Rysk soldat kastrerade ukrainsk fånge

UKRAINA. En video som sprids på internet ska visa ryska soldater som kastrerar en ukrainsk soldat med en mattkniv. Brittiska Bellingcat, som jobbar med grävande journalistik, har undersökt videon – och menar att den är äkta. – Det här typen av handlingar liknar det vi sett i Tjetjenien och i Bosnienkriget. Det är fullständig brutalitet, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi.

Ukrainska myndigheter uppger att de för närvarande utreder över 21.000 misstänkta ryska krigsförbrytelser, rapporterar BBC.

På videon som nu fått spridning ligger en ukrainsk soldat på marken, medan han hålls fast av ryska soldater. En av de ryska soldaterna har en mattkniv i handen.

Det här är ett modus vi sett och följer det vi sett i Butja och andra ställen, säger Joakim Paasikivi.

Den drabbade soldatens byxor rivs i videon sönder, medan soldaten som håller i mattkniven försöker komma åt ukrainarens underliv.

På videon ser det ut som att soldaterna skär av mannens könsdelar, och sedan visar upp det för kameran.

Att så här allvarliga brott fångas på film är enligt Joakim Paasikivi ovanligt.

Det är det första av den allvarligare graden vi sett dokumenteras på video. Det visar hur det har normaliserats, åtminstone bland dem som utför det, säger Joakim Paasikivi.

Sajten Bellingcat, som består av undersökande journalister, har verifierat videon.

När eller var filmen har tagits är inte klarlagt, men enligt Daily Mail har flera av de ryska soldaterna i videon tidigare fångats på bild i Donbass.

Tittar man på ryska telegramkanaler tycker många att det här var en bra idé och att det är rätt åt dem. Andra tycker att man bara skulle ha skjutit soldaten, säger Joakim Paasikivi.

Den ryska soldaten som höll i kniven och kastrerade den Ukrainska fången med en Stanley-kniv är identifierad. Han heter Vitaly Valeryevich Aroshanov, är född 1983, från staden Elista i Republiken Kalmuckien, i Kaukasus, Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Rysk soldat kastrerade ukrainsk fånge

 1. Stenbock manar er att noga genomtänka alla “nya” rapporter från krigets Ukraina….
  Det som idag sändes ut som något nytt aktuellt fall,förekom redan före och under 2:a WK.
  Troligen har skribenter läst liknande böcker som Stenbock och kanske t.o.m. talat med några av dem som deltog i det kriget. Känner själv igen mycket som jag fått mig till del av dåtida deltagande soldater,och/eller läst genom åren.
  Propagandan flödar från alla håll….

  5
  24
  • Mina rader ovan koncentrerar sig inte till detta speciella fall,som Bloggens nye expert “Anton”,tycks göra gällande.
   Denne expert tycks även tro att “Ballingcat,en Överstelöjtnant och slutligen BBC” förmedlar sanningen,och inget annat än sanningen !! 😉
   Mina rader gäller all form av s.k. journalism och annan propaganda,som dagligen publiceras av de olika stridande sidorna i kriget.

   4
   21
   • Du menar bortsett från att dessa krigsförbrytare själva sände krigsbrottet och beviset över internet? Samt att deras mediaplattformar visade deras tatueringar med mera som gjorde dem enkla att identifiera som aktiva soldater i den ryska armén?
    Du får komma med lite bättre motargument om du ska någon som helst trovärdighet – du börjar låta som Gammeldags Ryss, fast vad vet jag du kanske är samma person bakom ett annat alias.

    14
    1
 2. Putin är tllåtande som högsta ansvarig. En speciell militär operation. Vad kommer härnäst?

  24
  5
 3. Här har vi Svensk ddr-media som kallar sig SVT. De har inte rapporterat något om detta än. De verkar fördröja rapportering om detta.
  Däremot så har de haft reportage hämtat från Rysk propagandamedia som de sänt i rapport.
  Nu så har de hjälpt ryss-trollen som kommer älta ut detta i absurdum då SVT gjort rysspropaganda legitim.
  Sen så fortsätter SVT att prånga ut nyheter från samma ställe som de hämtade rysspropagandan från.

  12
  17
  • SVT kommer inte att rapportera om dessa incident lika mycket som det inte rapporterades om vad gjorde ryska soldaterna vid befrielsen av t.ex. Tjeckoslovakien efter 2:a världskriget. Soldaterna våldtagit, plundrade, stal och betedde sig som djur (ursäkta djur som är beskedliga gentemot dessa vidriga soldater). Detta beteende är kvar i den ryska mentaliteten. Inte ens tyskarna betedde sig så horribelt som ryska soldaterna som påminner om MENA-folket vad det gäller att straffa. Genomsnittlig ryss är en ganska primitiv varelse (soldaterna inkl.) och behöver en hård hållning. Varför majoriteten av ryssar röstar för Putin ?

   11
  • Ryssarna är lika vidriga i alla tider.
   De har alltid betett sig lagvidrigt i alla tider så detta är inget nytt utan bara gammal god tradition inom den ryska krigsmakten.
   Vi har rapporter från 1500-talet och framåt om de ryska soldaternas beteende och även under krigen på 1800-talet när de flesta civiliserade nationer försökte humanisera kriget och det faktum att soldater inte är kriminella utan män som slåss för sitt land ska behandlas någorlunda ok om de ger sig. Detta brydde sig inte Ryssland om överhuvudtaget – de torterade till och med sina krigsfångar och civilbefolkningen inför ögonen på sina allierade under Napoleonkrigen. Detta var en av anledningen till varför kronprins Bernadotte var så angelägen om att kuva Norge så snabbt som möjligt innan ryska “biståndstrupper” kunde anlända och börja härja bland den norska befolkningen.

   12
   1
   • Man torterade och mördade sig fram under ockupationen av Norrbotten 1809. Dess för innan lite då och då i historien, smög de sig iland längs svenska Östersjökusten och mördade, våldtog, stal och brände.
    Beteendet är inget nytt, verkar sitta i generna. Mer än 500 år av barbariskt beteende.

 4. Ukraina har tillgång till ryssarnas militära personals persondata, inklusive adress, foto etc.
  Packet kommer att bli infångade och få sina straff.

  38
  3
 5. Det finns många ukrainska partisaner så säkerligen har han inte långt kvar av hans liv.

  37
  3
  • Om man nu begår ett vidrigt krigsbrott.
   Filmar man då det och sprider det på nätet?

   Det påminner om WWF.
   Vem är det som håller i filmkameran……….. Och vem är dykaren?
   FOLLOW THE MONEY.

   https://youtu.be/qYVm4PbVhWg

   13
   42
   • Såklart att man filmar det om man är ryss. Ryssarna är ju stolta över deras vidriga krigsbrott.

    36
    10
   • enklaste sättet att komma till trätta med dessa problem är att förse ukriana med bra och tunga vapen.?
    rysslan konomi tål inte mer vapevverkan !! skulle dessutom dessa sattelitstater som fått av putin försäkra sig om att detta inte sker igen.. kommer inte bara saren att falla utan hela stalins kgb nät militärt mördar nät putin är ju den sista militärdiktaturen i europa och det är synerligen beklagligt att demokratin släppte lös den.n

    11
    2

Kommentera