Ovärdiga ministrar måste bytas ut

VALET 2022. En skandal pågår i Sverige, men ingen reagerar. Medierna bryr sig inte och någon politisk opposition finns uppenbarligen inte längre. Det handlar om ministrar som beter sig ovärdigt och svärtar ner sina ämbeten, skriver Josefin Utas, ingenjör och samhällsdebattör, arbetar som Slöseriombudsman på Skattebetalarna, på Expressen Debatt.

Återkommande uttalar sig två medlemmar i regeringen, Annika Strandhäll och Morgan Johansson, på ett sådant sätt att det blivit ett nationellt problem.

Johansson och Strandhäll har flera gånger kommenterat och kritiserat fria medier och enskilda journalister. Att tysta människor eller ”städa bort” åsikter är ett annat återkommande tema. De använder sina positioner och kanaler för att svartmåla och smäda andra riksdagspartier och deras representanter. Häromdagen delade Strandhäll en text från Aftonbladet om att Moderaternas partiledare måste ”sätta stopp” för ett antal av partiets riksdagsledamöter. Det här har spårat ut helt.

I regeringen sitter inte alla partier, just nu bara Socialdemokraterna. Men det betyder inte att regeringen får bete sig som en förlängning av sitt parti.

Regeringen ska verkställa det riksdagen har beslutat. Ministrarna i regeringen är landets högsta makthavare och representanter för landet. De ska bete sig respektfullt mot sina uppdragsgivare – riksdagen och folket. 

Nu får det vara nog. Statsministern måste ställas mot väggen och förklara: Har vi fått ett nytt land, där helt nya spelregler gäller? Är det så här vi kan förvänta oss att landet ska styras framöver? 

Det finns ingen chans att få tillit och framtidstro i Sverige om vi har ministrar som beter sig som konfliktsökande barn, snarare än värdiga statsmän. 

Av Josefin Utas, Ingenjör och samhällsdebattör, Arbetar som Slöseriombudsman på Skattebetalarna

Läs hela debattartikeln på Expressen…

-Pettersson säger att överheten verkar kunna bete sig hur illa som helst utan att det får några konsekvenser. Hur kan en passiv opposition och skattefinansierade, påstått opartiska public service acceptera och till och med uppmuntra detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ovärdiga ministrar måste bytas ut

 1. Morgan Johansson och Annika Strandhäll är ”Palmes barn”. I den andan, och med ett klent intellekt, är deras handlande fullt förståligt. Det hat de sprider, har de ärvt från SSU-tiden. Med mycket bristfälliga kunskaper, gäller det att var extra högljudd. På rak arm kan jag inte komma på något positivt drag hos dessa B-människor.
  Här är beviset på att ”alla människors lika värde”, bara är nys!

 2. Vi lever just nu med en så dålig demokrati
  att vi inte ens kan ha olika åsikter för att debattera dem !
  BYT UT SKITEN – NU !.

  21
  1
 3. Oj, här har vi någon som begripit och talar om hur systemet skall fungera… Bravo!

  Josefin Utas tar upp ganska enkla reger som skall följas men som våra styrande hel skiter i.
  Än värre är när de granskande journalisterna skiter i detta.
  Hade det var nån ordning så skulle såna här historier aldrig fått förekomma.
  Avskaffandet av Tjänstemannansvaret var en stor miss. Förslaget att återinföra det togs upp, utreddes, men sen hände inget. Skönt att inte behöva ta nåt som helst ansvar, förståss.

  28
  • Det är lite märkligt att två ytterst aktiva twitteranvändare vill strypa yttrandefrihen där p.g.a.att det är en “kloak” för hat och extremism.Hur vore det om detta herrskap skulle se tillbaka själva på vad dom har kräkts ur sig stup i kvarten på detta forum…Det dom inte begriper i sin enfald är att dom inget vinner på sina utspel och SD växer bland annat p.g.a.deras klåfingriga twittrande….

   15
   2
  • Realisten
   Två fruar i snabbköpskassan.
   Den ena “min man har blivit disponent”
   Den andra frun “vad tråkigt.”

   2
   1
 4. Självklart borde dom bytas ut, problemet är att vi nu lever i 2020-talet: -En tid där vad som är värdighet och korrekt uppförande kan uppfattas helt olika i betraktarens ögon.
  Att många nu inte kan skilja på vad som är rätt och fel bevisas ju av det faktum att vissa nu helt ogenerat påstår att det finns fler kön än de två existerande, det anmärkningsvärda i detta är inte påståendet i sig utan att det politiskt korrekta etablissemanget utan protester accepterar dumheterna!
  I en sådan värld slinker självklart alla mindre intelligenta ministrar och beslutsfattare igenom alla nålsögon hur små dom än är!

  27
  1
 5. Efter dessa har vi osjälvständiga, ja kanske tom rädda myndighetschefer som med stora öron intensivt lyssnar efter PK-signalerna så de agerar “rätt”. Problematiken går längre ner än till att bara gälla ministrar på toppen. Lagrådet försöker dock lite lamt, men blir överkörda och tydligen slutar “sprattla” efter ett försök.
  Den politiska processen från socialliberalt håll att grundlagsstifta vad som är demokrati och då i synnerhet “sin” demokrati fortsätter oförtrutet.

  14
  1
 6. Svenska skolors utbildning biter nog inte på karaktärsegenskaper, som självgodhet och dålig smak. Egenskaper, som kanske tar en hel uppväxt att dana eller så föds man med det, jag vet inte. Fler frågor ska kunna avgöras med folkomröstningar. Det finns goda möjligheter för digitala system, som förhållandevis lätt kan byggas upp och börja användas via internet. Men nu är det sån extrem kaos på flera plan, så jag undrar om någon verkligen vill ta över regeringsansvaret? Det kan se ut, som brända jordens taktik ibland. Tyvärr är det skattebetalarna, som straffas hela tiden.

  21
 7. Där lögnerna råder är sanningen ett brott.
  Socialismen/kommunismen och kultur Marxismen är den styrande idioligin i västvärlden som i slutändan kommer att leda till diktatur.

  Definition på Facsismen är slående likt makten av idag.
  WEF, Bilderberga, Trilateral kommissionen mm

  21
  • Gammeldags
   Du fantiserar, kalla högermän för kommunister, egendomligt.
   Du är ute för att splittra, skriver vilka konstigheter som helst
   Och som vanligt inga belägg.

   1
   2
 8. En märklig ingrediens i sammanhanget är att Statsministern aldrig får en fråga om deras beteende är ok och sanktionerat.
  Har är det möjligt att två så otroligt osympatiska och otrevliga ministrar kan få hålla på som de gör och ändå får stanna kvar på sina ämbeten .
  Skyddade av media förmodligen .
  Och så står Annie och Stenevi och skrapar med foten för att få dela syltburk med sådana idioter .
  Inte undra på att Sverige är i utförsbacken .
  Med sådana vänner behöver man i gå ovänner .

  32
  2
 9. Morgan Johansson och Annika Strandhäll har bettet sig förståndshandikappat hela tiden.
  Något som som andra likasinnade i regeringen inte ser eller reflekterar över alls.
  Det är bara makten och pengarna som styr inte
  ett uns av kompetens.
  Socialdemokraterna tycker det ska vara balans i
  lönefrågan.
  Lever man efter det själva ? Nej och ovanpå löner på 150-200,000:-/mån tillförskansar man sig bostadstillägg och andra bidrag..
  Det är illa hur man slänger bort skattepengar.
  Fattar inte att dom sk. arbetarna köper detta.
  Men hade det varit borgerlig regering hade man hotat med generalstrejk i dagens Sverige.

  39
  2

Kommentera