Ukraina avancerar ”steg för steg” i Cherson

UKRAINA. De ukrainska styrkorna avancerar ”steg för steg” i den ryskockuperade staden Cherson, säger president Volodymyr Zelenskyj. Det rapporterar BBC.

Staden var en av de första som ockuperades av Ryssland efter att invasionen inleddes, och den senaste tiden har intensiva strider rasat i området. Tidigare i juli uppmanade Ukrainas vice premiärminister Iryna Verestjuk civila att lämna Cherson, för att inte fastna i den pågående motoffensiven.

De senaste dagarna har Ukraina siktat in sig på broar över floden Dnipro, för att skära av de ryska styrkorna i Cherson från de i östra Ukraina. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet på Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ukraina avancerar ”steg för steg” i Cherson

 1. De flesta normala människor vill leva i FRED och frihet samt yttrandefrihet. Den ryska federationen med Putin i spetsen tillhandahåller inte detta utan en massa lögner. Fascisterna kommer att misslyckas.

  36
  16
 2. Ser lovande ut RF i praktiken i motti i Kherson och RF bränner manskap ochmateriel k Donbass. Förutsättningarna för grillad ryss mycket goda.

  31
  15
 3. Ska bli intressant att läsa putinisternas infantila inlägg på tråden. Väntar med spänning på att bli upplyst om deras ”verklighet”.

  40
  25
 4. Spara människoliv ge upp nu Ukraina.
  Varför så negativ till ryskt styre?
  Låt Ryssland sköta landet och inget lidande för folket. Se på Krim inga problem där.

  29
  52
   • Så dom spränger sina egna broar? Dom skulle nog vara bra att ha i framtiden. Verkar lite desperat.

    14
    29
   • Ukraina har inte helt sprängt broarna, de har skadat dem så man kan inte föra tunga trafik över. Därefter har de sagt till ryssarna att lämna området – vilket de kommer vara tvungna att göra till fots eller i personbilar – eller bli avskurna från reträtt till Krim.

    Nu är det upptill de ryska officerarna att bestämma sig för om de vill chansa och ta sig över broarna – när de gav ukrainarna samma val 2014 så bröt ryssarna överenskommelsen och slaktade tusentals ukrainare med artilleri när de drog sig tillbaka och kanske kommer ukrainarna ihåg detta – eller stanna kvar och slåss utan ammunition, bränsle eller mat.

    20
    7
  • Nä, om man lovar befolkningen 15 år i fängelse om de berättar om sina problem, så finns inga problem. Enkel Putin-lösning!

   33
   21
  • Jag hoppas att du inte menar allvar. Vill du att en folkrättskränkande terrorist ska vinna sitt egenstartade krig? Mycket ska man höra……..

   30
   7

Kommentera