Det vettlösa hatet

VÅLDSVÅGEN. Kristina Lindquist, född 1980, är journalist. Hon var 2014-2016 kulturchef på Upsala Nya Tidning. Hon har tidigare varit chefredaktör för tidskriften Ottar som är RFSU:s sexualpolitiska tidskrift och medverkar som skribent och kritiker i Dagens Nyheter.

“Det här vettlösa hatet mot MP är riktigt, riktigt sjukt”, skriver Lindquist på Twitter. Märkligt nog har damen så vitt jag vet aldrig uttalat sig om dem som verkligen blivit utsatta för hat från kulturskribenter och andra i närmare 20 år.

Kristina, du borde kanske göra om din Tweet, MP är fridlysta i jämförelse “Det här vettlösa hatet mot SD är riktigt, riktigt sjukt. Tror verkligen att det hänger ihop med en typ av förvriden manlighet som kommer att behöva hanteras förr eller senare. (och nej, jag är inte sverigedemokrat), Lindquist vad tror du om en liten ändring?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Det vettlösa hatet

 1. Hatet mot MP är inte vettlöst, det är i allra högsta grad befogat. Det som de gröna khmererna gjort mot vanligt folk framkallar ett oresonligt hat hos en normal person. Om jag skrev vad jag skulle vilja göra med dessa mentala kalhyggen skulle både Pettersson och jag få SÄK efter oss.

  Nu är de flesta av oss civiliserade människor och sticker inte ens nålar i porträttlika dockor utan väljer mer acceptabla medel och metoder att motarbeta dem. Vi uppmanar inte ens till våld som våra meningsmotståndare utan när en from tanka om att dessa samhällsförstörare befinner sig utanför riksdagen efter valet i september.

  Hata, inte hota eller uppmana till våld.

  15
  1
 2. Hatet mot SD överstiger med råge hatet mot MP. Sedan bör man komma ihåg vilket av de båda partierna som suttit i regeringsställning och drivit en politik som inte gynnat flertalet. Bränslepriset och elräkningarna är några av MPs gåvor till folket plus en massinvandring som saknar motstycke och som nu kostnadsmässigt tynger Sverige.

  74
  3
   • Det går nog inte att säga vem som beslutade om massinvandring. Olof Palme 1975 eller Fredrik Reinfeldt 2010. Fredrik valdes för att ge svenskarna mer pengar i plånboken. Men han blev aldrig vald på ökad invandring ändå gjorde han upp med MP om exakt detta.

    Efter valet 2014 gjorde Löfven samma sak. Så MP har ett stort ansvar.

    65
    1
  • Då alla är lika värda skall ingen hata Mp (deras ledande politiker), då dessa lider av intellektuella funktionsstörningar.

   39
   3
  • SD värsta partiet med bröderna Ekeroth som grundare! Var det inte en av bröderna som slogs mot folk med järnrör på Kungsgatan i Stockholm???
   Har ett minne av det!

   1
   55
   • Vad är ett järnrör mot tvångssterisering, baltutlämning, judepass och världen högsta skatter? Inte svårt att hitta vansinnigheter i socialdemokratin.

    39
    2
  • Öskute, det enda hat som dagligen framförs är hatet mot SD. Anledning är nog att de hela tiden givit en korrektbild av verkligheten medans MP försökt föra fram en sagobild som ligger långt från vanligt folks verklighet.

   73
   1
   • Sala
    Det är så mycket prat om hat nuförtiden.
    Onödigt. Men de som gillar att hata, får hata så mycket de vill för mig.

    9
    6
  • Mina favorthatobjekt är de som våldtar 9-åringar och skär halsen av unga kvinnor i Marocko. Konstigt att dessa är muslimer allihopa.

   30
 3. Förvriden manlighet ! skriver människan så där fick hon in den feministiska kampen i skriverierna också ! Nej,det handlar inte om något förvridet.Det handlar om frustration och helig ilska mot ett parti som har fått härja fritt och som vi nu ser resultatet av.När man tränger in människor i ett hörn och levnadsvillkoren alltid blir till det sämre så då får man räkna med att folk inte står och tackar och bockar med mössan i hand.Ilska,hat och en uppdämd vrede kommer då som en ovälkommen elräkning med posten….

  74
  • “folk” bör satsa på att utbilda sig, inte sitta i soffan och vara förbittrade över att ingen hjälper dem att ha det gott ekonomiskt.

   7
   12
 4. Kristina Lindqvist,s tidigare inställning till SD är den direkta anledningen till att jag avslutade en mångårig DN Prenumeration.
  När fan blir gammal blir hon religiös

  71
  • Jag personligen dör hellre av klimatproblem än tynar bort pga MP,s politik och sossarnas vansinniga invandringspolitik .
   Men jag tror det vänder september .
   Nu när det visar sig att vår tidigare statsminister varit införstådd med korruptionen på UD och hans köpta anställning på SIPRI kan det väl inte finnas många sossar kvar att lura .
   Och bidragstagarna kommer att gå över till Partiet Nyans .
   Så populisten Stenevi kan fortsätta att ratta sin BMW utan samvetsförebråelser .
   Så tùffar livet på i det av socialister misskötta Sverige .

   32

Kommentera