XI är Sur

UTRIKES. Nancy Pelosi planerar besöka Taiwan nästa månad. Pelosi är talman i USA:s representanthus, och därmed nummer två i rangordningen om presidenten behöver ersättas.

Hon är alltså en av de högst uppsatta politikerna i hela USA och blir tillika den högst uppsatta amerikanska politikern att besöka Taiwan på 25 år, efter att Newt Gingrich 1997 åkte till landet då han var representanthusets talman.

Kinesiska utrikesministeriet varninar om ”starka och resoluta åtgärder” för att försvara sin territoriella integritet om besöket äger rum.

Kina har inte specificerat vad dessa varningar innebär. Men det är enligt Financial Times inte otänkbart att kinesiska stridsflygplan kan skickas upp för att störa det flygplan som Nancy Pelosi färdas i, eller rentav fysiskt hindra henne från att landa på ön. Läs mer hos: KINAMEDIA (Absolut bästa Kina info på Svenska)

Kinas President Xi Jinping

7 thoughts on “XI är Sur

 1. Man kan fråga sig vad Nancy har i Kina att göra , USA har berikats med dom i särklass svagaste politikerna i ledarskiktet , först har vi Joe som knappt vet var han är eller vilken uppgift han har , sedan har vi Kamala som lägger upp ett stort gapskratt när hon inget vet ,och så sist i trojkan stackars Nancy som stapplar fram och hasplar ur sig den ena dumheten efter den andra . Att Demokraterna går emot ett katastrofval nu i november i mellanårsvalet är nog alla tämligen överens om , och frågan är bara hur stor förlusten blir och en anledning till det är deras dåliga ledarstil .

  18
  1
  • Putte.

   Lilla Sverige är inte långt efter med styrande idioter, häpp……..Bara att följa agendan rakt in i kaklet.
   Svensken ska utrotas, men de som är kvar, vem ska betala/arbeta för bidragen???????
   Tänkte inte på det….musfritt är det som gäller.

   11
   1
 2. Det är bättre Kina lägger krutet på miljön. Varje dag avlider minst 4000 kineser 5 år i förtid på grund av luftföroreningar. Inte rättvist och dålig respekt, man har bara ett liv. Taiwan som demokrati är ett föredöme, Rödgardisterna behöver lära sig mer.

  21
  1

Kommentera