Ryska fångar bygger billigare möbler än Ikea

RYSSLAND. Ryska fångar kan producera bättre och billigare möbler än Ikea. Det utlovar fängelsechefen Ivan Sjarkov i tidningen Oblgazeta och påstår att landets fängelser kan fylla tomrummet efter möbeljätten.

Våra fängelser är mer kapabla att ersätta Ikea. Om man jämför möblerna är vår kvalitet högre och priserna lägre, säger han till den ryska tidningen. 

Ikea, liksom många andra västerländska storföretag, valde att lämna Ryssland tidigare i år efter invasionen i Ukraina.

-Pettersson tror säkert att ryska fångar producerar billigare än IKEA, kvaliteten är jag däremot tveksam till och sedan ska varorna säljas.

Undrar hur länge det dröjer innan Putin skickar fångar till fronten som kanonmat?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryska fångar bygger billigare möbler än Ikea

 1. Jag tror inte på att Rysslands interner satt sysslolösa, De arbetade nog något annat som nu får stå tillbaka. Eller startar ännu ett skift.

 2. OK, och vad kommer de att göra när efterfrågan till deras ‘högkvalitativa billiga möbler’ överstiger produktionskapaciteten? Enkelt, detsamma som gjordes i sovjet: fängsla flera så att de kan användas som billig arbetskraft. Detta scenario är del av GULAG-Arkipelagen som blir mer och mer aktuellt i och med Putins fasaner.

  7
  2
   • Kommentar skickad till Petterson via epost:

    Det verkar vara någonting ‘fel’ med kommentarsfunktionen som ibland äter upp mina meddelanden. Jag skickade just kommentar till https://petterssonsblogg.se/2022/07/27/ryska-fangar-bygger-billigare-mobler-an-ikea/ under namnet ‘Ourgon’ som inte visades efter några minuter. OK, då försöker jag igen med ‘Ourgon2’ – ingenting. ‘Ourgon3’ då? Näpp.

    …;några minuter senare finns alla 3 på plats, 2 för många (även om det var ett väldigt bra kommentar). Överser du allt kommentar innan det publiceras, använder du någon slags av (trög) anti-spam funktion eller är Förbindelsen mellan våra del av landet bara trög?

    M.a.o. Ourgon2 och Ourgon3 kan tas bort…

 3. Jag tvivlar skarp på att de är kreativa och innovativa men det kanske de löser genom spionage och kopiering.

  Fascist Ryssland är bara kända för militär utrustning och rymdteknologi. Resten är kopierat från väst. Inte ens riktig potatis fick de fram till ryska McDonalds för pommes frites.

  PS jag glömde vodkan.

  10
  5
 4. Klart att dom kan producera billigare än Ikea, dessutom blir dom hela
  tiden fler allt eftersom Ryssarna protesterar mot det orättfärdiga kriget.

  Undrar om det var fångarna som tillverkat Putins sammanträdesbord,
  för det ingår säkert inte i Ikeas sortiment??

  14
  1
  • “Undrar hur länge det dröjer innan Putin skickar fångar till fronten som kanonmat?” skwv Pettersson.
   – Jag såg på löpet (Ab/Expressen köpte inte) att Puton skickar soldaterna till fängelse efter att de misslyckats i Ukraina.
   Slutsats; Av det dåliga klienterna i dåliga ryska fängelser blir det sämre möbler än IKEAs

   4
   2

Kommentera