Ryssland tar skydd av kärnkraftverk och flyttar flottan

UKRAINA. De ryska ockupationstrupperna i Energodar håller på att anlägga ett ammunitionslager som är tänkt att mångdubblas i storlek.

Eftersom det ligger precis bredvid Europas största kärnkraftverk räknar ryssarna med att Ukraina inte kommer våga beskjuta det med HIMARS.

Enligt den ukrainska flottan så har den ryska svarta havs-flottan ombaserat ett stort antal fartyg från Sevastopol till Novorossijsk. Kanske räknar ryssarna med att Ukraina snart har HIMARS-raketer med 300 km räckvidd och flottan är ett bra mål men Novorossijsk är utom räckhåll.

Fria Ukraina är en svensk-ukrainsk grupp som på svenska berättar vad som verkligen sker i Ukraina med hjälp av egna kontakter på plats och utvald ukrainsk och belarusisk media.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ryssland tar skydd av kärnkraftverk och flyttar flottan

 1. Om Ukraina hade gjort samma sak så skulle det ryka ur öronen på 6 st fascister här på bloggen. De skulle gapa i en vecka om att Zelenskyj är en sjuk nazist som borde skjutas och att Ukraina är ett ruttet jävla land som bryter mot lagar och internationella överenskommelser.

  Nu är det Ryssland som använder kärnkraftverk och civila som sköldar. Då är det okey. Det kan tom vara Ukrainas fel eftersom Ukraina envisas med att försvara sig.

  42
  17
 2. Så ryska flottan springer med svansen mellan benen nu när Ukraina snart får raketer som kan nå dem. Men det kommer inte att hjälpa för snart kommer det att höras explosioner under nattens mörka timmar.

  40
  14
  • Propaganda nyheter från “de fria Ukraina” översatt till Svenska?
   Krigets “hänt i veckan” har gjort reportage igen.

   Risken är snarare att Ukrainska arme’n kommer att attackera kärnkraftverket.
   För civila människoliv har ingen betydelse för dessa mördare med tanke på de sista 8 åren i Ukraina.

   8
   25
   • Gammeldags Svensk ska nog vara tyst när det gäller propaganda. När börjar du redovisa dina källor som jag frågat efter flera gånger?

    19
    6
   • Pettersson

    Tror du att Ryssarna läser på twitter?
    Det kanske är därifrån den Ryska underrättelse tjänsten får sin information?
    LOL

    7
    17
   • Gamling, har du svårt med läsförståelsen? Jag frågade inte var den ryska underrättelsetjänsten fick sin information ifrån.

    Jag har upprepade gånger frågat varifrån du får dina påståenden och varför du inte länkar till dessa källor.

    Ja, jag tror att ryska underrättelsetjänsten bland mycket annat läser Twitter, dom har kanske eget twitterkonto också för att sprida desinformation till sådana lättlurade som dig.

    19
    3
   • Pettersson, Gammeldans berättade häromdagen att han är fri i tanken för att uppnå sina mål. Fantasifull alltså! Han har inga källor, hittar på allt själv. Det är därför det blir så konstigt!

    18
    6
 3. Ammuntionslagret blir ett legitimt militärt mål. Om kärnkraftverket tar stryk vid en attack så ska Ryssland själv klandras för resultatet.

  31
  16
  • Problemet är att det ligger på ukrainsk mark som är ockuperat av ryssarna.
   Inte ens ryssarna är korkade nog att lägga en ammunitionsdepå bredvid ett kärnkraftverk på rysk mark.

   23
   4
  • Det ligger inte så långt från (det riktiga, ej ockuperade delarna)) Ryssland, så om det blåser nordvästlig vind när/om Ukraina blåser bort ryssarnas ammunitionslager kommer Ryssland att primärt få eventuellt radioaktivt nerfall…

   15
   4

Kommentera