FN och EU fördömer den ryska attacken mot Odessa

UKRAINA.ä FN:s generalsekreterare António Guterres fördömer ”otvetydigt” den rapporterade robotbeskjutningen, skriver FN i ett uttalande.

Beskjutningen skedde mindre än ett dygn efter att Ryssland och Ukraina skrivit på spannmålsavtal med FN och Turkiet, som innebär att exporten ska återupptas från bland annat Odessa. Exporten är viktig för att minska lidandet för miljoner människor världen över, skriver en talesperson för Guterres.

”Full implementering av gårdagens åtagande av Ryssland, Ukraina och Turkiet är absolut nödvändigt”, skriver FN på Twitter.

Även EU fördömer attacken.

”Att attackera en måltavla som är avgörande för spannmålsexporten en dag efter undertecknandet av överenskommelsen i Istanbul är särskilt klandervärt”, skriver EU:s utrikeschef Josep Borrell på Twitter.

FN:s uttalande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “FN och EU fördömer den ryska attacken mot Odessa

 1. @ Pettersson.
  Dina åsikter respekteras naturligtvis men varför bemöter du samtidigt som du tagit bort bort svarsalternativ?

  Ryssland har endast förbundit sig att inte rikta attacker mot ukrainska hamnar
  vid ukrainska fartygstransporter.

  Avtalet är således specificerat och därav har inte Ryssland brutit mot avtalet.
  MVH.

  7
  16
  • Vad har jag tagit bort? Jag svarade på din kommentar som innehöll ett felaktigt påstående och den ligger kvar.

   Det bilaterala avtalet slår fast att lastfartyg med spannmål ska ges säker passage genom Svarta havet. Svarta havet omfattar hamnar och jag tror knappast FN fördömer något som inte är ett avtalsbrott.

   6
   6
 2. Anders
  Det finns många skäl att förbjuda denna dekadenta, vidriga och onormala sexuella läggning!
  Ett mycket aktuellt skäl är apkopporna som nu sprids över hela världen och mest i stora städer där dekadensen bl.a. genom statsfinansierade homofiljippon, har fått fotfäste.
  Apkopporna sprids till 98% via homofiler, men kan naturligtvis på sikt även drabba oss normala människor!

  32
  37
  • @ “Apkoppor” är ett virus som smittar via allt den smittade tagit i!
   Viruset finns i avföring på människor oavsett sexuell läggning.
   MVH.

   21
   9
  • Apkopporna är bara fascisternas påfund som de tillverkar i hemliga laboratorier i Ukraina och sprider över hela världen för att tvinga folk till underkastelse. Snart kommer de att tvinga hela världen att vaccinera sig minst två gånger om året i all evighet med ett farligt vaccin som kan fjärrstyra folk. Vi blir självlysande och de kan läsa våra tankar. Det finns 802.003 bevis på youtube för att detta är sant men fascisterna har gjort dem osynliga i samarbete med humanoider från andra världar. Fatta att apkopporna är inget problem, ni är bara lurade, det är som vilka kaffekoppar eller tekoppar som helst! Vaccinerar man sig mot kaffekoppar eller? Inom två år kommer alla som vaccinerar sig mot koppar att dö!

   25
   16
  • Janne, du som alltid talar sanning. Varifrån har du fått informationen
   “Apkopporna sprids till 98% via homofiler”

   Viruset upptäcktes först hos apor och fick därför namnet apkoppor, men viruset har framför allt hittats hos olika typer av gnagare i Central- och Västafrika. Även om det inte är helt klarlagt bedöms det vara gnagare i begränsade områden i Afrika som vanligen sprider sjukdomen till människor.

   https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/apkoppor/

   7
   3
  • Hajo

   Jag undrar också vad som skett i Odessa.
   Jag hoppas att avtalet följs för svälten skull.

   12
   18
   • @ Missförstånd råder ty Ryssland har inte brutit mot spannmålsavtalet.

    Avtalet.
    Ryska fartyg med spannmål och gödningsmedel via Svarta havet, ska underlättas.
    Turkiet ska med FN inspektera alla fartyg för att minimera misstankar om vapensmuggling.

    Ryssland ska inte rikta attacker mot ukrainska hamnar vid fartygstransporter.
    Ukrainska fartyg ska lotsa Ryska lastfartygen genom vatten som är minerat av Ukraina.

    Avtalet avser specifikt under pågående fartygstransporter och därav har inte avtalet brutits.
    MVH.

    12
    18
   • Givetvis har Ryssland brutit mot avtalet. Ryssland och Ukraina har lovat underlätta och godkänna transporter av spannmål och i transporter ingår lastning och transporter till hamnen.

    19
    12
   • Pgatp – det låter bra om det är som du säger. Då kan Ukraina sänka alla ryska fartyg som kommer tomma för att hämta varor, innan de lastas och transporten påbörjas…

    15
    9
 3. Vi vet ju av erfarenhet att FN numera bara är en administrativ och fanatiskt socialistisk organisation vars existens är enbart för dom själva!
  Det är simpla och primitiva fattigvårdstagare helt enkelt. Samhälls parasiter!
  Samma sak med EU, en socialistisk organisation i kolossal format, med den skillnaden att dom har två syften, dels att som vanligt skrupelfritt sko sig själva och sen att med alla upptänkliga medel förgöra Europa!

  38
  34
  • Har du smygdrömmar om stora snoppar? Försöker du dölja det genom att hacka på andras sexuella läggning? Är du så jävla simpel att du gör politik av vad folk gör i sovrummet? Stör det dig? Stör det någon annan? Visst kan man bli äcklad av vad de gör om man nödvändigtvis tänker på det! Har du sexuella tvångstankar eller varför bryr du dig?

   Inte undra på att världen ser ut som den gör!

   Ja, jag skrev att jag blir äcklad om jag skulle tänka på vad de gör, men som tur är funderar jag inte över sådant om man inte får det uppkört i ansiktet på detta sätt. Den som nödvändigtvis funderar över sådant har uppenbara problem!

   26
   14
 4. Fascister och islamtrogna m fl. Det som de tillåter sig själva förbjuder man andra. >>> FRED??

  25
 5. Inget misstag. Enbart en liten grupp höga officerare kan beordra en dylik robotattack, mao sanktionerat från högsta ort. Det enda man kan lita på med ryssen är att de alltid ljuger.

  29
  12
 6. FN= funktionslöst m.fl, är som en papperstiger som kräver mer och mer av skatteslavarna i alla länder, snEU är av samma sort som skapar regler och lagar för sin egen existens.
  ————————-
  FN-systemet i sin helhet sysselsätter mer än 50 000 personer över hela världen. Bland de anställda finns många yrkesgrupper och kraven på utbildning och erfarenhet varierar.
  —————————–
  Tyvärr kan vi inte lämna snEU, enligt lag.

  Se gärna brexit the movie för info.

  https://youtu.be/44YTTyQKyJQ

  16
  5
 7. Det var för lite information från FN för att uttala sig.

  Google översatt till Svenska.
  Så här blev resultatet!!!!!!

  Generalsekreteraren fördömer otvetydigt rapporterade strejker i dag i den ukrainska hamnen Odesa.

  I går gjorde alla parter tydliga åtaganden på den globala scenen för att säkerställa säker förflyttning av ukrainsk spannmål och relaterade produkter till globala marknader. Dessa produkter är desperat nödvändiga för att hantera den globala livsmedelskrisen och lindra lidandet för miljontals människor i nöd runt om i världen. Ett fullständigt genomförande av Ryska federationen, Ukraina och Türkiye är absolut nödvändigt.

  18
  25
  • Gammeldags svensk, så då har det inte varit någon bombraid mot Odessa då? Hur korkad får man vara? Se dig i spegeln! Byt också till Gammeldags Fascist! Skäm inte ut ordet svensk.

   27
   16
   • Sala

    Snacka inte om korkad när du skjuter budbäraren som har Google översatt FN:s länk från Pettersson.
    🙄

    16
    26
  • Gammelkommunisten. – “Det var för lite information från FN för att uttala sig”.

   Vad i helvete du har ju twitter meddelandet ifrån FN här rakt framför ögonen i Petterssons artikel och likaså förbannat skall du misstolka och försöka förminska det. Svart på vitt och likaså förminskar och misstolkar man det – hur Kreml trogen kan man va?

   30
   14
  • Svammelsags, ”för lite information”? Du brukar ju uttala dig helt utan information, men när det är fråga om kritik mot Ryssland så tycker du aldrig att informationen är tillräcklig. Selektivt hörande har jag hört talas om men selektivt förstånd är något helt nytt!

   Trots att du inte vet något som skulle bli bättre för Rysslands grannländer om de ger upp och släpper fram Putin argumenterar du starkt för att de ska sabotera för sig själva! Fascism? Eller kanske sadism?

   28
   16
   • Googleöversatt från engelska… ”hattnummer” 60… som en genomsnittlig ryss!

    15
    10
  • Gammaldags, tror du allt som FN med flera vet står i ett kort meddelande så är du mer än lovligt svagbegåvad.

   Inga jämförelser i övrigt med FN, men jag försöker hålla inläggen på bloggen kort för att de ska vara lätta att läsa, det innebär inte att all information kommer med.

   Jag väntar fortfarande på dina länkar. Skäms du för dem?

   26
   13
 8. Meningslöst at ens försöka förhandla med den typen av system, de förstår bara likvärdiga handlingar som de själva sysslar med !

  27
  5

Kommentera