Försvaret köper övningsvapen för 340 miljoner

FÖRSVARSMAKTEN. Saab har tecknat ett ramavtal  Försvarets Materielverk (FMV) för militära övnings- och simulatorsystem och har tagit emot de första beställningarna inom det nya avtalet. Det totala ordervärdet på dessa är cirka 340 miljoner SEK och leveranser kommer att ske 2023-2025.

Soldat som övar. Pressbild SAAB

Beställningarna, som bokades i det tredje kvartalet 2022, omfattar övnings- och simulatorsystem för pansarvärnsvapen, fordons- och soldatsystem samt all nödvändig kringutrustning. Saab och FMV har även tecknat ett treårigt ramavtal för militära övnings- och simulatorsystem med ett potentiellt ordervärde på upp till ytterligare cirka 110 miljoner SEK.

Vi ser fram emot att fortsätta stötta Försvarsmakten med våra övningssystem. Genom att fungera och verka som skarpa system får användaren den bästa möjliga träningen inför framtida uppdrag. Våra övningssystem är interoperabla, vilket är en förutsättning vid övningar med andra länder, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation.

Genom innovativ användning av teknologi och en beprövad träningsfilosofi kan Saab erbjuda realistiska militära övningssystem som möjliggör samövningar med andra länders försvarsmakter.

-Pettersson säger att det kanske finns, men om inte borde västmakterna bygga upp en övningsanläggning där Ukainska soldater kunde träna på moderna vapen och i taktik.

Väst är starkare än Ryssland och vi har rätten på vår sida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera