Vingblad på vindkraftverk havererade

VINDKRAFTSHAVERI. Tim Karlsson och sonen Milion var ute och plockade hjortron när ett vindkraftverk vid Björkvattnet i Jämtland gick sönder ovanför dem. Bitar stora som skärbrädor föll mot marken när familjen flydde från platsen. – Jag bara skrek till min kompis att han skulle springa för sitt liv, säger Tim, enligt Aftonbladet.

Vinge på vindkraftsverk gick sönder och stora bitar flög mot marken. Foto: Privat

Tim lyfte upp sin son och kompisens dotter och började springa. – Vi sprang över myren. Alla vet hur jobbigt det är att gå på, men jag var som Usain Bolt, säger Tim.

Företaget OX2TCM, som förvaltar parken åt Treblade som äger den, bekräftar händelsen. – Det skedde klockan åtta på kvällen. Ingen kom till skada och tillverkaren hade snabbt personal på plats. Utredningen har påbörjats, säger Lars Bryngelsson, förvaltningsansvarig för parken.

-Pettersson säger att det är inte första gången och troligen inte sista, Vindkraftverk tappade turbinblad i Ockelbo.

Läs mer om Förlustsnurror…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vingblad på vindkraftverk havererade

    • Dina, är det sabotage, är det nog fascistiska ryska svinpälsar, vilka du skriver så fint om.

      8
      4

Kommentera