Apkoppor klassas som ett internationellt hälsonödläge

VIRUS. Världshälsoorganisationen WHO klassar utbrottet av apkoppor som ett internationellt hälsonödläge, säger WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus på en presskonferens i Genève.

Apan har inget med sjukdomen att göra

Vi har ett utbrott som snabbt har spridit sig över världen genom nya överföringssätt som vi vet för lite om, säger han och tillägger att läget är extraordinärt.

Klassningen är den högsta som WHO kan utfärda och BBC skriver att det just nu finns två andra sjukdomar med samma klassificering, covid-19 och polio.

Organisationen bedömer att risken för att smittas av sjukdomen globalt är låg, men i Europa anses risken vara hög.
– Med verktygen vi har att tillgå kan vi få kontroll över utbrottet och stoppa spridningen, säger generaldirektören.

Totalt har över 16000 fall av virussjukdomen upptäckts i 75 länder och fem dödsfall har rapporterats.

-Pettersson undrar hur bloggens experter ska klassa viruset apkoppor?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Apkoppor klassas som ett internationellt hälsonödläge

 1. Pettersson undrar ”hur bloggens experter ska klassa viruset apkoppor?” trots insikt i att flera av honom kallade experter, utbildade verksamma inom ett antal områden har lämnat forumet av orsak att ett fåtal debattörer med ett stort antal olika pseudonymer sannlösa agerande i debatt med sig själva och maniskt tryckande tummen ner, till och med när någon debattör ställt en fråga!
  Den debattdödar metodiken har senaste tiden utgjort att fler som sponsrar Forumet valt att i debattfältet meddela att de inte gör det längre, till andra givares frustration och tips till Forum ägaren är, ta bort tummen ner och de inte sponsrande åsiktsförtryckare lär byta vuxendagis.

  Luftburna Virus är samtliga närbesläktade och utbrott av virussjukdomar och världsomspännande epidemier och pandemi är förödande varav de dödliga följderna av corona viruset avser så ock Apvirus som absolut inte endast är gay relaterat oavsett tummar ner debattörer.
  Eftersom det finns flera miljoner olika virus i forskning endast identifierade cirka 450 virus som infekterar människor är det svårt att förklara förståeligt för folket i gemen, men här ett försök med borttagna latinska termer.
  Virus kräver elektronmikroskop för levande organismer, bakterier inräknade men virus är inte celler utan partiklar. och det molekylära maskineri som krävs för att reproducera sig själva måste virus infektera en cell och tvinga den att bygga kopior av viruset. och andra virus exempel uensa virus ser till att den cell de valt sväljer dem hela och humana immunbrist viruset, den patogen som orsakar aids smälter samman sitt hölje med cellmembranet, men oavsett väg viruset använder kommer det att släppa ut sitt genetiska material, som består av antingen Dna eller Rna.
  Viruspartiklar som ger en kronisk inflammation är en virustyp exempelvis herpesvirus, som ger munsår och Hiv är ett retrovirus, unikt enzym som omvänt transkriptas som kan omvandla Rna till
  Dna som klipps in i värdcellens eget DNA och ger en permanent infektion, skapat av en mängd gömda kopior av viruset som infekterar nya celler.

  Adenovirus orsakar ögoninfektion gömmer sig däremot inte utan tar sig ut genom att spränga sin värdcell, tillika finns Kokoppor som är ytterligare ett virus vars Rna eller Dna ligger packat i ett proteinhölje, en Kapsid, som finns i alla tänkbara former varav en av de viktigaste mutationerna verkar vara i en gen, Pb2, som kodar sig själv polymeras. Polymeraser är de enzymer som virus använder för att tvinga celler att tillverka nya viruspartiklar.
  Vissa virus har extremt snabbt och intensivt sjukdomsförlopp och immunförsvaret hinner inte mobilisera och orsakar massdöd som exempelvis spanska sjukan, mässling, ebola och de ”utrotade” smittkopporna som i mutering har likalydande formatering som apkoppor med lika skräckfyllt förlopp som Ebolaviruset.

  I övriga världen är inte befolkningen smittkoppsvaccinerad och i Skandinavien smittkoppsvaccinering upphörde i slutet 70 början 80 talet och att barn inte längre smittkoppsvaccineras är för att sjukdomen anses utrotad – i Skandinavien – och Apkoppsvirus”nära släkt” med smittkoppsviruset är mindre farligt och smittkoppsvaccination anser en del i forskarsfären kan ge cirka 70 procents skydd mot apkoppor, andra anser det inte.
  Virus är luftburna med uppenbar risk följdsjukdomar av i efterföljande sår bakterier som i antal är lika många som det finns mänskliga celler och virus finns det betydligt fler av varav Apkoppsviruset dessutom tillhör samma familj som svin och kokoppor och det finns ingen specifik behandling mot apkoppor, heller.
  Vid nekrotiserande fasciit orsakad av “köttätande bakterier”, kan ett ytligt sår omvandlas till en potentiellt dödlig infektion inom några timmar och Streptokocker som orsakar en tredjedel av infektionerna, lever i svalget på många små barn och finns även hos vissa vuxna, utan att de märker av det. 
  Bakterierna är helt harmlösa på huden men när de hamnar i ett sår kan allvarlig mjukdelsinfektionen uppstå och den medicinska behandling antibiotika räcker inte med följd extrem smärta, intensivvård, omfattande operationer, amputationer ty den infekterade vävnaden måste skäras bort och alla patienter behöver opereras, ofta flera gånger, och många behöver vårdas på intensivvårdsavdelning tillika är ofta konsekvens avseende nekrotiserande fasciit, döden.

  Människans skydd mot virus är immunförsvaret men luftburna virus osynliga, oundvikliga, muterade i flera hundra versioner betyder att virus sprids via allt som virussmittad tagit i, suttit på, sängkläder, handdukar, hostar, nyser, kramas, vistas itrånga utrymmen, hissar och på hissknappar, i tunnelbanan, på bussen, krogen, flyg ++++ avser luftburna virus inkluderande,apvirus.
  Dödliga apkoppor är när kopporna täcker hela kroppen med av kliande sår streptokocker eller stafylokocker, ”mördarbakterier” som följd. och dem som trotts de facto fortsätter att hävda att ”apvirus är sexuellt betingad och endast sprids via gay kontakter”, agerar oklokt, oförsvarbart och ansvarslöst med uppenbar risk, att utan ens förstå att det blivit smittade, sprider det till familj, nära, kära som beroende på allmäntillstånd, inte överlever det dödliga apviruset och det nämns.

  Inom forskar och juridiska sfären anses etiskt oförsvarbart offentliggörande av information avseende muterade virus motiverat att informationen kan användas av terrorister för att framställa biologiska vapen, i talspråk luftburna virus
  tillika nämns att i talspråk krigslaboratorier finns endast en par prover sparade i speciell frys i USA och av dem i annan stat laboratoriums frys, och i Ryssland laboratoriefrys för att forskare med dess uppbyggnad ska kunna utveckla och använda till att skapa ett nutida vaccin, men vid nu utbrott sägs att man inte ska utveckla det gamla smittkoppsvaccinet.
  Enklare än så här klarar inte jag att förklara allvaret avseende virus med förhoppning att någon inser och sprider vidare att i medierna information avseende så ock apvirus är fel, ty enormt många små barn är i dagsläget smittade och därav också inser att de inte alls är gay relaterat och i övrigt är faran med luftburna virus något som alla oavsett sexualitet ska vara vaksamma på och oavsett symtom välja att denna gång omedelbart kontakta läkare, hellre en gång och fler gånger för mycket än inte alls.
  Mvh.

  3
  3
  • Apkoppor kommer inte att drabba många Svenskar speciellt hårt. Det adaptiva immunförsvaret känner igen en snarlik fiende och dessutom är de flesta vuxna vaccinerade mot smittkoppor. Viruset ska överleva hud barriären, svalg barriären och tarmfloran och dessutom nk – cellerna

   HIV och Aids är en immunbrist sjukdom. AIDS har man när antalet CD4-celler faller under 200 celler per kubikmillimeter blod.  HIV 200-500 celler per kubikmillimeter blod friska har 500-1600 celler per kubikmillimeter blod. När man pratar om immunbrist sjukdomar så ökar riskerna för opportunistiska infektioner.

   Jag fattande inte vad du menade med DNA och Mrna, transkribering.
   Mig vetligen så transkriberas Mrna i DNA som en instruktion (ribosom).

   .

   1
   2
 2. Våra regeringar de senaste åren släppt in mängder med flyktingar som har hiv och aids. Dessa flyktingar från Afrika och Mellanöstern har inte ens behövt testa sig för smitta. Världen är lite upp och ner. Vad jag vet finns ingen bot för denna sjukdom, men politiker och tjänstemän tycker inte det är allvarligt.
  Få verkar ha dött av apkoppor än, och det skrivs i vanlig ordning inte om de få som dött haft några fler belastande sjukdomar.
  Jag tror helt enkelt att läkemedelsbolagen vill tjäna snabba pengar. Kan dom göra det trycker dom snabbt på pandemiknappen, precis som med den harmlösa svininfluensan.

  11
 3. det är då att ap koppor är en art av flertalet koppor?! som smittkoppor vatt koppor. ko koppor ! när besläktade virrus . det görsta vaccinet mot smittkoppor. var att man ympade folk med ko koppor ! det gav en resistens mot flertalet av koppvirus!!!
  men deb besvärande typen av koppor var ju smittkoppor som är dödlig i sammanhanget . det besvärande med ap koppor är att spridningen är är besvärande som hiv gonnore det är altså bögar pedofil och patrask nsom sprider smittan .. det är ju bara i afrika man tror att man kan skrapa av hiv med att vålta en oskuld eller att använda tvättmedlet surf för att skrapa va aids!?
  det är synerligen besvärande att perveriteter som som frodas i Afrika importeras för att sen spridas i Sverige i Skellefteå till nio åriga skolbarn.. detta dara för att förändra trafiken med dom så kallade dans resorna till afrika som då ersätts med migrationsverket verksamhet. vilket är beklagligt detta för stt före behovet med toyboys?

  8
  2
 4. Apkoppor har troligtvis funnits i 100.000-tals år, precis som HIV och allt annat. Bara för att man kan diagnosticera något innebär det inte att det inte funnits länge på jordens yta. En sjukdom skapas inte ur tomma intet vilket vissa tycks tro.

  43
  1
 5. Efter att ha läst info fr. Folkhälsomyndigheten, framkommeratt:
  Apkoppor i grunden är en zoonos, dvs en sjukdom som kan överföras mellan djur och människa. Viruset upptäcktes först hos apor och fick då namnet apkoppor, men har framför allt hittats hos olika gnagare i Central och Västafrika. Smittar framför allt vid nära fysisk kontakt med en infekterad person och särskilt hög risk utgör en fysisk sexuell sådan, eller annan nära hudkontakt med den som är smittsam. Ett mindre antal fall med indirekt spridning har förekommit, t.ex. via sängkläder, handdukar, sexleksaker m.m. som en smittad har varit i kontakt med. Sannolikt kan viruset även spridas via luftvägarna, skadad hud inklusive osynliga småskador, via slemhinnor, sädesvätska eller slidsekret.
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/apkoppor/

  24
  3
  • Apkoppor upptäcktes 1958 i samband med djurförsök på apor.
   Den första människan smittades någon gång på 70-talet om jag inte minns fel.
   Jag kan ändra min uppfattning om någon annan har mera kunskap i ämnet.

   26
   6
   • Oj, det artar sig gammelman, nästan helt rätt. (70-talet=1970). Söker man på Google får man den uppgiften sida upp och sida ner. Du lär dig!

    12
    17
   • Anton

    Exakt 1970 i Kongo om jag googlar på DuckDuckgo
    Goggle gav träffar på 2022…… med andra dagens smittspridning.

 6. Jag undrar om den lille miljöpartisten som gör tummen ner vågar identifiera sig. Skriv gärna vem du är och argumentera istället, Du kan knappast vara sämre än EXPO

  28
  26
  • Enbart mitt namn är ett rött skynke på bloggen.
   Jag saknar vettiga argument istället…….. för jag hatar Putin, du är ett dum i huvudet , putinist, kommunist mm.
   Det krävs ingen kunskap för dessa inlägg.
   Det gäller nog även apkoppor, syfilis och hemorrojder.
   Kunskap och vetenskap med en tumme tryckning.
   😁👍

   47
   24
   • Gammeldags, ja, som du skriver, du saknar vettiga argument! Du har hittills aldrig bevisat din påstådda kunskap trots många möjligheter.

    De flesta försöker hålla sig till källor och sakliga fakta. Du levererar bara vilda fantasier! När du börjar uppföra dig och hänvisa till källor eller svara på enkla frågor blir du säkert bemött med respekt.

    Jag lägger aldrig mer energi på att bemöta något än vad inlägget är värt. Dina ”hata-nazi-Ukraina” inlägg kräver ingen större omsorg. 🤡

    23
    23
   • Gammaldags Svensk:
    Vi två får glädja oss över,att vi levt våra liv under normala tider !
    Vad de yngre “bättre vetande” kommer uppleva under sina liv,lär gå upp för dem när de blir fullvuxna !…,.

    39
    11
   • Varför lägger du ut länkar från 2014?

    Jag har bland annat frågat efter underlag för ditt påstående att Ukraina använder HIMARS-raketer för att beskjuta civila ukrainare som du kom med den 10 juli.

    Börja med det. Letar du färskare länkar så finns det en hel del.

    Trots att Azovbataljonen utgör en bråkdel av den ukrainska militären har den blivit otroligt viktig för den ryska propagandan.

    Det är det mest effektiva sättet att svartmåla sin fiende, att beskriva dem som nazister

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utrikesreportern-darfor-anvands-azovbataljonen-i-den-ryska-propagandan

    Brunsmetningen av Azovbataljonen passar Kremls syften

    https://kvartal.se/artiklar/brunsmetningen-av-azov/

    15
    19
   • Nu fick du vad du efterlyste Gammeldans. Stenbock dök upp och levererade ett intelligent, analytiskt och faktaspäckat inlägg som verkligen imponerar! Det har antagligen tagit hen en vecka att knåpa ihop. Klarnade världsbilden för dig?

    10
    20
   • Gammeldans, du har skickat länkarna förut och fått kommentarer på det. Gamla länkar. Irrelevant idag. Ryssland har inget att göra med eventuella problem i Ukraina, i vart fall har Ryssland ingen rätt att starta krig.

    Hade du inget nytt bättre?

    Svara på vad som blir bättre i alla Rysslands grannländer om de ger upp sitt försvar och låter Putin ta över.

    Hur är det med kunskapen, finns den överhuvudtaget?

    16
    19
  • Är han i farten nu igen…? 😂 På en minut ändrades tummarna 10 steg på några inlägg. Tror jag vet vem det är…

   4
   20
   • Stenbock

    Det är kul att se dig på bloggen igen.
    Du har kloka och sunda värderingar.
    👍😁

    28
    7
   • Anton

    Det är klart jag saknar Stenbocks kloka inlägg.
    Du har fördomar om andras åsikter.
    Som sagt.
    Jag har redan talat om för dig att din värld får plats i mössan.

    22
    8
   • Det var en intelligent kommentar. Var det ditt bästa för att bevisa dina kunskaper?

    12
    23
   • Gammaldags svensk:
    Ja så länge jag lever och har förnuftet kvar,kommer jag att dyka upp på bloggen,när smärtan emellan åt lindrats.
    Kan informera dig om,att dagens “svenska” sjukvård består av en läkare på någon “Vårdcentral”,som rekommenderar dubbel dos av smärt-tabletter och Morfin därtill !! Kämpa du vidare…

    26
    4
   • Pettersson

    Jag lägger ut länkar från 2014 innan medierna blev en kontrollerad opposition.
    I dagens MSM medier finns inga journalister kvar utan endast välavlönade aktivister.

    26
    14
   • Gamling, är du dum på riktigt?

    Du lägger alltså ut länkar från 2014 för att bevisa dina påståenden om vad som hände den 10 juli 2022.

    Du måste ju hämta din information någonstans och jag tror knappast SVT och SR skrev så mycket om Ukrainas användandande av HIMARS år 2014.

    Du ljuger och sprider Putins Propaganda utan att skämmas eller tänka efter.

    Jag tar tillbaka frågetecknet i första meningen.

    Men då vet vi att allt MSM-journalisterna skrev om Rysslands krig i Georgien 2008, kriget i Syrien från 2011 och Euromajdan
    21 nov. 2013 – 22 feb. 2014 är sant. Bra.

    19
    14
   • Ja, Pettersson! Helt riktigt! Frågetecknen har verkligen slätats ut på sista tiden.

    Gamlingen har ett fåtal ord i sin vokabulär: azov, aidar, nazi, denazifiera. Han påstår gärna att Ukraina står för all ondska i detta krig men så fort det finns starka bevis för Rysslands krigsbrott manar han till lugn och hävdar att ingen vet vad som verkligen hände. Han insinuerar gärna att Ukraina skjuter sig själv i skallen.

    Länkar, bevis, analyser eller åsikter i övrigt saknas helt och hållet! Enkla frågor klarar han inte av att svara på.

    Hans vapendragare är ungefär likadan.

    Detta förhållningssätt överensstämmer till 100% med det officiella Rysslands förhållningssätt. Neka till allt, misstänkliggör och svärta ner motståndaren. Ett simpelt tillvägagångssätt, men den enda möjligheten att försvara sig när man har alla bevis mot sig.

    Jag tror – på riktigt – att gamlingen har nära band till den ryska propagandamaskinen. Om han får betalt eller om han blivit lurad och tror på galenskapen låter jag vara osagt.

    I en demokrati är det viktigt att alla får komma till tals men frågan är om ickedemokratiska krafter ska få använda demokratin i syfte att förstöra densamma?

    Hur länge ska du låta Putin sprida sin propaganda på din blogg? Eftersom det uppenbart bara handlar om spridande av propaganda kan du med gott samvete blocka användarna! Då kanske en seriös diskussion kan komma igång!

    7
    7
 7. Är det simianvirus 40 som är inblandat igen.
  Döljer man det med vaccin som innehåller HEK 293 genterapier? SV40 large T antigen.

  Bara en amatör som undrar.

  Glad för ett vetenskapligt och ärligt svar.
  😁👍

  5
  4
  • Ja du låter som en amatör!

   Gissar att de funkar nättre med smittkoppsvaccin än med genterapier…

   Hur som helst ska du inte ha svar på någonting överhuvudtaget förrän du förklarat varför du vill att Rysslands grannländer ska ge upp sitt försvar och låta Ryssland ta över, trots att du inte vet något som blir bättre för dem på det sättet! Är det sadism? Allmänt hat? Jävulskap?

   2
   3
  • Anton

   För att Ukrainas arme’, Azov bataljon, Aidar bataljon, den högra sektorn har betett sig som det ospecifika immunförsvar NK-cellerna.
   Ryssland är som det adaptiva immunförsvaret.

   😁🙏

  • Stenbock

   Morfin är inget bra.
   Den är andningsdepressiv och andnings hämmande.
   Var försiktig med morfinet och värktabletterna.
   🙏❤️

   23
 8. Who har aktivister i sin organisations ledning, de köper förtroende hos de/den mest drabbade gruppen/erna.

  Jag tycker alla svåra smittosamma sjukdomar bör klassas som internationellt nödläge vid internationellt utbrott.
  Inga undantag pga grupp som utsätts extra.

  29
  8
  • Jo men de som drabbas har ju fullständig immunitet i Bögarnas o Flatornas Land, Abzurdistan ….. 😉 🙂 😉
   För oss normalt födda,finns det ju ingen risk !!

   25
   25
  • Intressant debatt Pettersson/Gammelsvensk/Stenbock m.fl
   Det finns alltid två sidor av myntet.
   Har i dag varit på krigsmuseet om Vietnamkriget i Ho Chi Minh City. Allt skildrar hur djävliga USA var. (Med all rätt)
   Men den som läst sin historia vet att Vietcong inte heller var några duvungar.
   Om 50 år så kanske eftervärlden får veta sanningen om kriget i Ukraina.

   7
   1

Kommentera