Dagens tankeställare 107

Jag ser på nätet att många svenskar har en idealiserad bild av Finland, som om vi levde i ett PK-fritt och förnuftsstyrt samhälle.

Jag har dåliga nyheter för er. Men i stället för långa utläggningar om politik och samhällsklimat, visar jag några talande citat som blivit klassiker här i Finland. Och djupsinnigheterna är varken påhitt eller överdrivna förvrängningar – jag har kollat ursprungskällorna.

”Det egna folket först-tänket är skadligt.”

– Tytti Tuppurainen, Finlands Europaminister.

”Bland somalierna (flyktingarna) finns mängder av högutbildade människor, exempelvis maskiningenjörer. Deras betyg blev bara kvar i Somalia.”

– Soile Syrjäläinen, socialdirektör, Lieksa stad.

”Längtan efter mamma får unga muslimer att begå våldtäkter.”

– Tarja Pölkki, sexolog, professor i vårdvetenskap.

”Islam är en fin religion, ungefär lika bra som kristendomen. Den ligger mycket nära grönhet och nordisk socialdemokrati.”

– Elina Grundström, ordförande för Opinionsnämnden för massmedier, professor i journalistik.

Avslutningsvis en bild av statsminister Sanna Marin. Så salig känner sig en socialist när hon ser framtidens idealsamhälle för sin inre syn.

Rune Holmström

12 thoughts on “Dagens tankeställare 107

 1. Kvinnor som uttalar sej , ja snacka om att binda ris åt egen rygg. Kan vi tro att nästa ämne för dom är jämställdhet.

  11
 2. Så länge jag bodde i Finland kände jag mig inte inkluderad av en del purfinnar. Kanske det blivit så att även Finlandssvenskarna räknas till det egna folket? Förstår Rune som är lika på båda språken och kan växla mellan identiteterna, sämre är det för svensktalande i tex Österbotten Åbolandsskärgård som försöker leva sina svenska liv men känner att svenskheten hela tiden naggas i kanterna.

 3. Tack Rune . Mycket träffande må jag säga och som någon skrev här , “bara” kvinnor ! Tänker med hjärtat och mammarollen kommer fram . Smärtsamt blir det för dessa kvinnor när eller om de vaknar .
  Mvh Sjöström

  12
 4. man kan konstatera att det är kärringar som vurmar för sina toyboys det största misstaget var att släppa in dom i kyrkan och kasta ut dom manliga präster och resätter dessa med spännande toyboys som då råkar vara jihadister och kvinnoförtryckar.

  11
 5. Rätt betecknande att det bara är saligt leende kvinnor med dessa budskap. Det tråkiga är att även vissa män har också börjat känna istället för att tänka. Uppvaknandet kommer att bli brutalt, om inte fatalt.

  22
  • Mina tankar är, ni klär er bättre, snyggare. Inte så slafsiga.
   I dessa dagar, Väinö Linna okänd soldat. Boken och den svart vita filme. Såg filmen här i Spanien på en TV kanal för nåt år sen.
   Finska hästen. Seg stark och snabb.
   Jag vill ha mina föreställningar om grannlandet kvar. Mina bästa valpköpare var finnar, när en stor stark sisu man, pappan i familjen får en ullig gulliga valp i famnen…

   10
   1
 6. Ha ha, vilka underbara citat, min favorit var uttalandet om att de somaliska flyktingarna är högutbildade maskiningenjörer men betygen blev kvar i Somalia. Detta är komik på sådan hög nivå att det borde vara ett svårslaget rekord även i en PK-omgivning.

  29
  • ”Längtan efter mamma får unga muslimer att begå våldtäkter.” Är min favorit. Vad gör de med sina mammor när de är i hemlandet?

   31
 7. Om du letar i både Bibel och koran kan du hitta det som är bra, men tar du med allt som står så finner jag koranen vinner om att vara sämst…. med hästlängder,
  Vad gäller finska politiker, så är de som svenska men för mig svårare att förstå.

  23
  • Man får inte glömma att kristendomen huvudsakligen baseras på Nya Testamentet, då blir avståndet till Koranen ännu större…
   Och Finland bör kunna bättre!

   12

Kommentera