S – det ska bli olagligt att rekrytera barn till gäng

VALET 2022. Regeringen presenterar en ny ”nationell offensiv” mot de kriminella gängen i Sverige, meddelar statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff.

De hårdaste mot gängkriminalitet som någonsin har presenterats i Sverige, säger Andersson (S).

Handlingsplanen innehåller en rad förslag, däribland att det ska bli straffbart att rekrytera barn och att straffet ska fördubblas till minst fyra års fängelse för grovt vapenvåld.

Dessutom vill regeringen att polisen, utan konkret brottsmisstanke, ska kunna söka igenom ”varenda källarförråd, lägenhet och bil” där vapen tros förvaras.

-Pettersson undrar vad S sysslat med i åtta år om det inte redan är förbjudet att rekrytera barn till kriminella gäng? Det kanske inte ens är förbjudet att vara kriminell…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “S – det ska bli olagligt att rekrytera barn till gäng

  1. Fy på dig Magda, inte ska du väl bjuda Muslimerna på Valfläsk,
    du vet väl att Muslimer inte gillar fläsk, och eftersom merparten som
    kommer hit är muslimer kan det ju bli frontalkolision?

  2. Så ni menar att unga örnar ska förbjudas?
    Precis. Jag trodde också det var valfläsk.

  3. Invandrare är så dumma i huvudet att det måste till lagar som förbjuder det som svenskar ser som självklart!

    Påhittet om lagen är en dumförklaring av invandrare från sossarna!

  4. Vad dom håller på. Det är bättre att göra det olagligt att ha kriminella utlänningar i Sverige. Ut med dom.

    16
  5. För oss svenskar är det en självklairhet redan.
    Kruxet är att få den importerade eliten att fatta, än värre att kunna lagföra dem.
    Ett utspel från ett parti utan några som helst realistiska lösningar, bara munväder.

    19
  6. Föj övjikt är det föjbudet att vaja kjiminnel i mitt Sverige ! Hoppas på din röst 11.sept. Jag vill gäna bli minijster. Hälsn Annie i CP

    10
    2
  7. Vad bryr sig Gangstrar om förbud? För övrigt är det förbjudet att
    misshandla poliser bränna upp deras fördon och åsamka samhället
    mångmiljon kostnader, men det struntar dessa lågbegåvade i?

    24
  8. Och HUR mycket torde de kriminella gängen bry sig om att det skulle bli ”olagligt” att rekrytera barn ?
    Som när Fokpartisten Jan Jönsson i Stockholm trodde att det skulle fungera att skicka allvarliga brev till dem som varit nere hos IS

    Nej, Morgan & Co är inte bara dumma! De är TOTALT KORKADE !

    33
    • Varje hittepåförbud meddelat på presskonferens av Morgan med TV-täckning har alltid senare ignorerats av rättsväsendet. Skulle en lägre instans försöka lagföra så går HD in och visar var skåpet ska stå. På lägsta etagen. Det är inte folket genom riksdagen som bestämmer sedan länge.

      11
  9. Och när ska dom förbjuda våldtäkter på svenska barn och kvinnor?
    Åldringsrån och misshandel tycker jag också att dom bör förbjuda.
    Och när dom ändå håller på att förbjuda, varför inte förbjuda skottlossning och mord på allmän plats också?

    Nå, socialister kan säga precis vad dom vill och komma med vilka förslag som helst, så tror jag dom inte. Deras förtroende är helt och hållet förbrukat sedan långt bak på 70-talet. I dag ligger deras förtroende på minus!
    Så långt på minus att minsta samröre med dom och deras kumpaner, medför åtal!
    Dom är precis lika kriminella som dom utländska vildar som dom importerar!

    28
    1
  10. Sannolikheten är hög för att om riksdag regering hörsammat SD förslag från dag ett, hade de justeringar i lagar och konventioner som krävs möjligen efter alla dessa år hunnits stiftats till årets val.

    Lagförslagen är inför kommande val på grund av tidsbrist inte genomförbara ty Sverige Grundlagar måste ändras, följt av flera instansers godkännande inkluderande ges stöd i EU och FN konventioner vars omskrivning också ska godkännas av samtliga medlemsstater.

    Den i Sverige som synes enorma släktkorruptionen i riksdag, regering RÅ, JK, JO och Domstolar med utnämningsrätt premierade inkluderande anhöriga i stat och kommuner, EU och FN instanser är, som uppfattas att hålla sig kvar vid arvodesgrytorna för skyddande av kommande släktgenerationer,
    locka till sig nysvenska väljare genom att hålla sig kvar vid makten till politikernas avkommor är myndiga att ta över den politiska makten.

    Svenska folket har hög allmänbildning och vet natuligtvis att det är förbjudet att anstifta till brott oavsett ålder på de ”rekryterade” att utföra brotten” vilket inte från underutvecklade stater migranter informeras om med följd att svenska lagar är okända för dem med en annan kultur, religion livstil agerar de som de är vana vid att göra i deras hemländer där gatans lagar råder.

    Avseende livsstil nämns att livsstil innefattande livsstils-kriminell är inte förbjudet däremot är brottsliga handlingar oavsett av livstil stämpling, anstiftan av barn och vuxna oavsett deras ålder att medverka i eller utföra utföra brott.
    Mvh.

    Ps. Intressant vore att få förklaring till tummen ner avseende redovisad ostridig juridisk fakta i replikhttps://petterssonsblogg.se/2022/08/13/regeringen-vill-att-fler-ska-kunna-haktas-fore-rattegang/
    Mvh, igen!

    16
    1
  11. Som vanligt uppför sig S som att de befinner sig i opposition mot sig själva. Som om det inte var de som drev igenom politiken som lett till detta, utan någon helt annan.

    Tyvärr kommer svennebanan gå på bluffen i vanlig ordning.

    31
    1
  12. S har inga idéer kvar så nu slänger de bara ur sig en massa saker för att se om någon nappar.

    32
  13. Man kan bara skratta åt eländet, förbjuda barnrekrytering !!
    Det slår alla rekord i dumheter🤬

    41
  14. Tramserier!

    Olagligförklara gängen, lås in alla medlemmar. Hur svårt kan det vara?

    56
    1
  15. Hur skall det gå till i praktiken , undrar jag .
    Ska Morgan hota dem på Twitter?
    Konstigt att ingen sk journalist ställ den frågan .

    56
    • Nu kommer en massa valfläsk. Och dessa äldre gängmedlemmar som låter de yngre agera kurirer, någon som tror att de kommer att bry sig?

      49
      1
      • Haha nej. De håller ju på med allt annat som är olagligt. Ställer mig tveksam till att de kommer tänka ”Just ja, det här är ju olagligt” i just det här fallet.

        Symbolpolitik av människor som har noll koll på hur kriminella tänker och som inte kommer göra varken till eller från.

        26
    • SvenskMedia ställer inga besvärande frågor till makten, dom är ju själva
      en del av den.
      Det blir väl att Morgan lägger fram en utredning som ligger i 2-3 år och
      som utmynnar i ingenting, alltså som vanligt?

      27
    • Oj!
      Definition på barn är väldigt små människor. Sen blir det fel ibland. Invandrarverket går på skäggväxten och Lille Morgan ….. ja, han är svår att få att passa in. Pluttliten och skäggväxt. Han har länge klassificerats som en anomali. Har uppträder iallafall som ett barn.

      34
      1
  16. Inte ett dugg kommer att hända. Vid valvinst tillsätts en utredning, (med någon gammal SSU polare), som får tre år på sig. Därefter begravs projektet, planenligt!

    57
  17. Mållgan har lagt de senaste 8 åren på att vila sig i form. Om det trots bättre vetande blir en ny S-regering efter valet kommer Mållgan att vila sig i form i ytterligare 4 år. En uppstoppad kanariefågel framstår som sprallig bredvid Mållgan.

    51
    2
  18. Om S, MP, V och C inte hade släppt in dem från början hade det inte behövts särlagstiftning.

    59
    • Väldigt märkligt att alla dessa förslag från S dyker upp en månad före valet.Dom har haft väldigt gott om tid innan att komma tillrätta med den tilltagande kriminaliteten.Alla dessa förslag kräver lagändringar och som alla vet tar det en eon av tid innan dom kan bli sjösatta.Ja,visst ja,det har ju funnits undantag ex.med gymnasielagen för dom blåljugande ”barnen ” från Afghanistan.Där gick det snabbt.Så det här senaste utspelet med dom hårdare tagen lär vi nog få vänta på.Stenarna som det skulle vändas på har samlats på hög i 8 år nu och lär nog ligga där dom ligger ett bra tag till……

Kommentera