Emmi, 28, har tvingats leta mat i soptunnor

JOURNALISTIK. Emmi lever på sjukersättning och har tvingas leta mat i soptunnor för att få ekonomin att gå runt. Om matpriserna stiger ännu mer vet hon inte hur hon ska klara sig. – Det kan vara jobbigt att dumpstra* om folk tittar på en eller dömer en, säger Emmi, enligt Aftonbladet.

-Pettersson läser vidare i artikeln och konstaterar att Aftonbladet så kallade journalister inte kan ha en aning om hur det är att leva i Sverige. Emmi har olika bidrag som ger 15.000 kronor, hälften går till hyra. Så Emmi har 7.500 kvar att leva på när hyran är betalt. Jag är övertygad om att det finns hundratusentals, kanske miljoner i Sverige som har det sämre utan att Aftonbladet skriver snyfthistorier om det.

*Dumpstring betyder att ta hand som saker som kastats. Ordet kommer från engelskans ”to dumpster”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Emmi, 28, har tvingats leta mat i soptunnor

 1. Jag känner en pensionär som har ca. 6000 kr kvar när hyran är betald. Det går bra säger han men man måste planera lite. Denna månad köpte han en regnrock och nästa månad planerar han att köpa nya skor.

  22
  1
 2. Kära nän…
  Vilket typiskt inlägg i Aftonslasken,som inte begriper att de dryga 350.000 fattigpensionärer i landet skulle skatta sig lyckliga,om de hade sådan summa över efter hyran.
  För dessa gäller det kanske 2.000 till allt vad som kostar i månaden.
  Visar även hur sned-drivet sossarnas politik slår ut,för oss inhemska som jobbat i hela livet,och som tack får 10-12.000 i pension över efter skatt !!

  28
 3. Det som är fel, ändå, är det faktum att halva inkomsten efter skatt(eller mer för vissa) de facto går till hyra/månadsavgift.
  DET hakar jag upp mig på.
  En nyproducerad hyresrätt i Sverige idag(2 rok) går lös på 8-10 000 kronor. Plus el(ofta även el till varmvattenuppvärmning)

  Att 1/3-del går till total boendekostnad, det kan jag gå med på men ej mer.

  En reflektion av artikeln då det ändå ligger något i vad hon säger.

  Dessutom, hon har sjukersättning. Är den permanent, då ger Fkassans inkomst ålderspensionsgrund men inte inkomst från säg, Alecta med fler.
  Något att tänka på.

  10
  2
 4. Janne, som Ingemar Stenmark sa. Det går inte att förklara för en som inte begriper och dessutom ljuger.

  Tycker du bloggen är löjlig finns det tusentals andra och möjligheten att starta egen.

 5. Jag vill bara säga att jag också blev censurerad här på bloggen. Men, jag gick för långt i min kritik av invandrare så jag förtjänade nog att tas bort. Pettersson vet var gränserna går. Bra jobbat Pettersson!

  7
  27
 6. Bortskämda överbetalda journalister som borde jobba i ett kalkbrott för att lära sig arbeta.””
  Vad de totar ihop läser sedan influencers och cirkusen startar.

  25
  1
 7. Säkert en smygsosse . Och Aftonbladet förstår inte att det slår tillbaka på sossarna som skapat detta samhälle .
  Drygt en och en halv månad till sedan är vi av med det destruktiva korrupta partiet .

  39
  3
 8. 7500 när hyran är betald? Hur kan de ens ta upp det i en tidning. Tur jag aldrig läser skiten. Det är ju hur mycket som helst. Mobil har människan naturligtvis. Känner själv en som studera nu, vad jag vet har hon inte mer över. Gnäller aldrig utan bara kör på. Nu få de fan ge sig. Kan tänka mig att man ser nog henne på en flygplats nånstans, måste ju resa. Usch

  43
 9. Damen ifråga behöver definitivt:
  1. Budgetrådgivare, hjälper inte detta så:
  2. God man alt förvaltare

  36
 10. Jaha Pettersson, då var det dags för Din extrema censur igen!
  Vad var det i mitt inlägg som inte föll Dig i smaken den här gången?

  56
  5
  • Det är ingen extrem censur. Det är radering av ett ocivilicerat språk. Uttryck dig som folk eller låt bli att kommentera.

   17
   43
 11. Hon ser ut att vara lite efterbliven tycker jag. Extremt efterbliven. Min granne har 3000 att leva på när hyran är betald. Han ser man inte i grovsoprummet. Aftonbladet är hjärndöda. Sverige är kört!

  76
  2
 12. Högre skatt för oss som jobbar och mer bidrag till de som inte vill. Klassisk sosse-politik.

  41
  1
 13. ja sen m mannstängde mentalsjukhusen och och alla mentalt handikappad plötsligt blev hyresgäster i allmännyttan !
  ja då fick man detta problem . man bör ha klart för sig att rent politiskt är det viktigaste att förse sig själv med pengar .

  20
  2
 14. Ojdå bara 7500 kr kvar efter hyran är betald? Ja klarar sig inte damen på det så har hon antagligen någon last som kostar…

  54
 15. Tja, om partiorganet Pravda säger till Partiet att de får sänka kostnaderna för energi i Sverige så blir allt billigare och folk kan leva på sina löner.
  Men det vill de inte för de vill att folket ska bli beroende av bidrag från Partiet/ Staten så de röstar rätt.

  31
 16. Hycklartidning. Hycklarkärring och hycklarsamhälle. Kärringen har mer än vad min far hade i pension efter ett helt liv av arbete från 15-års ålder. J_vla sossar!

  66
  1
  • Om hon lever ensam så borde hon kunna leva bra på nettosumman som är kvar.Gör som vi andra: handla på Willys eller Lidl.Laga billiga och goda grytor.Soppa är utmärkt mat när plånboken är tunn.Med planering och framförhållning och extrapriser behöver man inte rota i soptunnorna.Som Pettersson nämnde så har många Journalister inte en susning om hur vi vanliga dödliga får tillvaron att gå runt…

   51
   1

Kommentera