Linde ändrar sig. Kallar upp Rysslands ambassadör

RYSSLAND. UD ska kalla upp den ryske ambassadören nästa vecka. Orsaken är att den ryska ambassaden skrivit på sociala medier att den svenska soldaten som dödats i strider i Ukraina ”fick vad han förtjänade”.

Löjtnant Edvard Selander gav sitt liv för Ukraina

Efter att först ha sagt att det inte var aktuellt ”i dagsläget”, meddelar UD på fredagskvällen att man avser att kalla upp ryska ambassaden kommande vecka.

Utrikesminister Ann Linde (S) har från både Liberalerna och Sverigedemokraterna skriftligen fått frågan om hon tänker agera, visar Dagens Nyheters rundfrågning.

Ann Linde skriver i ett svar till DN att regeringen noterat inlägget om den svenska medborgarens död.

”Texten är förkastlig och smaklös. Ambassaden nämner inte över huvud taget att det är Ryssland som startat kriget och det endast är Ryssland som kan avsluta det”, skriver Ann Linde till tidningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Linde ändrar sig. Kallar upp Rysslands ambassadör

 1. Det är ytterst smaklöst att ryssen tillåts ha en statlig representation i Sverige, överhuvudtaget.

  Utvisa omgående all personal vid dess ambassad samt övertag omgående fastigheten som svensk statlig egendom.

  11
  9
 2. Tja,det får ju var och en själv besluta om man vill sätta sitt liv på spel,som legosoldat för c:a 40.000:- i månadslön !! I detta fall gick det ju fel för honom och ytterligare två britter…. Krig är och förblir grymt….Men det visste han som yrkessoldat !

  27
  5
   • pettersson

    Jag saknar länken till uttalandet?

    Orsaken är att den ryska ambassaden skrivit på sociala medier att den svenska soldaten som dödats i strider i Ukraina ”fick vad han förtjänade”.

    Det blir svårt att ta ställning med DN och NATO vurmande partier som källa.

    16
    1
   • igentligen är det inte så konstigt . svensken åkte ju till ukriana för att sjuta Putins soldater det är väl ganska självklart vad rysdland har för inställning.. ryssarna har ju djutit avenskar från Wallenberg kirrunakommunister och allt patrask som man skickar till Stalins ömma vård

Kommentera