60 ukrainska tjänstemän misstänks för högförräderi

UKRAINA. Volodomyr Zelenskyj, Ukrainas president sparkar riksåklagaren Iryna Venediktova och chefen för säkerhetstjänsten Ivan Bakanov.

Volodomyr Zelenskyj

Samtidigt inleds 651 förundersökningar mot över 60 personer på säkerhetstjänsten SBU och riksåklagarmyndigheten om bland annat högförräderi, rapporterar Kyiv Independent.

De har stannat på ockuperat territorium och arbetar mot vår nation, sa Zelenskyj på söndagen, enligt Reuters.

De har stängts av från sina arbeten men inte sparkats. Det uppger Andrij Smyrnov, president Zelenskyjs vice stabschef.

Chefen för säkerhetstjänsten Ivan Bakanov och riksåklagaren Iryna Venediktova

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “60 ukrainska tjänstemän misstänks för högförräderi

 1. Vad som är mest intressant är att trots Puttebrigadens påståenden om motsatsen så bevisar detta att Zelensky tar tag i korruptionen även om det berör hans egna krets. De 60 landsförrädarna är självskrivna.

  Att han slår ner så hårt mot korruptionen även inom de egna leden tyder på en enorm lägesändring inom Ukrainas kamp mot korruption. Varför är en annan fråga.
  Vi kan bara spekulera men det kan vara så att presidenten nu har möjligheter samt de rysktrogna oligarkernas makt är nu så bruten att det är enklare för rättsväsendet att krossa deras imperium. Inget sätter saker på sin spets så som ett krig gör.
  Det innebär också att de tjänstemän som tidigare blivit inblandade i denna korruption nu kan rensas ut.
  Dessutom skulle jag gissa på att Ukrainas planerade EU medlemskap har en hel del med detta att göra. Enklare att rensa ut korruptionen med hjälp av krigslagar än annars.

  14
  5
  • Om man avsätter folk som inte sköter sig är man alltså nazist enligt dig. Så vad är man då om man mördar folk med novichok eller polonium?

   Och så får vi hoppas att Magda inte avsätter Morgan och Strandhäll för då får vi en nazist som leder Sverige fram till valet, hemska tanke…

   5
   3
   • Hämtar man, som Salomonsson, sin ideologiska uppbyggnad i r t och sputnik, så blir det brist på kunnande och insikt om verkligheten.

    16
    8
  • Roland, menar du Putins nazistiska agerande som tystar all opposition och kan döma kritiska röster till 15 års fängelse.

   Politiker, tjänstemän och andra som samarbetar med den illegala invasionsarmèn kan naturligtvis inte få hålla på sedan Ukrainas parlament infört krigslagar.

   20
   9
  • Jaha, du menar precis som din fascistiske idol Putin. Han väljer sig själv som alla diktatorer.

   15
   6
 2. Bäst att Ukraina gör sig av med diktatorn Zelenskyj innan han hinner ta död på hela det ukrainska folket.

  15
  22
  • Håkan, är det inte Putins armé som dödar det Ukrainska folket? Det trodde jag men du har ju källor i Kreml och Putins propaganda låter naturligtvis annorlunda.

   21
   9
 3. Revolutionen äter sina barn.

  “Bakanov har varit Zelenskyjs partner inom underhållningsbranschen i hans produktionsbolag Kvartal 95 och hans erfarenhet av underrättelseverksamhet torde vara minimal. Hans huvudsakliga uppdrag som biträdande chef för Ukrainas säkerhetstjänst är att ansvara för kampen mot korruption.

  Bakanov är partiordförande för partiet Folkets Tjänare. Han skötte även Zelenskyjs presidentvalskampanj.”

  “In 2018, Venediktova became a legal adviser to Volodymyr Zelensky. She was a member of the campaign headquarters of the candidate for President of Ukraine Zelensky, as an expert on judicial reform. In the July 2019 Ukrainian parliamentary election, she was elected as an MP of the Verkhovna Rada (Ukraine’s parliament) on the party-list of the pro-president political party “Servant of the People” (No. 3 on the party list). On 29 August 2019, Venediktova took the chair of the Verkhovna Rada Committee on Legal Policy.” (Wikipedia)

  11
  5

Kommentera