Tre av de kriminella bröderna Fakhro dömda till fängelse

BROTTSLIGHET. En 82-årig man blev i höstas vilseledd att ge bort sin lägenhet – nu döms tre bröder till tre års fängelse för grovt bedrägeri.

82-åringen anlitade i höstas Seniorhantverkarna för att få sin lägenhet tömd på saker. Bakom företaget står bland andra Gabriel Bergkvist (tidigare Ibrahim Fakhro), Jörgen Johansson (tidigare Abd Elrahman Fakhro) och Karl Mikael Persson (tidigare Nabil Fakhro).

De ska, enligt domen, ha lurat mannen att skänka sin lägenhet till Gabriel Bergkvist och döms nu till tre års fängelse var för grovt bedrägeri.

Under rättegången menade bröderna att mannen frivilligt gett bort sin lägenhet – en förklaring tingsrätten i domen beskriver som ”rena efterhandskonstruktioner”.

I domen förlitar man sig så väl på vittnesmål från personer som träffat och kände 82-åringen, som avled i februari i år, men även på teknisk bevisning i form av chattar mellan bröderna.

I domen konstateras att bröderna på ett utstuderat sätt ”lurat av en gammal människa inte bara en tillgång av stort ekonomiskt värde utan också dennes hem”.

Tingsrätten skriver även att brottet, grovt bedrägeri, har så pass högt straffvärde att något annat straff än fängelse är uteslutet.

Bröderna kommer att hållas häktade tills domen vunnit laga kraft då rätten anser att risken att de fortsätter sin kriminella verksamhet är stor.

-Pettersson säger att brottsligheten kommer att fortsätta. Bröderna Fakhro är fler än dessa tre.

***

TIDIGARE 2022-05-26 Kö till polisstationen när kunder vill anmäla de kriminella bröderna Fakhro

BROTTSLIGHET & INVANDRING. De kriminella bröderna Fakhro har i många år varit en följetång på bloggen. Fakhroklanen är ett släktbaserat kriminellt nätverk inom folkgruppen mhallami och har sitt ursprung i Mardin-provinsen i Turkiet och Libanon. Gruppen är även en av de släkter som finns med i svenska polisens så kallade klanrapport.

Mikael Karl Fakhro, tidigare Nabil Fakhro, och hans fem bröder drev den omdiskuterade Sularpsfarmen innan de gick in i trädgårdsbranschen och massa andra branscher. De använder välkända och välskötta företag samt svenska namn i sina referenser.

I Sverige är släkten mest verksam i Malmö och Helsingborg, men även i Lund, Arlöv, Bjuv, Trelleborg, Borås och Göteborg. Klanen har cirka 800 anhängare i Sverige och 95 procent av klanmedlemmarna bor i Skåne. En stor del av klanmedlemmarna har dömts för brott som utpressningar, mordförsök, vapenbrott och narkotikabrott. Fakhros har även släktkopplingar till släktnätverket Ali-Khan och Al-Zein-klanen. Släktnätverket finns också i Tyskland och har fått uppbackning därifrån vid konflikter och uppgörelser.

Nu är Fakhros aktuella igen. Företaget Lomma trädgård har den senaste veckan skickat ut brev till tidigare kunder där de kräver betalt för gamla fakturor. Under tisdagen var det kö till polisstationen i Lomma när arga kunder ville polisanmäla företaget, rapporterar SVT.

När SVT Nyheter Skåne besökte polisstationen i Lomma under tisdagen blev det snabbt kö. Alla kom med samma ärende – de ville polisanmäla företaget Lomma trädgård, som numera heter MSA Service Entreprenad Skötsel AB, för bedrägeriförsök. Anledningen är att Lomma trädgård den senaste veckan skickat ut en större mängd kravbrev till tidigare kunder.

Bara under tisdagen kom sju polisanmälningar mot Lomma trädgård in till polisstationen i Lomma. Totalt har polisen i Skåne under maj månad fått närmare 30 polisanmälningar mot företaget.

Bolaget drivs av de bröder Fakhro som tidigare låg bakom Sularpsfarmen utanför Lund.

SVT Nyheter Skåne har sökt Lomma trädgård för en kommentar. När en av bröderna svarar i telefon presenterar han sig som ”Peter Nilsson”. Han får frågan hur han ser på att det är många som menar att kravbreven är ett försök till bedrägeri, men lägger på luren utan att svara.

-Pettersson säger att Sverige borde utvisa dessa terrorister till Erdogans Turkiet, alternativt kalla in Anders Gustaf Dalman…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Tre av de kriminella bröderna Fakhro dömda till fängelse

 1. Att inte etniska svenskar, både en och flera gånger byter till nya svenska namn – beror ofta på – att det finns sajter som publicerar domar från olika länders domstolar – med födelsestat, namn, föräldrarnas namn, nya medborgarskap, etcetera som och översätts till valt språk genom att trycka på översätt längst upp i hörnet, med följd att vare sig de dömda eller deras familjer vågar åka hem på semester och naturligtvis inte heller kan hämta hem fruar till i sina nya hemläder ”fina skötsamma pojkar”.

  Ibland synes folket i västvärlden tro på att islamska länder ignorerar övergrepp mot äldre och sexuella övergrepp mot kvinnor och barn när faktum är att i muslimska länder är brott mot värnlösa äldre, sexbrott mot kvinnor och barn förenat med mycket hårda straff, till och med dödsstraff och oavsett var det skett och dessutom drabbas också anhöriga till brottslingarna hårt.

  Positivt för inte etniskt svenska brottslingar med dubbla medborgarskap är endast när de reser till hemländerna på dess pass och enda gången de visar upp sina svenska pass är om, när, de begått brott i sitt hemland ty då söker de upp svenska konsulatet som antingen omedelbart ordnar hemresa åt “svenskarna” som då reser ”hem på svenskt pass” och för det mesta lämnar inte Sverige ut dem, motiverat att deras hemländer i jämförande med Sverige inhumana straff, trånga fängelser etcetera och när alla motiveringar inte utlämnande är tömda garanteras inte utlämnande med att alla av sina hemläder efterlysta gärningsmän med blixtens hastighet meddelar svenska staten att de blivit gay vilket i sig är ytterligare straffbart i islamska länder.
  Mvh.

  Ps. Återkommer med namn på sajterna som publicerar andra staters domar i brottslingarnas hemländer men här kan ni se hur det ser ut för det är samma system som exempelvis denna sajt https://secure.avaaz.org/page/en/
  Mvh igen!

  12
 2. Det släktbaserade kriminella nätverket Fakhroklanen kommer från en arabisktalande folkgrupp i Turkiet och Libanon, och en stor del del av klanmedlemmarna i Sverige har dömts för brott som utpressningar, mordförsök, vapenbrott och narkotikabrott. Mest verksam är släkten i Malmö och Helsingborg, men de är även verksamma i Lund, Arlöv, Bjuv, Trelleborg, Borås och i Göteborg. Fakhroklanen finns också i Tyskland och har av de tyska myndigheterna klassificeras som “säkerhetsrelevant”.
  Mer utförlig information finns här:
  https://www.duhoctrungquoc.vn/wiki/sv/Fakhroklanen

  16
 3. Enligt Sydsvenskan var motsvarande på väg att hända mot en äldre kvinna. Hon hade kommit överens om att byta bostadsrätt med en granne. Hennes var visserligen större men hon skulle slippa flyttkostnader.

  Styrelsen blev misstänksam när endast kvinnans överlåtelseavtal kom in. Man borrade och polisanmälde där polisen säger risk för lägenhetskapning. Den misstänkte ingår i samma krets som lurade den gamle mannen.

  24
 4. Släng ut skiten!
  Finns inget annat alternativ, den typen av sociala normer fungerar inte i nationen Sverige!

  43
 5. Det är politikernas fel att dessa svin har kommit in i landet och dessutom får göra dessa vidriga brott mot äldre.
  Röst boskapen ska skyddas till varje pris.
  Jag hoppas att återvandring är med som ett GARANTERAT val löfte från oppositionen i september.
  Frivilligt eller med tvång spelar ingen större roll.

  Ett svenskt medborgarskap är lika mycket värt som Lövfens servett skiss.
  🤬🤬🤬

  46
  1
  • Gammeldags
   Du gillar enkla lösningar.
   Annars är du typisk för bloggen, alltid nån (politikerna) annans fel.
   På mig verkar det som att du är en provokatör som vill skada vårt samhälle.

   2
   26
   • Vems fel skulle det annars vara om inte de politiker som har infört det mångkulturella helvetet? De kunde ha satt stopp för 50 år sedan, men de, med sozzarna i spetsen vill ha massinvandring från MENA. Vad är det för fel med ”enkla lösningar” om det ger önskat resultat? Trivs du i mångkultur finns det länder för dig att emigrera till. Vad sägs om Libanon eller Kosovo?

 6. Undrar om de också är utbildade på Bommersvik
  Låter som de är utbildade i det politiska baklängesspråket .

  34
  1
 7. Hur är man funtad som människa om man berott mod kan lura en gammal man? Ja kvinna med naturligtvis.
  Vi fick lära oss respekt för äldre. Verkar som det försvunnit helt. Läser dagligen om äldre som blir lurade.
  Nåt är fel. Fy fan. Ursäkt för svordom, men detta gör mig riktigt irriterad.

  54
  • Sunnen
   Jag har inte märkt att utlänning eller svensk respekterar mig på grund av min ålder.
   Dock trots min ålder har jag fått god vård på sjukhuset.

   7
   6
 8. Fullständigt onödig import av kriminella. Avveckla Migrationsverket och SIDA.

  54

Kommentera