Migrationsverket vill ha 7,5 miljarder extra

INVANDRING. Det utdragna kriget i Ukraina kommer leda till ökade kostnader för mottagandet av flyktingar i Sverige, uppger Migrationsverket som nu ändrar sin prognos.

Kvinnor och barn flyr från Ukraina till skillnad från…

Enligt en reviderad prognos som presenterades i dag kommer kostnaderna att stiga med uppskattningsvis 7,5 miljarder kronor för 2023, jämfört med vad man tidigare tagit höjd för. Detta eftersom man tidigare utgått ifrån att ukrainare bara skulle behöva skydd fram till mars nästa år.

– Den största delen är till kommunerna, för boende och skolgång, säger generaldirektör Mikael Ribbenvik till DN om hur pengarna kommer fördelas.

Samtidigt som kostnaderna väntas stiga, bedömer Migrationsverket att färre ukrainare än väntat kommer söka skydd i Sverige.

Pressmeddelande

-Pettersson tycker att dom pengarna ska från den dysfunktionella migrationen eller biståndet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Migrationsverket vill ha 7,5 miljarder extra

 1. Dom ska inte ha en enda krona. Dom ska läggas ner helt. Vi ska starta återvandringsverket istället

 2. Konstigt som fan. Skulle tullen vilja ha 1/2 miljard, för att stoppa utförsel av stöldgods, finns det inga pengar. Alternativt begraver Morgan kravet, i en 3 år lång utredning. Medborgarna får skylla sig själv.
  När migrationsverket vill ha 15 gånger mer, är det inget snack. Då finns pengar.
  Vi bor i världens sjukaste land!

 3. Massinvandring är regeringens och vänsterpartiernas MÅL och Migrationsverket är deras redskap. S, C, V, L och De Gröna Khmererna VILL HA massinvandring.

 4. Typiskt ! När det är fråga om Riktiga flyktingar går det tydligen bra att beklaga sig över kostnaderna. Men när oppositionen varnat för skenande kostnader i samband med importen av lycksökarna från Mena-länderna, så kom rasist-stämpeln direkt.

  28
  • För mig spelar det mindre handlar om mena migranter eller migranter från Östeuropa. Sverige är fullt. Närhetsprincipen och första säkra land borde gälla. I detta fall tex Polen. Vi bör ta efter Schweiz. Migranter där få betala 15 000 franc eller 10% av lönen i 10 år. Efter valet hoppas jag återmigration ökar kraftigt. Vi har ansvar för svenska medborgare ja. Är det uländska medborgare så har hemlandet ansvar för sina medborgare punkt.

   https://sverigesradio.se/artikel/6346669

 5. Mig.verkets generaldirektör Mikael Ribbenvik talar om betydligt dyrare kostnader för riktiga krigsflyktingar från Ukraina. Men det fanns tydligen inga problem med kostnader när han beviljade permanenta uppehållstillstånd till alla som påstod sig vara syrier, trots att de saknade giltiga ID-handlingar, ett tjänstemannabeslut som han tyckte: “var enkelt att fatta”. Därmed blev Sverige enda land i Europa som gav permanent uppehållstillstånd till alla, oavsett om de kom från Syrien eller inte, vilket förstås gjorde att asylströmmarna hit ökade ännu mer. Petterssons blogg skriver om Mikael Ribbenvik “som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra“:
  https://petterssonsblogg.se/2020/02/11/generaldirektor-mikael-ribbenvik-ar-mannen-som-tror-att-dubbelmoral-betyder-dubbelt-sa-bra/

  23
 6. Det finns hela tiden nya kreativa förklaringar till att migration och invandring ska ha mer pengar!

  Alla måste väl ändå fatta att invandringen i stort är ett sätt att utrota det ljushyade nordiska folkslaget.

  24
  1
 7. Ja det är vanliga prioriteringar, som nu ska gälla utan undantag. Jag har aldrig hört dessa klagomål från migrationsmyndigheterna förut. Vad är problemet? Vet inte myndigheten att Ukraina är under Rysk aggressiv militär attack? Stäng gränserna för i första hand bidragsturism från fjärran länder och använd alla de resurserna för Ukrainska flyktingar. Igen, vad är problemet?

  30
  • Nu är det ju inte potentionella valröster det är frågan om, Ukrainarna återvänder förhoppningsvis till sitt hemland. Därför gnälls det om extrapengarna. Det pågående Sosseriet vill inte spendera pengar på vem som helst.

   23

Kommentera