleda.)

  32
  1
 7. Socialism går ut på att vissa skötsamma människor betalar kalaset och sossarna
  tar åt sig äran, helt sjukt faktiskt.
  Nej, lika procentuella skatter för alla oavsett inkomst är rättvisa.
  Förmögenheter är redan beskattade så där ska Socialdemokraterna hålla borta
  sina fingrar.
  Och fastighetsskatt har havererat tidigare så det borde väl till och med sossarna
  lärt sig.
  Det är på bidragen besparingarna måste hämtas, men det blir jobbigt för Socialdemokraterna som till 90 % är mottagare.
  Värnskatt är ett annat ord för förmögenhetsskatt något som Socialdemokraterna
  använt många gånger tidigare.
  På ren svenska Tjuvskatt !!

  37
  2
 8. Jag tror att skatten är till för de 700.000 migranter som INTE klarar av att försörja sig själva på ärligt arbete. Snart kommer spöket MP tillbaka och öppnar för fortsatt massinvandring av dysfunktionella och lågutbildade.

  SOM DU RÖSTAR FÅR DU LEVA

  33
  1
 9. Självklart behövs nya skatter, Andersonskan drog iväg 3,3 miljarder till PKK, för att få bli stadsminister. I Afghanistan sitter de med bena i kors och väntar på kontanter. Och hela Afrika väntar på mat. Många av våra företag har flyttat utomlands och betalar inte längre skatt här. Ex. BUFO och Husqvarna trädgårdsmaskiner.

  33
 10. Hur gick det med U- båtsskatten .
  Bensinpriset höjdes med 20-25 öre litern som skulle gå direkt till att stärka ubåtsförsvaret .
  Det enda som aldrig kostar något i Sverige nu för tiden är den urspårade invandringen och dess konsekvenser .
  Kriminalvården blir dyrare.
  Inte för att vi tar in fler kriminell utan för att straffen förlängs och polisen blivit effektivare
  Kan också stavas fejk news eller propaganda .

  35
 11. Lägg ner SIDA och fördela pengarna på äldre/sjukvård/försvar. Bygg ut kärnkraften!
  En månad kvar. Förtidsrösta inte! (Om du inte röstar rött)

  30
 12. Socialism har aldrig fungerat det enda vi med säkerhet kan säga om socialismen är att den har dödat 265 miljoner människor men den har inte räddat en enda själ.

  39

Kommentera