Frankrike: Farligt för judar

av Guy Millière

Lyon, Frankrike. Den 17 maj 2022. Ett distrikt som heter La Duchère. René Hadjadj, en 89-årig jude, kastades ut från en balkong på 17:e våningen – en handling som snabbt avslöjades som mord. Mördaren var Rachid Kheniche, en 51-årig muslimsk arab, med ett Twitterkonto som innehöll många antisemitiska budskap.

Den franska domstolens inställning till mordet på 89-åriga René Hadjadjs är ungefär som för alla mord på judar i Frankrike under flera årtionden. Först säger alltid myndigheterna, så fort som möjligt, att mordet på juden inte alls motiverats av antisemitism. När bevis på motsatsen hopar sig och blir omöjliga att förneka kan det antisemitiska motivet motvilligt erkännas. På bilden: La Duchère-distriktet i Lyon, Frankrike, där Hadjadj mördades den 17 maj. (Bildkälla: Jeanne Menjoulet/Flickr)

Den allmänna åklagaren, som sedan dess delvis har ifrågasatt sin hållning förklarade omedelbart att mordet inte var något antisemitiskt brott. Mainstreammedierna rapporterade aldrig om mordet; endast judiska nyhetstidningar gjorde det. Hadjadjs familj, som bor i samma område, sa att de föredrar att förbli tysta.

Läs vidare

7 thoughts on “Frankrike: Farligt för judar

   • Stefan Löven skulle ta krafttag mot antisemitismen samtidigt som det vällde in antisemiter i landet med politikernas god minne? Var står våra makthavare i frågan? Hatar dom judar?

 1. ja det är väl inget nytt efter ww2 har tyskar med flera fyllt hela Europa med muslimdka judehatare. mullorna i iran skal sjutas omedelbart??för inte att ta ryssland och kriget med ukriana zelensky råkar vara jude .vilkenfår putin erogan och irans mullor att knyta nya vänskapsband???
  det är betydligt svårare att vara jude i Europa i dag än det var 1943 tyskland . med nazzister och Gestapo den berömda tyska polisen!!
  ps judar försök inte cykla genom eruropa i dag alla tycks hata er

  5
  3
 2. “Snart i en domstol nära dig.”
  Fransmännen har numera så många muslimer så det smäller förr eller senare, på riktigt.

  18

Kommentera