MP kräver – avbryt semestern för krismöte om extremvädret

VALET 2022. Miljöpartiet kräver att finansutskottet ”avbryter sin sommarsemester” med anledning av extremvädret i Europa. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Märta Stenevi

Partiet lanserar ett förslag om ett pristak på högst 100 kronor för biljetter för tåg och bussar i hela Sverige året ut.

– När världen bokstavligt talat brinner av extremväder kan vi inte lägga mer pengar på fossila bränslen. Vi måste akut tänka om nu och rikta om stödet till kollektivtrafik och mat i stället för bensin, säger språkröret Märta Stenevi.

Det är osannolikt att MP får gehör för sitt krav på att ledamöter ska komma in från sina semestrar – ett extra sammanträde kräver att 5 av 17 ledamöter kräver detta.

-Pettersson tror det brinner i huvudet på några…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “MP kräver – avbryt semestern för krismöte om extremvädret

 1. Stenevi och Bolund, 2 jädra stolpskott utan komsekvenstänkande som satt Sverige i total misär. Fy fan på ren svenska, och de två kan gott och väl exporteras till närmaste diktatur, Nordkorea eller Belarus.

  28
 2. Om hon har barn, vilket förmodar att hon har’. Starkare isåfall. Socialen borde omeldebart omhänderta barnen o placeras i fosterhem. Psyksjuka ska inte ha vårdnad om barn.

  12
 3. Så på grund av värme i Storbritannien så ska svenskar betala mer skatt på sin bensin? Okej…

  23
 4. Om nu Märta har problem med att “släppa väder”, så får hon väl se över sin diet.

  27
 5. I morgon ska det tydligen bli 34 gr hemma i Sverige. En dag!
  Vad tusan skall finansutskottet göra åt det?

  42
 6. Vad ett litet skitparti som ca 96,5 % av befolkningen inte sympatiserar med tycker eller vill är fullständigt helt ointressant!
  Ring 08 784 00 00 (SVT / SR) om be sedan att få tala med valfri nyhetsredaktion, dvs Rapport, Aktuellt, Text-Tv eller SR, säg sedan åt dom att vi inte vill veta eller höra något mer av MP före valet!
  Om tillräckligt många gör det så kommer detta att nå SVT:s ledning, inte för att dom lär hörsamma vårt önskemål men då får dom ju i alla fall höra vad vi tycker om nyhetsrapporteringen!

  35
 7. Jag tycker att alla inom MP skall ta en permanent semester, för alltid och när dom ändå är på semester så varfför inte boka in en trevlig och innehållsrik tripp till Lagos i Nigeria där dom kan jobba (svart) extra på dom stängda oljefälten som fortfarande pumpar ut tjockolja i marker och vattendrag (tjuvar stjäl olja och ids inte/glömmer att stänga kranarna)
  Och….varför inte bjuda med dom svenska statliga terrororganisationerna, SIDA och Invandrarverket också, dom behöver komma ut i friska luften..

  48
  1
 8. Om alla svenskar slutar köra bil och vi stänger ner all kärnkraft, tiodubblar elpriserna samt röstar på MP så kommer jordens medeltemperatur raskt att sjunka 5 grader, är det rätt uppfattat?
  Om inte, släng ut dårarna ur riksdagen!

  45
 9. Det är väder, inte klimat! Det finns inga vetenskapliga bevis för att den globala uppvärmning som uppmätts leder till extremväder, men det spelar ingen roll för de hysteriska känslomänniskor som driver klimatkulten.

  49
 10. För att vara i juli är fortfarande inte luften varm.
  Klimat rörelsen är ett hot mot våra drivmedel,energin, kosten och ägande.
  När man får fotsvett i pannan så kan man ta en debatt om situationen.

  38
  1
 11. Har man gott minne, eller gamla bilder från somrarna förr så vet men att detta kommer o går.
  Inte faan skrek man katastrof för det…. möjligen av solbrännan. Minns bruna gräsmattor som dammade när man spelade boll, sol och bad hela skolloven.

  Men nu blir väderkartorna brinnande helvete för samma väder, logik? Nä, skrämselpropaganda!

  55
 12. Jag visste inte att det är så enkelt att ändra jordens temperatur. Var har Stenevi lärt sig det? Hon kanske kan reglera temperaturen även när det blir kallare och elen inte räcker till för värme, tåg, elbussar, elbilar och industrin.

  50
 13. Här i Skåne är det verkligen extremt just nu. Förra veckan upplevde vi både sol, moln, regn och skurar, lite friska vindar och maneter i badvattnet. Det kan omöjligt ha hänt i Sverige tidigare.

  Skämt åsido, SJ har slutsålt och problem med semesterplaneringen. Miljöpartiet borde avskaffas.

  56
 14. Man kan bara bli förbluffad av hur förblindade vissa kan bli av sina ideer och ideal , gamla människan har levt hela livet utan att sträva efter att verkligen kontrollera vad som är korrekt sanning . . . Vad ska man säga ?

  51
 15. Själv anser jag att vi har en extremt normal sommar och även dessa innehåller ytterligheter lite här och var.

  58
 16. Det är sommar och då kan det komma värmeböljor. Det är naturligt och normalt.

  68
 17. Vad är det för fel på dessa mäniskor, värme , varmt varmare sommar??
  och sen 100 spänn för buss som skall subventioneras av stat och komun ??
  Var ska alla pengar tas i från – panik !!
  Dessa folk kan väll ta nästa komet ut i rymden så gör dom något positivt
  Imponerande kaos teknik !!

  71

Kommentera