Flyktingar från Ukraina vittnar om krigsbrott

UKRAINA. Bland de flyktingar som kommit till Sverige från Ukraina har hittills 15 personer berättat för svensk polis om sådant som kan misstänkas vara krigsbrott, rapporterar Sveriges Radio.

Det handlar i huvudsak om övergrepp på civila, det kan vara övergrepp på enskilda eller på flera, både enskilda gärningar och angrepp på civila mål, säger Patricia Rakic Arle, chef över gruppen för utredning av krigsbrott vid polisen, till SR.

I mars inledde åklagare en förundersökning om grovkrigsförbrytelse. Sedan i april har polisen aktivt arbetat med att söka information från vittnen som kan ha sett misstänkta krigsbrott. Materialet är tänkt att användas vid en potentiell rättsprocess antingen i Sverige eller i den Internationella brottmålsdomstolen i Haag.

-Pettersson säger att hela kriget är en grov krigsförbrytelse och huvudansvarig är Vladimir Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Flyktingar från Ukraina vittnar om krigsbrott

 1. Varför är våran regering så oerhört engagerad i just Ukraina?
  Magda besöker Ukraina den 4 juli iklädd Ukrainska folkdräkt, överlämnar ett gammalt brev och lovar mera pengar och mera vapen samt att vi ska bygga upp deras land igen.
  Allt detta under ensvensk pågående valrörelse.

  13
  15
  • Ukraina är det enda av våra europeiska grannländer som är anfalla av en brutal diktatur som även hotat Sverige. Det kanske är därför som regeringen, bloggen med flera är intresserade.

   Mellan Sverige och Ukraina är det under 70 mil med endast ett land mellan.

   Från diktaturen Ryssland till Sverige är det knappt 30 mil.

   14
   11
  • “Varför är våran regering så oerhört engagerad i just Ukraina?”
   Fel fråga. Frågan du ska ställa är; varför är socialisterna så oerhört engagerade i länder och konflikter som inte berör Sverige överhuvudtaget som stödet till terroristorganisationen PLO, alla afrikanska länder, Sydamerika, kommunistiska diktaturer i Asien och muhammedanska terrororganisationer över hela världen?

   13
   1
 2. Borde inte Sveriges begränsade polisiära resurser fokusera på att svenska folket ska få den säkerhet som vi faktiskt betalar för? Våra egna kleptokrater formligen dränker diverse internationella organisationer och organ i pengar. Kanske de skulle göra lite nytta som omväxling. FN, EU, Interpol, Internationella brottsmålsdomstolen, EU-domstolen, Europeiska domstolen, FN:s råd för mänskliga rättigheter, FN:s kommitté för mänskliga rättigheter, etc., etc.. Listan kan nästan över organ som vi är med och betalar göras hur lång som helst.

  28
  4
 3. Putin >>>. Kleptokrat. Krigsförbrytare.Terrorbombning. Anstiftan till folkmord. En skam för mänskligheten. Måste gripas och lagföras.

  25
  15

Kommentera