Socialdemokrat dömd till livstid sitter kvar på valbar plats

VALET 2022. Den före detta socialdemokratiska politikern Ashkan Ekman Ekhtiari dömdes 2020 till livstids fängelse för mordet på sin fru. Trots fängelsedomen listades han som ersättare i kommunfullmäktige i Kiruna så sent som i april, rapporterar NSD.

Socialdemokraternas gruppledare i kommunen, Mats Taaveniku (S), säger till NSD att de har ”kämpat förtvivlat” med att få honom utesluten från fullmäktige, med att det inte går.
– Han är inte medlem i partiet mer och han har inte varit det på ett bra tag. Tyvärr måste han avsäga sig uppdraget själv och det har vi försökt få honom att göra via hans advokat, säger Mats Taaveniku.

***

TIDIGARE 2020-07-20. Socialdemokrat dömd till livstid och utvisning för mord

BROTTSLIGHET. Abdollah Ekhtiari, tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker har dömts till livstids fängelse och utvisning för mord på sin hustru, meddelar Ångermanlands tingsrätt.

Kvinnan hittades död i sin säng i parets gemensamma bostad utanför Sollefteå i januari. Mannen hade själv anmält sig till polisen.

Abdollah Ekhtiari utvisas ur riket och förpliktas att betala skadestånd till två anhöriga med 65.000 kr till var och en. Tingsrätten har funnit att det är bevisat att mannen med avsikt har skjutit sin hustru i huvudet med ett gevär. Kvinnan sköts när hon sov i sin säng. Eftersom brottet har riktat sig mot en nära anhörig i hennes hem och skett när hon sov anser tingsrätten att gärningen varit särskilt hänsynslös. Straffet blir därför livstids fängelse.

Tidigare har mannen haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Kiruna och haft uppdrag inom ABF, Unga Örnar samt ägarombud för COOP Norrbotten. Han ingick i partiets kommunfullmäktigegrupp.

-Pettersson skulle gärna se att herr Ekhtiari fick avtjäna sitt straff i Iran, givetvis av humanitära skäl…

 • TIDIGARE 2020-06-02. Iransk S-politiker åtalas för mord, misstänks ha skjutit frun i huvudet

BROTTSLIGHET. Åklagare väckte igår åtal mot en s-politiker och iransk medborgare för ett mord som ägde rum i Sollefteå i slutet av januari i år. Huvudförhandling är planerad till den 15–16 juni 2020 i Ångermanlands tingsrätt målnummer: B 238–20.

Abdollah Ekhtiari. Bild från Facebook

Det var torsdagen den 30 januari som Abdollah Ekhtiari slog larm till polisen om att hans hustru var död. När polis anlände till adressen i Sollefteå hittade man kvinnan, som hade blivit skjuten i huvudet.

För polisen berättade mannen att han skjutit henne med ett vådaskott med ett vapen han hade licens för. Han greps misstänkt för brott och nu åtalas han för mord.

I flera års tid har Ekhtiari haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Kiruna. Som lokalpolitiker har han haft flera tunga poster – både i politiska organ och i bolag.

Abdollah Ekhtiari, född 1976 och medborgare i Iran kom som gäststudent till Luleå 2007. Med sig hade han sin fru och deras barn. Både han och hans fru har arbetat hela tiden och de har rest till Iran och hälsat på släkt och vänner.

-Pettersson undrar varför MSM-media inte nämner Abdollah Ekhtiari vid namn. Den socialdemokratiske politikern är en offentlig person, han har haft uppdrag genom Kiruna S-förening har uppdrag inom ABF, Unga Örnar samt är ägarombud för COOP Norrbotten. Han ingick i partiets kommunfullmäktigegrupp.

Ekhtiari använder sig av olika förnamn – både Abdollah och Ashkan. Ekhtiari är folkbokförd på en adress i Kiruna där han tidigare var ledamot i kommunfullmäktige. Medan han enligt åklagaren sköt sin fru i Graninge i Sollefteå.

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem.

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Socialdemokrat dömd till livstid sitter kvar på valbar plats

 1. Så här låter det när en vanlig Svensk försöker ifrågasätta idiotin i Sverige.
  Journalister och program ledare är tillsatta på grund av sin
  ideologiskt färgade uppfattning (narrativet) .

  https://youtu.be/N4RfhLlzWUI

  28
  • Gammaldags, jag skulle inte kalla Håkan Bergmark för en vanlig svensk men du är rätt rejält åt det extrema hållet.

   Bergmark är ungefär lika vanlig som Putin, båda är extremister och väldigt vårdslösa med sanningen.

   2
   7
 2. Gör delar av Norrland självständigt , låt samerna få en del, där de kan sköta sig själva, vi behöver inga kolonier.

  6
  14
 3. Egentligen i realiteten ett problem utom för sossarna som kopplas ihop med denna mördare. Som ersättare har han inget arvode utom när han är kallad och han är förhindrad att närvara av uppenbarliga skäl. Även om han hade haft en ordinarie plats så hade han inte kunnat närvara, inte fått något arvode eller ersättning och få se sig ersatt av en ersättare. Hans viktigaste uppdrag just nu är att han är oavlönad valarbetare för oppositionen. 😉

  29
 4. En dödskalle mer, eller mindre i det gänget, spelar ingen roll. Slödder och patrask!

  39
  3
 5. Socialdemokraterna är inkörsporten till grov kriminalitet.
  Det börjar med unga örnar, ABF, Facket mm för att skolas in i idioligin.
  Det är inte konstigt att Sverige ser ut som det gör.

  57
  3
  • Gammeldags
   Du är inte gammaldags, du bara klagar och överdriver. Gammaldags svenskar är stolta över vårt land och agerar istället för att gnälla.

   3
   1

Kommentera