Är ett medlemskap i ett parti diskvalificerande?

VALET 2022. Om en månad, den 11 september är det val i Sverige och som alltid dyker det upp så kallade ”affärer”. David Baas är reporter på Expressen som gjort karriär på att plocka fram sådana ”affärer” om Sverigedemokraterna vid lämpliga tillfällen. Tony Gustafsson är historiker och forskare som skriver på vitboken om Sverigedemokraterna. Del 1 är färdig och del 2 kommer vid årsskiftet, nu påstår Expressen att Gustafsson inte är oberoende och inte trovärdig eftersom han är tidigare partimedlem i SD.

Ifrågasättandet av Tony Gustafsson kommer från en av värdegrundspredikanternas högborgar, Expressen.

Expressen är bekymrade över att vitbokens författare, Tony Gustafsson, varit medlem i SD. Det borde Tony och SD ha nämnt om han nu varit det. Jag hittar dock ingen kritik mot Tony Gustafssons arbete hos Expressen. Slutsatsen i boken: 18 av de 30 personer som grundade SD hade kopplingar till ”nazistiska, rasistiska och odemokratiska sammanhang”, ingen av dessa finns kvar i partiet idag, skriver Tony Gustafsson.

Låt oss se vilka andra som i så fall borde underkastas samma ifrågasättande: Mats Knutsson är politisk kommentator på SVT sedan decennier. Enligt kända uppgifter är han före detta moderat men det har inte hindrat att han fått recensera svensk politik i årtionden. Mot bakgrund av hans analyser är det osannolikt att Knutsson numera hyser några som helst moderata åsikter. Personligen undrar jag om David Baas ingår i Socialdemokraternas propaganda organisation. Hur vet vi att Baas är oberoende?

Tony Gustafsson med sin vitbok får nog anses ha en ganska begränsad inverkan på den svenska politiken, även om det var slarvigt att han inte berättade att han varit medlem i SD om han nu varit det.

Journalisterna på public service, Expressen och de andra har inte motsvarande krav. De hänvisar bara till att de kan skilja på arbete och privata åsikter. De driver en konstant vänsteragenda utan att ställas till svars. Se gärna Henrik Jönssons senaste video om public service.

Nyheter Idag

Någon som bryr sig om vänstervridningen inom public service…. Vad har de journalisterna för politisk uppfattning? Givetvis svarar de flesta att de röstar blankt men det kan vi aldrig veta. Och om eller vad de röstar är ganska ointressant med deras inflytande. Deras vänstervridning har dock förhindrat politiskt ansvarsutkrävande i åratal.

Politikfakta

Fascinerande nog hade Expressen ett panelsamtal i Almedalen som hette ”Slaget om public service”. Samtalet leddes av kulturchefen Victor Malm. Där lyfte Malm frågan om vänstervridningen av public service med Hanna Stjärne. Tyvärr är det nog det enda panelsamtal som Expressen inte publicerat på sin web.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Är ett medlemskap i ett parti diskvalificerande?

 1. HUR många gamla 68:or och vänsterkommunistiska sympatisörer är det inte som gjort den ”långa marschen genom korridorerna” på diverse olika högskolor, blivit disputerade och idag, utsett sina ideologiskt korrekta efterträdare ?

  18
 2. Det är inte vilket parti som SVT s personal röstat på vid val som gör
  att dom flesta anser att dom står långt till vänster, det är alla ensidiga
  reportage dom kokar ihop, frågor som aldrig ställs, motfrågor som heller
  aldrig ställs, framförallt till likasinnade, allt medan frågorna haglar över till exempel om någon från SD är på besök!

  30
 3. ”Är ett medlemskap i ett parti diskvalificerande?”
  Absolut, om det är i Sverigedemokraterna.

  Är du däremot medlem i Partiet är det bara en stor fördel i svensk offentlighet.

  30
  1
 4. Vitboken rör mig inte i ryggen, det gör däremot den partibok som majoriteten av svenska generaldirektörer och andra myndighetschefer är i besittning av. Den står för en skrämmande antidemokratisk utveckling under flera decennier.

  37

Kommentera