Strandhäll gör valet till en fråga om hudfärg

VALET 2022. Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) går hårt åt Liberalernas svängning kring SD – och lyfter fram bytet av partiledare och deras hudfärg. ”Att man bytt ut en färgad kvinna mot en vit äldre jovialisk man har ju inte direkt förändrat att det är det man nu gör”, skriver hon på Twitter.

Nu möts ministern av hård kritik.

Det är oanständigt Socialdemokraterna som ska vara ett statsbärande parti, att man ägnar sig åt den typen av insinuationer, säger Liberalernas ledamoten Gulan Avci.

Strandhäll skrev senare i ett Twitter-svar att: ”Det handlar kanske mindre om person och mer om att liberalerna med arv från Per Ahlmark, Bengt Westerberg och faktiskt Jan Björklund nu är beredda att samarbeta med ett parti grundat av nazister där nuvarande partiledning och ledare gick med när de fortfarande var nazister”.

Strandhälls uttalande om Nyamko Sabuni och Johan Pehrson möts av starka reaktioner. Riksdagsledamoten Gulan Avci (L) kallar det ”vulgärt”, men att Liberalerna är vana vid ”smutskastningskampanjer” och att bli utpekade som rasister av S.

Men jag måste erkänna att det vi ser nu, det är någonting annat. Och det visar också tydligt på hur desperationen är utbredd hela den socialdemokratiska rörelsen.

Hon tycker att det är särskilt allvarligt att Annika Strandhäll är statsråd, och ska ägna sig åt att lösa samhällsproblem.

Och med den tonen, och de här vulgära uttalandena hon gör på Twitter. Jag har svårt att se att statsminister Magdalena Andersson ens kan tolerera den här typen av jargong. Hon borde ju avlägsna henne omgående från sin statsrådspost för att det ska finnas någon tilltro till det demokratiska samtalet bland väljarna, de är nog lika skärrade som oss.

”Det är faktiskt helt galet att Strandhäll får Sabunis ledarskap till att bli en fråga om hudfärg (!)”, twittrar Moderaternas gruppledare Tobias Billström.

-Pettersson undrar hur det låtit om Jimmie Åkesson uttalat sig om Nyamko Sabunis hudfärg?

Det känns tryggt med en så kunnig minister som är koncentrerad på politiska sakfrågor och står över politisk pajkastning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Strandhäll gör valet till en fråga om hudfärg

 1. Förstår inte varför Morgan blev hennes EX? Hon kan ju inte hitta en
  mer jämförbar varelse med sig själv än Morgan? Dom passar bra ihop!

 2. Den stora frågan är hur detta stolpskott som Strandhell är hamnat i en
  Regering?? Visserligen är Sossepartiet fattigt på kloka och förståndiga
  män och kvinnor, men att dom var så fattigt så att Strandhell blev Aktuell
  vittnar om en enorm brist på kompetens inom partiet, när bara Partibok
  är inträdes billjett??

  Sen tror hon precis som sin ex pojkvän? att i brist på kompetens så kan
  man alltid bete sig oförskämt, vilka båda är mästare på!

  • Fanskapet kan göra valet till vad som helst…stekt eller kokt torsk.Intelligensen är hos alla sossar ytterst låg utom hos Strandhäll och Mållgan där den inte går att mäta.Detta tyder på panik.

 3. Hon e’ så gullig den där Snuttan.
  Nu har hon tänkt hela dagen . Bara det .
  Undrar om hon och expojkvännen pratar ihop sig innan de lägger något på Twitter.
  Tycker inläggen är på samma nivå .

 4. Att människan är sjuk har hon vlsat länge. Att hon får sitta i regeringen gör mig rädd, faktiskt riktigt rädd att hon får hålla på som hon gör. Är inte första gången som skriver på Twitter. Massa dumheter då.
  Man kan inte ha sjuka människor i regeringen.
  Vännerna hon har måste vara som hon, skrämmer mig ännu mer. För dom säger inte till henne att hon måste lägga av

  15
 5. Socialister är per definition idioter.
  Den som tvivlar på det kan försöka hålla en fem minuters konversation med Strandhällskan.

  26
  1
 6. Fruntimret måste har luktat eller druckit för mycket av hårvårdsprodukter under sin storslagna karriär som hårfrisörska. För övrigt den enda utbildningen denna katastrof till minister har klarat av eller ens påbörjat.

  31
  1
  • Not, hon fick inte ens godkänt i ämnet ’frisering’ det säger väl allt! Kan jag inte bli frisör så kan jag väl åtminstone bli sosseminister och uppföra mig som en fjortis. Ursäkta uttrycket, men vilket j.bla tonhuvud.

   24
   1
   • Tack för rättelsen, inte ens den utbildningen klarade fjollan av. sossarnas enda krav på statsråd är tydligen dum och enfaldig.

    18
 7. Hade liberalerna varit en produkt hade Konsumentverket förbjudit den på grund av renommésnyltning och falsk marknadsföring. “Liberalerna” är ett av de värsta förbudsivrarpartierna. Öppenhet, tolerans, demokrati, frihet och rättvisa är liberalismens ledord och där misslyckas Folkpartiet grundligt. Vet Bästerberg är den största av alla hycklare. Hur var det med tolerans och öppenhet när han lämnade TV-studion när Ian och Bert kom? Godhetsknarkare är vad de är halva bunten. Att han sedan plockade ut miljonarvoden ur Röda korset bekräftar bara vilken vidrig typ han är.

  29
 8. Om väljare tycker mer om ett parti ja det fria valet rörande parti måste väl få råda om man på minsta sätt vill lyssna på väljare… att ett annat parti eller delar av har synpunkter är irrelevant….. precis som om sossar plötsligen sade att Sverige inte ens skulle ta emot kvotflyktingar….. alla partier har ju fritt fram att fördöma detta…. MEN vid valet ser man val folket tycker…… ELLER skall sossar styra precis allt jaa utom då att man bör ha man ska ha vissa kunskapskrav för ministrar…..

  15
 9. Kanske fanns en anledning till att hennes karl tog bort sig.
  Damen är ju fullblodspsykopat ut i fingerspetsarna!

  37
  1
 10. Strandhälls uttalande bevisar bara att det är som jag länge misstänkt!
  Hudfärgen och könet har gjorts till något mycket viktigt i alla sammanhang, vi som till skillnad från vänstern skiter i folks hudfärg ser ju denna för samhället uppenbarligen “viktiga” sak från ovan!
  I Strandhälls uttalande ser vi det!
  Vi ser det i debatten om invandringen, ytterst få ifrågasätter ifrågasätter en asylsökandes hudfärg.
  Vad som ifrågasätts är varför vi ska ta emot och försörja människor som rest 400-500 mil från tredjevärlden bara för att dom själva vill dela vår välfärd?
  Vi ser det i reklamen, hur man gång efter annan till varje pris tvunget måste pressa in någon färgad person i reklamen, för färgade personer är viktigt att “visa upp”!
  Mångfalden är viktig, heter det!
  På frågan varför den är viktig finns det dock inget korrekt svar på.
  -Varför är det viktigt för mig och dig att en viss procent av personerna i TV-rutan eller av dom du möter på ICA och jobbet är färgade och inte ser ut som oss, vad är samhällsvinsten med det?
  Vem förutom personer som Strandhäll och rasister bryr sig över och gör en sak av folks hudfärg?
  Rörande reklamen så spelar det ingen roll hur många färgade personer man visar upp, majoriteten av kunderna är och kommer ändå att förbli vita nordbor ngr år till!
  Just det senare förefaller dock vara ett problem för vänstern och Strandhäll vilket föder frågan: -Är hudfärgen av betydelse eller inte?
  För om den inte är det varför är det så viktigt att byta ut den bleka nordiska befolkningen mot andra mörkare och mindre intelligenta,,, förlåt outbildade folkslag med medeltida värderingar menar jag förstås!

  38
  1
 11. Den här dumma blondinen och den lille dvärgen använder samma vokabulär, är lika äckliga båda två.
  Det är ju för jävligt att vi har sådana företrädare/ministrar i en regering och det värsta är ju att båda är lika inkompetenta och odugliga!
  Förstår inte att det kan finnas så mycket HAT i sozze-leden!

  46
  1
 12. Vi kan ju hoppas att det minskar risken att Liberalerna skulle stödja en ny sosseregim så som de gjorde vid det senaste valet.

  35
  1
   • Nu väntar vi oss ett primalskri från Småland
    “VA SÄGER DU HUR UTTRYCKER DU DIG ,ÄR DU INTE RIKTIGT KLOOK” Eller så tiger hon och samtycker ,precis som när det gäller pedofiler.

    21
    1

Kommentera