Heroinförsäljningen ökar i Sverige

BROTTSLIGHET. Heroinförsäljningen har ökat sedan pandemirestriktionerna försvunnit, uppger företrädare för polisen i Stockholm, Malmö och Göteborg för Sveriges Radio:s ”I lagens namn”. Men på grund av bristande resurser är det svårt för polismyndigheten att jobba mot heroinmarknaden.

År 2002 var Morgan Johansson (S) Sveriges folkhälsominister, sedan 3 oktober 2014 är han justitieminister.

I dag är polisen piskad att jobba mot specifika ändamål. Det som är mest känt för allmänheten är väl skjutningar och gängkriminella, säger narkotikaspanaren Martin som tillägger att de gängkriminella som håller på med heroin inte skjuter ihjäl varandra.

-Pettersson undrar vad polisens budget räcker till? Det verkar inte fungera bra någonstans. För 2022 uppgår Polismyndighetens anslag till drygt 33,8 miljarder kronor.

Råopium är basen i heroin. Afghanistan står för 93 % av världsproduktionen, enligt Wikipedia. Att vi tagit hit tusentals unga kriminella afghaner kanske har någon betydelse, men polisen har inte resurser påstår dom och ansvarig minister är Morgan Johansson (S).

Försäljningen av heroin verkar dock i huvudsak skötas av kriminella från Västafrika, främst Gambia och Nigeria.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Heroinförsäljningen ökar i Sverige

 1. 14K triaden tar in det till Sverige, det är nämligen afghanerna inte kapabla till. Afghanerna kan dock stå i nåt gathörn och kränga skiten.

  Morgan hävdade att vi skulle vara helt drogfria idag men jag menar att mångfald och välfärd inte är kompatibelt. Mångfald eller välfärd helt enkelt.

  Det är enormt naivt att säga att knarket skall bort samtidigt som man har dörren vidöppen för kriminella invandrare av olika kvalisorter.

  17
 2. Vi vet ju alla att Putin inte går att lita på . Oj f’låt sa jag Putin . Jag menar Morgan J .

  12
  2
 3. Och polisen vill också ha sin budget prioriterad i valrörelsen, vilken överraskning. Sparka polisledningen och kräv resultat av den nya ledningen. Lyckas de inte nå resultaten efter 2 år, sparka ledningen och tillsätt en ny. Myndigheter ska inte ha belöning för att misslyckas.

  Faktum är att på 10 år (2011-2020) blev antalet poliser några hundra fler, antalet administratörer fördubblades och antalet lösta brott MINSKADE med 24000

  22
 4. “Gängkriminella som håller på med heroin skjuter inte ihjäl varandra”??? Är det inte droghandeln de flesta gängkonflikter handlar om, eller har jag missuppfattat någonting?

  26
  • Nej, du har inte missuppfattat. Det var polisen Martin som hade en dålig dag på jobbet när han lät truten gå

   16
   1
 5. Ständigt denne Mållgan. Han står personligen bakom mycket av det misslyckade sosseexperiment som Sverige utsätts för. Tips på valspråk för sosseriet: Makten framför folket.

  25
  1
 6. Gissningsvis kommer politiker hitta på att heroinmissbruk är en sjukdom och att de som levererar heroinet/medicinen som lindrar sjukdomens besvärliga symptom inte begår så allvarligt brott. Då kan heroinförsäljning nedgraderas på straffskalan och regeringen slipper tänka på polisbristen.

  27
  • Kerstin
   Om narkotikan släpptes fri skulle många brott inte bli av.
   Att vi har förbud beror på att det är ett sätt att skydda folk från att bli beroende.
   Så vad tycker du att man skall ha för lagar när det gäller narkotika?

   2
   6

Kommentera