50.000 ryska soldater döda eller skadade

UKRAINA. Ryssland har förlorat mer än 30 procent av sin stridsförmåga på marken, uppger Storbritanniens försvarsstabschef, amiral Sir Tony Radakin, i BBC Ones morgonprogram på söndagen.

Tony Radakin

– Vad det faktiskt innebär är att 50 000 ryska soldater har antingen dött eller skadats i den här konflikten, nästan 1 700 ryska stridsvagnar och 4 000 pansarstridsfordon är förstörda, sa amiral Radakin, uppger The Guardian.

Radakin tillägger att det mesta talar för att Putin är frisk och att personerna runt omkring honom i Kreml fortfarande är fullständigt lojala.

– Jag tror att några av kommentarerna om att han inte mår bra eller att någon faktiskt kommer att mörda honom , jag tror att det är önsketänkande.

Sir Radakin fortsatte: – Som militära yrkesmän ser vi en relativt stabil regim i Ryssland. President Putin har kunnat slå ner all opposition. Vi ser en hierarki med president Putin placerad i toppen så att ingen sporras att utmana honom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “50.000 ryska soldater döda eller skadade

 1. Det är omöjligt att veta exakt antal döda och skadade men antalet förstörda fordon/vapensystem kan lättare uppskattas ganska bra. Ca 10.000. Tiotusen förstörda ryska armerade fordon, tanks, skepp, flygplan, helikoptrar etc. 10.000!

  Utifrån den siffran kan de flesta göra en ganska bra uppskattning av hur många soldater som dött. 6 döda per fordon? Eller 4? Som sagt, ingen vet exakt. Sen tillkommer skadade men några, som inte utnyttjar sin lagliga rätt att vägra, återkommer till fronten.

  9
  2
 2. Bedömningen avser antalet ryssar som är förlorade tack vare död eller skador. De kommer inte att kunna rehabiliteras. Soldater med lättare skador har redan återgått. Britterna brukar göra försiktiga bedömningar. Det verkliga antalet är sannolikt högre.

  12
  2
 3. Låt oss säga att numerären 50000 sedan krigsutbrottet är korrekt. Då går det att omräkna till antalet döda. D v s 4-5 ggr fler skadade än döda, d v s ca 8300 döda och 41500 skadade, varav åtminstone 50% av de skadade är åter i tjänst efter någon vecka. Alltså är inte Britternas kalkyl korrekt d v s det är högst 20% styrkeförlust räknat för 2 veckor och mindre per 3 månader. Materialförluster är en annan sak. Här disponerar ryssarna en organisation för bärgning och reparation, som inte Ukraina har. Ryssarna har reservdelar, vilket kan vara en anledning till att de envisas att skicka förband med äldre material i strid.

  Notera att ryssarna skickat in ca 2 x 120000 soldater (divisioner + understöd) i strid, samt vid detta läge bör vara på väg att skicka in nästa 120000 soldater (10 divisioner + understöd).
  I öster har Ukraina ett personellt överläge, men dessa trupper är (i praktiken) infanteri utan större rörlighet. Kanske finns några 10-tals pansarfordon över hela fronten. Ukraina kan enbart transportera fram ett minimum av ammunition och förnödenheter bl a då deras lasbilspark är sönderskjuten. Trupperna svälter, men i synnerhet civilsamhället svälter. Nazister har aldrig brytt sig om civilister. Ukrainas kvarvarande pansardivisioner finns i väster, då de vet att skickas de österut så skjuts de sönder på några dygn.

  4
  13
  • Frågan är väl hur väl ryssarnas organisation fungerar vid och bakom fronten.
   Enligt uppgifter håller man nu i Ryssland på och rekryterar frivilliga. Än ingen mobilisering!
   Dessa frivilliga ska få 1 månads utbildning innan de skickas till Ukraina.
   Om dessa uppgifter stämmer har ryssarna stora problem. Det är inte schysst att skicka ut folk i krig med 1 månads utbildning.
   Men det kanske mer handlar om bevakningsuppdrag och andra serviceuppgifter bakom fronten.

   7
   3
  • Roland: Jag kan bara hålla med dig : “Nazister har aldrig brytt sig om civilister”, fast nazisterna finns i Moskva.

   2
   1
  • Det finns ju några fåtal här på bloggen som sätter all sin tilltro till den ryska krigspropagandan.

   15
   6
  • Det finns ju några fåtal här på bloggen som sätter all sin tilltro till den ryska krigspropagandan.

   11
   4
   • Blev dubbelkommentar.
    Det tog då en jävla tid innan min första kommentar publicerades.
    Ingenting hände i alla fall på 15 minuter.

 4. Dröm är dröm och saga saga
  Drömmer gör blott de svaga.
  Pettersson är den enda källan jag sett som har presenterat en så bestämd siffra på antalet döda ryssar. Men som tur är så fylls den ryska armén på med avhoppade ukrainska militärer som vill få bort Zelensky från tronen. Sedan såg jag att Ukraina börjat lista kvinnor till armén. Så jag tror nog att det trots allt finns fler manliga soldater på den ryska sidan.

  8
  17
  • Facister eller kommunister samma skräpfolk med ett gemensamt – de gillar diktatorer och att bli blint ledda av diktatorn och dennes medlöpare.

   Stalin, Hitler, Putin. Det går bra att hylla sådana här diktatorer för en mindre vetande utomstående. Betydligt värre och högst otrevligare att leva som medborgare där sådana här diktatorer härskar.

   14
   4
  • Ryssarna har höjt den tillåtna åldern för att deltaga i kriget från 40 år till 65 år. Men tanke på den låga medellivslängden i Ryssland så har jag svårt att förstå hur pensionärer som anfaller med rullator ska kunna åstadkomma något.

   13
   1
  • Peter, jag hoppas du såg att det är inte jag som presenterar några siffror utan västerländsk underrättelsetjänst.

   Du vet samma folk som sa att Ryssland skulle invadera Ukraina men missade med några dagar.

   Detta medan de källor du litar på påstod att Väst var hysteriskt som påstod att Putin skulle invadera.

   12
   3
  • Avhoppade – tveksamt!
   Däremot fanns vid krigsutbrottet åtskilliga miljoner Ukrainare i Vitryssland, Ryssland, resp i Donetsområdet, som blivit UTDRIVNA genom förföljelse. Totalt hade nazisterna hunnit fördriva 10-14 miljoner vid krigsutbrottet. Efter krigsutbrottet har ytterligare miljoner flytt strider åt olika håll. Där torde Ryssland kunna rekrytera åtskilligt med soldater. Men att sätta in dessa utan närmare träning är oansvarigt.
   Efter årsskiftet kan man räkna med att sådan trupp sätts in i strid. Det är inte enbart träning som krävs, utan även material måste tillföras, i en del fall produceras.

   Läget ungefär, som när Sverige under WW2 tränade “Norsk polistrupp”. Dessa Ukrainskrekryterade trupper lär behövas om ryssarna erövrar mer territorium i Ukraina västerut.

   4
   9
 5. “Where Does The Last Name Radakin Come From? nationality or country of origin

  The surname Radakin (Russian: Радакин) is carried by more people in Russia than any other country/territory.” (Forebears)

  Exilryss som inte tycker om regimen? Hans förfäder tillhörde väl de som höll livegna på tsarens tid och vars hälsa äventyrades av bolsjevikerna?

  9
  4

Kommentera