16-åring försökte knivmörda 12-åring

BROTTSLIGHET. En 12-årig pojke knivhöggs flera gånger i Skellefteå i slutet på juni. Pojken vårdades med livshotande skador. Nu åtalas en 16-årig pojke misstänkt för mordförsök vid Skellefteå tingsrätt. De ogillade varandra och hade bestämt träff i en källare där de började slåss, säger åklagare Irene Falk.

Det var i slutet på juni som pojken sökte vård för sina skador. Polis larmades också om händelsen. Nu har åklagare Irene Falk lämnat in ett åtal mot den 16-åriga pojken, som åtalas för mordförsök.

Jag vill inte gå in på vad jag yrkar på för straff förrän rättegången av avklarad, säger åklagaren.

Enligt Irene Falk är alla inblandade i förhör överens om att de två pojkarna, som är bekanta med varandra sedan tidigare, bestämt träff i en källare i ett flerbostadshus där de senare började slåss.

De var av någon anledning ovänner och hade varit i någon form av konflikt sedan tidigare. Målsägaren utdelar de första slagen, men sen går det över till att den tilltalade tar fram en kniv och använder den, säger Falk.

Som teknisk bevisning finns vittnesmål från vänner som befann sig på platsen under slagsmålet och en film på händelsen.

På platsen förutom de unga pojkarna var några av deras kompisar också med och observerade vad som hände. Två av dem filmade händelseförloppet med knivhuggningen. Kniven som användes sägs av vittnen ha kastats, men den är inte återfunnen, berättar Irene Falk.

Den 12-åriga pojken har nu fått lämna sjukhuset.

– Jag känner inte till om han har några kvarvarande problem efter den här incidenten, men han förväntas bli så gott som återställd, säger Irene Falk.

Den åtalade pojken medger att han har varit i det här grälet med målsägaren och att han har utdelat hugg med kniv, men han förnekar brott. Han är på grund av sin unga ålder inte frihetsberövad.

Han är heller inte omhändertagen av myndigheterna enligt min kännedom, säger Irene Falk.

-Pettersson läser att den 16-årige gärningsmannen medger att han huggit med kniv men förnekar brott…

Skellefteå Tingsrätt Målnummer B 749-22

Kort ur åtalet Joshua Mbuy, född 2005 har försökt döda Abirizak Ahmed Hassan genom att utdela
upprepat stickvåld med kniv mot denne. Stickvåldet har orsakat två sårskador på bålen varav den ena har varit livshotande. Det hände den 28 juni 2022 på Manhemsgatan 19 B, Skellefteå kommun.
Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas alternativt var sådan fara utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter. Joshua Mbuy har visat särskild hänsynslöshet genom att han medtagit kniv
till platsen och utan förvarning upprepat stuckit målsäganden med denna, även när målsäganden försökt avvika från platsen. Joshua Mbuy begick gärningen med uppsåt”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “16-åring försökte knivmörda 12-åring

 1. På detta sätt, med våld och kniv “löser” man konflikter inom kusin- och klaningifta kulturer från MENA

 2. Enligt rykten från de norrländska skogarna är dessa importerade stridslystna gossar i verkligheten äldre än 12 och 16 år…

  42
  1
  • Det är inte ålder. Det är åldersekvivalenter. Det är motsvarigheten till västerländska barns med samma utvecklingsnivå ålder. 😉

   18
   1

Kommentera