Putin är en mördare

YTTRANDEFRIHET. Journalisten Marina Ovsyannikova blev känd för världen när hon protesterade mot kriget i rysk live-tv. Nu har hon slagit till igen. Marina Ovsyannikova greps av polis i centrala Moskva efter att ha hållit upp ett plakat med budskapet ”Putin är en mördare”.

Marina Ovsyannikova har rätt när hon kallar Putin en mördare.

Hon blev av med jobbet och dömdes till 30 000 rubler i böter, knappt 3 000 kronor. Dessutom anklagades hon av kanalens nyhetschef Kirill Klejmenov för förräderi – ett brott som i Ryssland kan ge 20 års fängelse.

Men hon dömdes aldrig, och fick i stället jobb som korrespondent på tyska tidningen Die Welt.

Nu har Marina Ovsyannikova återigen tagit ställning mot invasionen av Ukraina – och gripits av rysk polis. Det rapporterar den ryska exiltidningen The Insider.

På fredagen placerade hon sig i centrala Moskva, i närheten av maktcentrat Kreml, och höll upp en skylt med texten ”Putin är en mördare” samt omnämnande av ukrainska barn som dött i kriget.

På fredagen placerade hon sig i centrala Moskva, i närheten av maktcentrat Kreml, och höll upp en skylt med texten ”Putin är en mördare” samt omnämnande av ukrainska barn som dött i kriget.

På marken under sig hade hon lagt dockor målade i röd färg.

Ovsjannikova har själv delat bilder och videos på appen Telegram från aktionen.

På tre av bilderna syns hur hon förs bort från platsen av två poliser. Det finns ingen information om var hon befinner sig just nu, skriver The Insider.

***

TIDIGARE 2022-03-17. ”Ryska invånare är zombifierade”

MEDIA. Redaktör uppges ha gripits – protesterade mot kriget i statlig rysk tv, skrev vi på bloggen för ett par dagar sedan. Nu säger Tv-redaktören Marina Ovsyannikova att hon är oroad över sin säkerhet efter protesten i rysk direktsändning – men hon ångrar ingenting. I en intervju med BBC säger hon att hon ville visa väst att många ryssar är emot kriget. – Och jag ville visa ryska invånare att de är zombifierade av Kremls propaganda, säger Ovsyannikova.

Marina Ovsyannikova

Det var under måndagskvällen som Ovsyannikova sprang in i en sändning på den ryska statliga tv-kanalen Channel One med ett plakat med texten ”Stoppa kriget”. Marina förhördes av rysk polis i 14 timmar och fick böter på motsvarande 2700 kronor men hon riskerar fortfarande att dömas till fängelse på upp till 15 år.

I en annan intervju med Reuters säger Ovsyannikova att hon hoppas att hennes uppoffring inte varit förgäves. – Jag tror på det jag gjorde, men nu förstår jag omfattningen av problemen som jag kommer att behöva hantera.

-Pettersson undrar om damen kommer att överleva? Putin är inte främmande för att ta livet av politiska motståndare men som tur är hinner han inte med alla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Putin är en mördare

 1. ja hom måste nog dra snart putin har ju sitt gift skåp !!
  det är ju inte bara motkandidaterna i val som plötslgt rammlar av pinnen man börjar få ont om oligarker med !? så det är nog dags att dra

  9
  2
 2. Starka och modiga kvinnor skrämmer mörkermännen. De vill förtrycka och kuva kvinnorna. Varför är det så svårt för kvinnorörelsen i Sverige att se den verkliga fienden, fascismen och islamismen?

  Alla heder åt Marina!!!

  Nu kommer allah fascister och islamister att ge mig tummen ner.

  18
  2
 3. Läste att ryssarna ska deltaga vid nästa G20 möte. Här är ett utmärkt tillfälle. Arrestera alla ryssar och skicka dem till domstolen i Haag så får domstolen avgöra hur långa fängelsestraff de ska ha.

  21
  11
  • Anders, nu får du fascist svansen efter dig men ditt förslag är värt att beakta. Den ryska fascismen måste stoppas!

   14
   3
  • G20 mötet äger rum i mitten av november. På G20 tidigare i år för utrikesministrar fick Lavrov på pälsen och sjappade. Vi får se om Putin dyker upp.

   11
 4. En modig kvinna som utmanar fascismen där den visar sitt fula tryne. Man ser de fascistiska även här på bloggen i form av tummen ner.
  Fascismen lever även i Sverige och den backas upp av islamismen och rädslan för starka modiga kvinnor.
  VARFÖR REAGERAR INTE FEMINISTERNA MOT FASCISMEN?

  22
  6
 5. En modig kvinna må jag säga.Hon stod utanför Kreml och protesterarade väl medveten om faran.Nu får vi hoppas att hon inte avlider plötsligt.Dom brukar ju göra det eller mystiskt försvinna dom Journalister som vågar protestera i Tsar Putins “demokratiska” land……

  32
  8
 6. Tur det finns lite tuffa kvinnor som törs stå upp mor kärringen Putin.
  Dags för karlarna att resa sig mot massmördaren Putin också om dom törs.
  Barnamördare ska ha en kula, inget annat hjälper

  31
  11

Kommentera