Brittisk hjälparbetare död i rysk fångenskap i Donesk

UKRAINA. Den brittiske hjälparbetaren Paul Urey har dött i rysk fångenskap i Donesk, rapporterar Reuters och hänvisar till den ryska statliga nyhetsbyrån TASS.

Paul Urey och Dylan Healy

45-åriga Urey greps av ryskstödda separatister vid en gränskontroll utanför staden Zaporizjzja i Donesk den 25 april. Även den 22-årige hjälparbetaren Dylan Healy togs tillfånga vid samma tillfälle.

Ryssland har anklagat de två männen för att ha deltagit i strider som legosoldater.

-Pettersson har ingen aning om herrarna var hjälparbetare eller soldater men folk ska inte dö i fångenskap. Ytterligare ett krigsbrott av Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Brittisk hjälparbetare död i rysk fångenskap i Donesk

  • Saxat från Tass.

   “Enligt Morozova fick Urey, som hölls på en lokal kriminalvårdsanstalt, diagnosen ett antal kroniska sjukdomar under sin första medicinska kontroll. Hans diagnoser omfattade typ 1-diabetes, andningsorgan och njursjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom var han deprimerad på grund av Storbritanniens likgiltighet för hans öde. “För vår del tillhandahöll vi den nödvändiga sjukvården till Paul Urey trots allvaret i hans anklagelse”, konstaterade ombudsmannen.”

   17
   13
   • med tanke på hans sjukdomshistoria så är det väldigtvsvårt att inbilla sig att han faktiskt var soldat???låter !er som en åldring på rymmen från något vårdhem

    21
    3
   • Ändå påstår Ryssland att denne dödssjuke nman var legosoldat. Men Putin sa också att väst var hysteriska som påstod att Ryssland tänkte anfalla Ukraina.

    18
    5

Kommentera