Nio-årig pojke dödad av varg

UTRIKES. En nioårig pojke attackerades och dödades av en varg. Attacken skedde i delrepubliken Dagestan, i södra Ryssland.

Tre barn var och lekte vid en flod då en varg attackerade sällskapet, skriver brittiska The Mirror. Ett av barnen lyckades fly och klarade sig oskadd medan de två andra blev svårt bitna av vargen.

Vargen hade släpat en nioårig pojke upp i en skog där hans döda kropp senare hittades.
Den andra av pojkarna, som blev attackerad, fick svåra bitskador och fördes till sjukhus.

Senare meddelade myndigheter att den skadade pojkens liv var utom fara och att han skulle klara sig. Vargattacken skedde i närheten av byn Kidero i delrepubliken Dagestan i södra Ryssland.

Dagestans läge i Ryssland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Nio-årig pojke dödad av varg

 1. Tigrar, pumor, björnar, elefanter, lejon, hajar, bufflar, flodhästar och krokodiler och andra djur dödar människor.
  Rösta på Kristnademokratiska Landsbyggds partiet.

 2. Mycket troligt att det är en varg som rymt från fångenskap eller en blandras hund/varg som sluppit lös, det fins att antal Varg/hund blandningar i Sverige de jag sett ser exakt ut som varg och beter sig så också !

  7
  1
  • I stort alla vargattacker rapporterade genom tiderna har visat sig handla om attackerande HUND.

   Varg är präglad av människa under 1000-tals år av parallell domesticering. Människa kan t ex gå fram till en varglya och ta ut en valp utan att bli attackerad. En herde i södra Europa behöver bara peka med sin stav mot en varg som förbereder attack, för att vargen skall avbryta. Hagelbössa behöver herden för att försvara sig och boskapen mot människor – boskapstjuvar.

   I Vitryssland är det vanligt att bönder hämtar vargvalp (enl SVT) som används för att skydda sina barn när de leker utomhus. Hund är farligare, Varg dödar aldrig valpar (eller småbarn). Sedan finns förståss sinnesstörda undantag även bland varg.

   6
   1
  • Varghybrider uppstår inte utan människans inblandning. I det vilda testar en vargtik en uppvaktande hane, som samtidigt testar vargtiken. En hund klarar aldrig detta test och avvisas. Vargen testar för att om någon av de vuxna skadas vid jakt, skall den oskadade kunna försörja den skadade och valparna. Det är där hunden går bet.
   Alltså fångar “uppfödare” vargar och sedan låter de dem bli våldtagna (eller våldta) med hybrider som resultat.

 3. Ett otroligt dumt inlägg av Pettersson som jag annars anser skriver mycket bra saker! Vargen tillhör var naturliga inhemska fauna och har sin betydelse i den biologiska mångfalden! Varför skriver han inte om alla bilolyckor med älg, eller om damen i Sverige som nyligen blev påhoppad av en älg! Att med sina inlägg spå på ett okunnigt varghat är enbart naivt och okunnigt!

  10
  20
  • gavlebo!
   Förmodar jag dessutom stadsbo, utan empati för den som förlorar ett antal djur på den biologiska mångfaldens bord.
   Låt vargen finnas i Lappland bland de andra av oss subventionerade djurarterna.

   5
   5
 4. Bäst att vi i Sverige återställer vargstammen till vad den var på 1960-talet, nämligen noll vargar.
  Och detta innan någon fler människa efter Kolmården dödas av vargar.

  28
  15
 5. Enligt miljöfascister och s.k naturvänner angriper vargen aldrig människor, detta är sannolikt fake news. Annars är det bara en tidsfråga innan samma sak inträffar i vårt land och då kommer vargmaffian ha mycket att står till svars för.

  33
  11
 6. Det för mina tankar till mästerverket Peter och vargen (Petja i volk) men här struntade vargen i ankan… Mycket tragiskt.

  41
  1
  • En tragisk händelse.
   Jag lider med de anhöriga.
   🙏❤️
   Vargar har sina rovdjurs instinkter som kan bli förödande i mötet med människor.

   29
   4
   • Enligt vildskadecentrum som har undersökt vargangrepp på människor så beror det nästan alltid på rabies! I de få övriga fallen beror det på stor brist på bytesdjur! Vi har inte rabies i Sverige och det finns även bytesdjur för vargen! Hatet beror på okunskap!

    3
    1
   • Enligt Rovdjurscentrum som har forskat i ämnat så är det nästan enbart rovdjur smittade med rabies som angriper människor! Rabies finns inte i Sverige! I det övriga fåtalet angrepp så beror det på brist av bytesdjur! I Sverige har vi bytesdjur!

Kommentera