Elon Musk testar internet i krigets Ukraina

UKRAINA. I en källare i en ukrainsk utpost utanför Kharkiv står ett lösenord skrivet i stora bokstäver på en av väggarna. Mellan strider använder soldaterna det för att ansluta till internet, via Starlinks konstellation av satelliter, och kan kontakta sina familjer eller läsa nyheter.

Kriget i Ukraina har inneburit en möjlighet för Elon Musks rymdbolag Space X att testa bredbanslösningen Starlink, som man vill sälja till världen, rapporterar Wall Street Journal. Omkring 15 000 terminaler har levererats till landet och det har fått stor betydelse.

Försvarsminister Oleksij Reznikov menar att systemet har varit helt avgörande för att säkra kommunikationen inom och mellan divisioner i områden där telefonnätet är utslaget.

Starlink på Wikipedia

Väst är starkare än Ryssland. Vi har rätten på vår sida.

För Ryssland spelar raketsystem en stor roll i mytbilden om sin egen överlägset. HIMARS har precis knäckt detta. Alltså kommer Ryssland att skrika i falsett för att Ukraina ska backa undan.

-Pettersson tycker att Ukraina ska få tillgång till HIMARS-raketer med 50 mils räckvidd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Elon Musk testar internet i krigets Ukraina

 1. Ny business? Avslut med Twitter?
  Att väst är starkare än Russia!?
  Tveksamt!
  Och en fråga till, vilken rätt har vi på våran sida?

  6
  21
  • Blir det kärnvapenkrig så blir alla förlorare. Annrs är Väst oerhört mycket starkare än Ryssland, militärt, ekonomiskt och moraliskt.

   Rysslands angreppskrig mot Ukraina utgör brott mot FN-regler och olika avtal som Ryssland lovat följa. – Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet. Flera olika domstolar kan bli aktuella för att utreda och döma misstänkta ryska krigsbrott.

   Enligt internationell rätt är det inte tillåtet att militärt angripa ett annat land, däremot har alla länder rätten till självförsvar vid angrepp.

   Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom allt tvivel. Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

   FN-stadgan tillåter två undantag från våldsförbudet: självförsvar vid ett väpnat angrepp och efter beslut av FN:s säkerhetsråd.

   10
  • Det tycker alla, problemet är att Putin inte drar sig tillbaka frivilligt. Därför kommer tyvärr kriget fortsätta tills han tvingas bort.

   Andra alternativ finns inte, tro mig! Ingen vill ha den jävla idioten i sitt land!

   13
   1

Kommentera