Theodor Engström misstänks för terrorism i Visby

TERRORISM. Brottsmisstankarna mot Theodor Engström som är häktad misstänkt för mord i Visby den 6 juli har ändrats till terroristbrott genom mord. Personen misstänks även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

Theodor Engström, misstänkt för terroristbrott och mord på Ing-Marie Wieselgren i Visby

Det finns ingen ytterligare misstänkt i ärendet utöver den häktade 32-åringen.

Säkerhetspolisen kommer att bedriva förundersökningen under ledning av åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål. Säkerhetspolisen har och fortsätter att arbeta nära tillsammans med Polismyndigheten.

Kammaråklagare Henrik Olin är förundersökningsledare.

***

TIDIGARE 2022-07-07. Theodor Engström har erkänt mordet i Visby

BROTTSLIGHET. Psykisk ohälsa tros ligga bakom mordet på psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren i Visby igår, uppger kammaråklagare Petra Götell på en pressträff. Den 33-åring, Theodor Engström, som erkänt dådet, lider själv av psykisk ohälsa och har uppgett i förhör att hans attack var riktad mot psykiatrin.

Vi bedömer att den avlidna kvinnan var gärningsmannens tilltänkta mål och att det kan bero på hennes offentliga profil och långvariga engagemang i frågor om psykiatrin i Sverige, säger kammaråklagare Petra Götell.

Mannens engagemang i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, som flera medier rapporterat om, har enligt åklagarens bedömning inget med gärningen att göra.

Det är inget vi sett.

Polisen tror att mannen var narkotikapåverkad när han knivstack Wieselgren. Åklagaren kommer att begära mannen häktad under eftermiddagen.

Ing-Marie Wieselgren

Målnummer i Gotlands tingsrätt: B 808-22.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Theodor Engström misstänks för terrorism i Visby

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Petterssons blogg verkar numera vara kapad av antisvenska krafter eller pro islamska. Bloggen idkar numera censur, i varje fall av mig. Psyk.försvaret eller MSB? SKÄMS!

  2. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Petterssons blogg verkar numera vara kapad av antisvenska krafter eller pro islamska. Bloggen idkar numera censur, i varje fall av mig. SKÄMS!

  3. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    . . . och hade det varit stridsropande muslim som mördat, så hade det inte varit ”terrorbrott”. Media hade varit tystare än musslor. Bortsett från enstaka snyftande om hur synd dessa ”fredens änglar” det är!

  4. Partiet beordrade omrubriceringen av målet till terrorbrott eftersom det kommer lösa många av Partiets problem. Bland annat att en vit, svensk nationalist åtalas för terrorbrott och inte bara muslimer.
    Dessutom har Partiet beordrat SVT och SR att köra med detta som den största nyheten i två veckor för att få bort all annan diskussion som är skadlig för Partiet som den rusande inflationen, massinvandringen som är den högsta någonsin samt att elpriserna snart är sex gånger högre än för två år sedan.

    53
    3

KommenteraAvbryt svar