Presidenthustrun ser fram emot segern

UKRAINA. Olena Zelenska, 44, Ukrainas första dam, ser fram emot krigets slut – den ”otvivelaktiga segern”. Presidenthustrun hyllas av sin make för sitt jobb med landet välbefinnande och att bygga upp en stark psykologiskt traumavård för de som drabbas av Rysslands invasionskrig. – Det här har varit de mest hemska månaderna i mitt liv, och alla ukrainares liv, säger Olena Zelenska till Vogue.

Den erfarna manusförfattaren Olena Zelenska, 44, leder Ukraina genom krig som landets ”första dam”. Nu pryder hon modemagasinet Vogues senaste omslag. Kriget är, av förklarliga skäl, den värsta perioden i hennes liv.

Det här har varit de mest hemska månaderna i mitt liv, och alla ukrainares liv, säger Olena Zelenska till modemagasinet. 

Hon var samtidigt vid gott mod och förklarade att hon är övertygad om att hemlandet kommer att segra mot Ryssland. – Ärligt talat tror jag inte att någon vet hur vi har klarat oss rent känslomässigt. Vi ser fram emot segern. Vi tvivlar inte på att vi kommer att segra – det är det som håller oss i gång, säger Zelenska.

Olena Zelenska och Volodymyr Zelenskyj har två barn.

I förra veckan flög Zelenska till Washington D.C för att träffa president Joe Biden och hans fru, USA:s första dam Jill Biden.

Efter mötet bad hon kongressen om vapen, för Vogue berättar hon att det någonting som hon aldrig skulle vilja be någon om.

Jag bad om vapen, som inte skulle användas för att föra ett krig mot någon annans territorium, utan för att skydda ens hem och rätten att vakna upp levande i det hemmet, säger Olena Zelenska.

Vogue Magazin Instagram…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Presidenthustrun ser fram emot segern

 1. Verkar inte som att ukrainarna ställer upp på dina diffusa tolkningar om att landets regering skulle bestå av en diktatur. ( För den delen ställer inget annat europeiskt land upp på din diffusa tolkning förutom Lukasjenskos Vitryssland.)

  Det här ukrainska folket har däremot med mod, ihärdighet och övertygelse beslutat sig för att försvara sig emot annektering, översitteri, diktatur etc med alla till stånds medel de har.

  De som förespråkar demokrati och frihet för Ukraina istället för annektering och underkuvning, de förespråkar vapenhjälp till Ukraina samt sanktioner emot Ryssland.
  Nationalsocialister och socialister i vanlig ordning söker sig till envåldshärskare. I det här fallet Putins Ryssland. Ett Ryssland som alltid har levt under diktatur och envåldshärskare – och förmodligen alltid kommer att leva under diktatur eller envåldshärskare?

  36
  17
 2. De flesta bedömare har länge varit överens om att detta är ett krig som Ryssland inte kan vinna. Putin börjar få slut på gubbar och material. Ukraina har snart mobiliserat och utbildat en miljon ”gubbar” och de kommer att få alla vapen som behövs!

  Befolkningen är rätt trötta. De bombarderas med propaganda men liksäckarna travs i högar. De får ingen pommes till rödbetsburgarna, kan inte längre åka till medelhavet, har en valuta med ett låtsasvärde som i praktiken bara kan växlas till skitkurs på svarta marknaden och de börjar sakna många varor samtidigt som arbetstillfällena sinar.

  Alina Kakabeva, Putins hora, har bott i Schweiz med deras barn för i Ryssland vill inte ens ryssar bo, men har tydligen av säkerhetsskäl köpt rejäla fastigheter i Turkiet så de kan träffas. I Europa riskerar Putin att bli gripen och åtalad!

  36
  17
  • En död ryss är en ryss som inte kan döda dig eller dina kära, inte kan våldta din fru, syster eller barn eller kan stjäla din TV.
   Fortsätt att döda ryssar kära ukrainare !

   6
   4
 3. Den fria demokratiska världen ser med avsky på skurkarna och krigsförbrytarna i Kreml. Domens dag är ofrånkomlig.

  36
  16

Kommentera